Ο D'Angelo Russell επιτέλους ωρίμασε

Από μαύρο πρόβατο στους Lakers μετά το Iggy Azalea Gate, στους κορυφαίους του ΝΒΑ με τους Nets.

Rewind. Πίσω στις 25 Ιουνίου 2015, οι Los Angeles Lakers επιλέγουν τον D'Angelo Russell στο νο.2 του draft στη φιλόδοξη επιχείρηση του reconstruction της post-Kobe εποχής. Η πραγματικότητα όμως, όπως και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αρκετά πιο αμείλικτη, απόλυτη και σκληρή συγκριτικά με τις προσδοκίες.

Η πρώτη του χρονιά έχει μάλλον συμπαθητικά νούμερα (13,2 π., 3,4 ρ., 3,3 ασ. σε 28' συμμετοχής) αλλά ο Russell φαντάζει να χάνεται εντελώς στην άμυνα και να μην μπορεί με τίποτα να συνυπάρξει με έναν ακόμη μέτριο προς καλό combo guard.

Ο D'Angelo Russell επιτέλους ωρίμασε

Η αγωνιστική του εικόνα είναι μέτρια και έρχεται να τη συμπληρώσει η εξωαγωνιστική του. Στις 30 Μαρτίου 2016 θα σηματοδοτηθεί η αρχή του τέλους του από τους Lakers: Θα ανεβάσει στο Snapchat ένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον συμπαίκτη του Nick 'Swaggy P' Young να παραδέχεται πως έχει απατήσει την σύντροφό του, την Αυστραλή τραγουδίστρια Iggy Azalea, με ένα κορίτσι που γνώρισε σε ένα club.

Ασφαλώς, το βίντεο κυκλοφόρησε αμέσως παντού και η σχέση του Young με την Azalea (για την ακρίβεια ήταν αρραβωνιασμένοι) καταστράφηκε. Η τραγουδίστρια μάλιστα έκανε και σχετικό tweet για το γεγονός.

"Ο D'Angelo είναι 19 ετών αλλά πολύ συχνά συμπεριφέρεται σαν να είναι 14" σχολίασε ο τότε προπονητής των Λιμνανθρώπων Byron Scott. Ο Scott λίγους μήνες πριν είχε αρκετές συζητήσεις με τον Russell.

Μία από τις βασικότερες συμβουλές που του έδωσε είναι να μην δημιουργεί κλίμα με τους παλιούς στα αποδυτήρια καθώς σαν rookie θα είναι αυτός που θα την πληρώσει και εκείνος που θα στοχοποιηθεί από όλες τις πλευρές. 

Σε μία συνέντευξη τύπου που κάλεσε ο ίδιος ο Russell λίγες ημέρες μετά τη φάρσα (;) που σκέφτηκε να κάνει στο συμπαίκτη του ανέφερε ότι λυπάται πάρα πολύ, πως είναι απογοητευμένος και ευχήθηκε να μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω για να μην κάνει το ίδιο.

Όσο μελοδραματική κι αν ήταν η όλη φάση δε συγκίνησε ούτε τον Young, ούτε τους Lakers που αποφάσισαν να τον τελειώσουν με την πρώτη ευκαιρία από την ομάδα καθώς είχε παραβεί τον πρώτο κανόνα των αποδυτηρίων: εκείνον της εμπιστοσύνης των άλλων.

ΝΤ'ΑΝΤΖΕΛΟ ΡΑΣΕΛ ΝΕΤΣ

Παρότι χρειάστηκε λίγο περισσότερο χρόνο από ό,τι είχε υπολογιστεί, ο παίκτης έγινε ανταλλαγή στις 22 Ιουνίου 2017: Μαζί με τον Timofey Mozgov στάλθηκαν στους Brooklyn Nets με αντάλλαγμα τον Brook Lopez και τα δικαιώματα του Kyle Kuzma. 

Οι Nets άλλωστε ήταν η κατάλληλη επιλογή για όλους. Όπως είχαμε αναφέρει και στην περίπτωση του Joe Harris ήταν μία απελπισμένη ομάδα που έψαχνε για απελπισμένους παίκτες. Ο D'Angelo Russell δέχτηκε την απόφαση της ανταλλαγής του χωρίς δισταγμό και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Alaa Abdelaidem στο  Sports Illustrated "δέχτηκε απλά τη μοίρα που ο ίδιος δημιούργησε. Κοίταξε μπροστά για ένα  νέο ξεκίνημα σε μία νέα πόλη". Και το έκανε βήμα-βήμα.

 Η πρώτη του χρονιά είχε παρεμφερείς αριθμούς (48 παιχνίδια με 15.5 π., 3.9 ρ., 5.2 ασ. σε 26') αλλά ο ίδιος έμοιαζε να πατά όλο και καλύτερα στα πόδια του, σε μία ομάδα που του έδινε όλο το πεδίο ελευθερίας για να δράσει.

Η σεζόν που διανύουμε όμως είναι το κάτι άλλο. Οι Brooklyn Nets βρίσκονται μέχρι στιγμής στην 7η θέση της Ανατολής και φλερτάρουν σοβαρά με μία θέση στα play-offs. Κάτι που ξεπερνούσε κατά πολύ τη σφαίρα της φαντασίας όταν ξεκινούσε η αγωνιστική χρονιά 2018/19.

Ένας από τους βασικούς λόγους που όλοι είναι χαρούμενοι στο Μπρούκλιν είναι και ο D'Angelo Russell, στην περίπτωση του οποίου οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Μέχρι στιγμής οι μέσοι όροι του δείχνουν 20,5 π., 6,8 ασ., και 3,7 ρ. σε 30,1 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι. Αποκορύφωμα της φετινής του παρουσίας, η συμμετοχή του στο All Star Game της Σάρλοτ (έστω και σαν αντικαταστάτης του τραυματία Victor Oladipo).

D'ANGELO RUSSELL ALL STAR GAME

Ο ίδιος φαίνεται να έχει αλλάξει τόσο εντός αλλά κυρίως εκτός παρκέ. Οι συμπαίκτες του και οι προπονητές του τον εμπιστεύονται. Ο D'Angelo Russell φαίνεται πως μεγάλωσε. Και πλέον είναι έτοιμος να βγει από την παγίδα που ο ίδιος έστησε στον εαυτό του.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.