Τι θα θυμόμαστε από το φετινό All Star Game του ΝΒΑ

O Γιάννης Αντετοκούνμπο και όλα όσα κρατάμε από το Σαββατοκύριακο στη Σάρλοτ.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 18 Φεβρουαρίου 2019

H Team Giannis ηττήθηκε από την Team LeBron με το πληθωρικό 178-164. Η τιτανομαχία που έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής όμως δεν ήταν το μόνο πράγμα που θα θυμόμαστε από το All Star Game της Σάρλοτ.

Κάναμε λοιπόν μία λίστα με όλα εκείνα που θα μνημονεύουμε για λίγο ακόμη καιρό -είτε θετικά, είτε αρνητικά- από το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Ο παραλίγο MVP Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης ήταν για μία ακόμη φορά εκείνος που έδωσε την απαραίτητη σπίθα για να παιχτεί στα σοβαρά το παιχνίδι ανάμεσα στην ομάδα του και εκείνη του LeBron James. Σημείωσε 38 πόντους (πρώτος σκόρερ του ματς), πήρε 11 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ. Ωστόσο, MVP του παιχνιδιού αναδείχθηκε ο Kevin Durant (31 π.), από την Team LeBron.

Ο μάλλον αδιάφορος διαγωνισμός καρφωμάτων

Καλώς ή κακώς, ο διαγωνισμός καρφωμάτων του 2016 έχει σημαδέψει την ιστορία, τουλάχιστον στη δεκαετία που διανύουμε και μοιραία όλοι οι επόμενοι θα συγκρίνονται με αυτόν. Το θέμα είναι πως τα όσα είχαν κάνει οι Zach LaVine και Aaron Gordon στo Air Canada Centre του Τορόντο πριν από 3 χρόνια δύσκολα θα επαναληφθούν. Έτσι, στη Σάρλοτ είδαμε έναν μάλλον βαρετό διαγωνισμό καρφωμάτων, όπου το βραβείο κέρδισε ο rookie των Oklahoma City Thunder, Hamidou Diallo. Μεταξύ άλλων, κατάφερε να χωρέσει σε μία και μόνο προσπάθειά του σχεδόν όλα τα κλισέ που έχουμε δει σε dunk contests: Πηδώντας πάνω από τον Shaquille O'Neal, αποκαλύπτοντας μπλουζάκι Superman κάτω από τη φανέλα του και μιμούμενος το περίφημο elbow dunk του Vince Carter. Καμία πρωτοτυπία.

Ο τίμιος μπόμπερ Joe Harris

Buddy Hield και Steph Curry ήταν τα φαβορί στο διαγωνισμό τριπόντων του All Star Game, όμως ο Joe Harris ήταν εκείνος που έκανε την έκπληξη. Η περίπου έκπληξη, καθώς ο guard των Nets έχει το καλύτερο ποσοστό στο ΝΒΑ πίσω από τη γραμμή των 7,24 μέτρων.

Lillard Time

Μπορεί ο Kevin Durant να ήταν ο MVP, αλλά ο Damian Lillard αποδείχθηκε ο παίκτης-κλειδί για την ανατροπή που ξεκίνησε η Team Lebron. Ο guard των Blazers μπήκε στο παιχνίδι όταν η ομάδα του έχανε με 17 πόντους, με κάτι λιγότερα από 7 λεπτά για το τέλος της τρίτης περιόδου. Στο επόμενο πεντάλεπτο είχε συμμετοχή στους 18 από τους 26 πόντους που έβαλε η ομάδα του. 2.33' πριν το τέλος της περιόδου, το σκορ ήταν ισόπαλο.

Ο χορός του Kawhi Leonard

Κάποιοι λένε πως ο Kawhi Leonard δε δείχνει ποτέ τα συναισθήματά του, ή πιο ορθά ίσως και να μη μπορεί να το κάνει. Μπορεί και να έχουν δίκιο, αν κρίνουμε από την προσπάθειά του να χορέψει ή γενικότερα να διασκεδάσει.

Jayson Tatum at the buzzer

Νικητής του Skills Challenge αναδείχθηκε ο Jayson Tatum. O guard/forward των Boston Celtics τα κατάφερε αρχικά απέναντι στον Mike Conley και έπειτα επικρατώντας του Nikola Jokic. Στον τελικό εναντίον του πολύ πιο γρήγορου Trae Young κέρδισε σκοράροντας πίσω από τη σέντρα. Απλά πράγματα.

Ο Nikola Jokic αποδεικνύει τα αυτονόητα

Οποιοσδήποτε χαρακτηρισμός κι αν αποδοθεί στους Βαλκάνιους, είναι πλεονασμός. Ο Nikola Jokic, για κάποιο λόγο που μόνο ο ίδιος γνωρίζει, έκανε το παραπάνω. Και μπράβο του.

Κύκνειο άσμα για Dirk Nowitzki και Dwayne Wade

Ο Adam Silver έκανε το σωστό, ανοίγοντας δύο έξτρα θέσεις για τους Dwyane Wade και Dirk Nowitzki. Οι δυο τους μπήκαν ταυτόχρονα στο παρκέ για μία (ενδεχομένως) τελευταία παράσταση. Just like old times.

Οι άμυνες που (δεν) παίχτηκαν

Τουλάχιστον μέχρι τα 5 τελευταία λεπτά του παιχνιδιού ανάμεσα σε 
Team Giannis και Team LeBron. Αδιαμφισβήτητα, η άμυνα ήταν από τους ηττημένους του τριημέρου, αλλά εδώ που τα λέμε, ποιος νοιάζεται;

Ραντεβού του χρόνου στο Σικάγο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος