Όσα έγιναν στον φιλικό Messi - Ronaldo στο Ριάντ

Η ψυχρή χειραψία και η αγκαλιά δύο θρύλων

Γράφει: Esquire Editors 20 Ιανουαρίου 2023

Το πολυδιαφημισμένο φιλικό του Ριάντ ανάμεσα στη μικτή ομάδα των Αλ Χιλάλ/Αλ Νασρ και την Παρί Σεν Ζερμέν δικαίωσε τις προσδοκίες, με τους Lionel Messi και Cristiano Ronaldo να σκοράρουν και τους Παριζιάνους να κερδίζουν με χορταστικό 5-4.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την Αργεντινή πέτυχε ένα γκολ για την Παρί, ενώ ο Πορτογάλος τον νίκησε στην άτυπη μεταξύ τους μονομαχία καθώς σκόραρε δύο φορές. Ωστόσο η ανώτερη Παρί πανηγύρισε τη νίκη παρά το γεγονός ότι έπαιζε με δέκα από το πρώτο μέρος λόγω αποβολής του Bernat.

Σε μεγάλα κέφια και ο Kylian Mbappe με γκολ και δημιουργία, ενώ ο Neymar νικήθηκε σε πέναλτι από τον τρομερό Σαουδάραβα διεθνή τερματοφύλακα Al-Owais. 

Ronaldo – Messi 2-1 στο πρώτο ημίχρονο

H Παρί άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με τον Messi, ο οποίος νίκησε τον Al-Owais μετά από μπαλιά του Neymar. Οι Άραβες όμως κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 34′, όταν ο Navas ανέτρεψε τον Ronaldo στην περιοχή και ο Πορτογάλος δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 433 (@433)


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 433 (@433)

 

Οι Παριζιάνοι, έμειναν στο 39' με δέκα παίκτες λόγω απ’ ευθείας κόκκινης στον Bernat, για σκληρό μαρκάρισμα στον Al-Dawsari. Στο 43' παρ’ όλα αυτά πήραν εκ νέου το προβάδισμα, με τον Marquinhos να εκτελεί έπειτα από φάση διαρκείας και σέντρα του Mbappe.



Το πρώτο ημίχρονο ήταν "γεμάτο" μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων. Στο 45+2' συγκεκριμένα, ο Neymar ανατράπηκε στην περιοχή των Αράβων από τον Al-Boleahi και ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση του πέναλτι, για να αποκρούσει όμως ο Al-Owais!

Τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν για δεύτερη φορά όταν ο Ronaldo έπιασε κεφαλιά στην περιοχή, η μπάλα βρήκε δοκάρι και στην επαναφορά ο Πορτογάλος πρόλαβε τον Sergio Ramos για να γράψει το 2-2.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 433 (@433)


Η σειρά του Mbappe

Στους ίδιους ρυθμούς και το δεύτερο ημίχρονο, με τον Mbappe να συνεχίζει να σπέρνει το χάος στην αραβική άμυνα και να δημιουργεί το 3-2 για την Παρί στο 53′ με σκόρερ τον Sergio Ramos. Ο τελευταίος όμως νικήθηκε σε εναέρια μονομαχία από τον Κορεάτη Jang , που έγραψε το 3-3 στο 56′.

Οι δύο προπονητές έκαναν και άλλες αλλαγές, με αποτέλεσμα το ματς να χάσει τον ρυθμό του, ωστόσο η Παρί πέτυχε άλλο ένα γκολ με τον νεοεισελθόντα Ekitike να τελειώνει αντεπίθεση στο 78ο λεπτό για το 5-3.

Οι γηπεδούχοι πήραν πάντως το τελευταίο χειροκρότημα με τον Talisca στις καθυστερήσεις να νικά τον Donnaruma για το τελικό 5-4. 

Από: TheToc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Φώτη Ιωαννίδη, ποιος αμυντικός σε έχει δυσκολέψει περισσότερο;

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας μίλησε στο Esquire για δυσκολότερους αντιπάλους και αγαπημένους συμπαίκτες.

Γραφει Μπαμπης Δουκας