Harry Kane, όπως hurricane
Μία συναρπαστική "μάχη" για έναν από τους κορυφαίους σκόρερ της Ευρώπης.
Ο Harry Kane προσαρμόσθηκε άμεσα στα δεδομένα της μπουντεσλίγκα και εξελίσσεται σε ηγέτη της Bayern Μονάχου, σκοράροντας "κατά βούληση". Μετά από πολλά χρόνια σπουδαίας καριέρας στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, η μετάβαση από την Premier League στην μπουντεσλίγκα, μοιάζει σαν "παιχνίδι" για τον διεθνή Αγγλο επιθετικό. Ο 30χρονος άσος ήταν και πάλι ο πρωταγωνιστής στην νίκη επί της Heidenheim με 4-2, σημειώοντας δύο τέρματα, με αποτέλεσμα να φθάσει στα 17 γκολ σε 11 συμμετοχές στο γερμανικό πρωτάθλημα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Στην 2η θέση του σχετικού πίνακα, βρίσκεται ο Serhou Guirassy της Στουτγκάρδης. Ο 27χρονος επιθετικός, επέστρεψε από τον τραυματισμό του με γκολ, καθώς σκόραρε στην νίκη με 2-1 επί της Ντόρτμουντ και με 15 γκολ σε 9 αγώνες, ακολουθεί τον Kane. Το άτυπο βάθρο, συμπληρώνει ο Kylian Mbappé, ο οποίος με χατ-τρικ οδήγησε την Paris Saint-Germain στην εκτός έδρας νίκη επί της Reims με 3-0, φθάνοντας στα 13 γκολ σε 11 αγώνες.
Την ίδια παραγωγικότητα έχει και ο Βαγγέλης Παυλίδης, για τον οποίο... εκκρεμεί το γκολ που σημείωσε στον διακοπέντα αγώνα με την Nijmegen. Στα 13 γκολ βρίσκονται επίσης, ο Erling Håland και ο Santiago Giménez, ενώ ο σχετικός πίνακας περιλαμβάνει τα πρωταθλήματα της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Αυστρίας, του Βελγίου, της Σκωτίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ρωσίας, της Ελβετίας, της Τουρκίας και της Ουκρανίας.
Η πρώτη δεκάδα στη "μάχη" για τον κορυφαίο σκόρερ που αγωνίζεται στα συγκεκριμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έχει ως εξής:
1) Harry Kane (30 ετών/Μπάγερν Μονάχου/Αγγλία) , 17 γκολ σε 11 αγώνες (962 λεπτά)
2) Serhou Guirassy (27 ετών/Στουτγκάρδη/Γουινέα), 15 γκολ σε 9 αγώνες (667 λεπτά συμμετοχής)
3) Kylian Mbappé (24 ετών/Παρί ΣΖ/Γαλλία), 13 γκολ σε 11 αγώνες (881 λεπτά)
4) Βαγγέλης Παυλίδης (24 ετών/Αλκμααρ/Ελλάδα), 13 γκολ σε 11 αγώνες (945 λεπτά)
5) Santiago Jiménez (22 ετών/Φέγενορντ/Μεξικό), 13 γκολ σε 12 αγώνες (956 λεπτά)
6) Erling Håland (23 ετών/Μάντσεστερ Σίτι/Νορβηγία), 13 γκολ σε 12 αγώνες (1.025 λεπτά)
7) Lautaro Martínez (26 ετών/Ίντερ/Αργεντινή), 12 γκολ σε 12 αγώνες (984 λεπτά)
8) Mateo Cassierra (26 ετών/Ζενίτ/Κολομβία), 12 γκολ σε 14 αγώνες (1.143 λεπτά)
9) Simon Banza (27 ετών/Μπράγκα, Κογκό), 10 γκολ σε 11 αγώνες (717 λεπτά)
10) Jude Bellingham (20 ετών/Ρεάλ Μαδρίτης/Αγγλία), 10 γκολ σε 11 αγώνες (947 λεπτά)
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Θέλεις να πας στο Μουντιάλ 2026; Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τα εισιτήρια
Μάθετε όλες τις διαθέσιμες επιλογές για εισιτήρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026: επίσημες φάσεις πωλήσεων, τιμές σε ευρώ, VIP πακέτα, μεταπώληση και πρακτικές συμβουλές για οπαδούς.
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςΑυτές είναι ομάδες που έχουν προκριθεί στο Μουντιάλ 2026
Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026 πλησιάζει και ήδη 32 ομάδες έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους. Δες ποιες εθνικές έχουν προκριθεί και πώς διαμορφώνεται το νέο, διευρυμένο Μουντιάλ.
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςΠού θα δούμε φέτος το Παγκόσμιο Κύπελλο-Το κανάλι που είναι φαβορί
Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026 σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό πλησιάζει. Η έναρξη είναι στις 11 Ιουνίου και ο τελικός στις 19 Ιουλίου, ενώ απομένει να καθοριστούν οι τελευταίες συμμετοχές και η τηλεοπτική μετάδοση.
Αποκλειστική συνέντευξη: Ο Χρήστος Μανδάς ζει στο τέρμα
Όταν ήταν μικρός, τον εντυπωσίαζαν οι έξυπνοι παίκτες και τα ωραία γκολ. Ποιος να του έλεγε ότι μια μέρα, για λογαριασμό της Λάτσιο, θα έπρεπε να τα σταματάει κιόλας. Ο 24χρονος τερματοφύλακας πέταξε για μία ημέρα από τη Ρώμη στην Αθήνα και μας τα είπε όλα.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληΟ Κίναν Έβανς και το σκληρό πρόσωπο του επαγγελματικού αθλητισμού
Ο Κίναν Έβανς τραυματίστηκε ξανά σε μια στιγμή που ετοιμαζόταν για την επιστροφή του. Η νέα ρήξη αχιλλείου αναδεικνύει τη σκληρή πραγματικότητα ενός επαγγελματία που χτυπάει σοβαρά.
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςΝεοκλής Αβδάλας: Ο "Έλληνας Ντόντσιτς" που τρελαίνει την Αμερική
Ο Νεοκλής Αβδάλας, το νέο αστέρι του ελληνικού μπάσκετ, ξεχωρίζει στο NCAA με τις εμφανίσεις του στο Virginia Tech και δείχνει πως το μέλλον του ανήκει.
Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης