
Γιατί έγινε ξανά της μόδας η ταβέρνα
Οι λόγοι της δημοφιλίας αλλά και πώς θα στηρίξεις τα αγαπημένα σου σποτ του είδους στα Tasty Awards x Esquire Best New Restaurants.

Το φαγητό που δοκιμάζουμε εσχάτως στα καινούργια μαγαζιά της πόλης μένει εντελώς πιστό στο παραδοσιακό συνταγολόγιο, αναδεικνύοντας την κλασική ταβέρνα στο απόλυτο τρεντ της εποχής, έστω και καμουφλαρισμένη ελαφρώς. Στον πυρήνα της όμως, παραμένει τέτοια.
Ολοένα και περισσότερο παρατηρούμε στα τραπέζια της πόλης -ναι, ακόμη και στα πιο Instagramικά αυτής- να σερβίρονται μεταξύ άλλων μουσακάδες και παστίτσια, παϊδάκια στη σχάρα και, γενικότερα, πιάτα που παραπέμπουν στις πιο αγνές και απλές των γαστρονομικών εποχών.
Η ταβέρνα είναι πάλι εδώ -ως νεο-ταβέρνα, ως γαστρο-ταβέρνα, ως γαστρο-οτιδήποτε- και εύκολα αναγνώσιμη επί του πιάτου, τόσο που, την αναγνωρίζουμε ως κομμάτι μια παράδοσης που συνεχίζεται. Και εξελίσσεται.
Αυτά ακριβώς τα νέα αγαπημένα σου μέρη της Αθήνας, μπορείς να τις στηρίξεις με την ψήφο σου, όπως επίσης και τα καινούρια εστιατόρια που συμπαθείς (και άνοιξαν τους τελευταίους 18 μήνες), μέσω του θεσμού των Tasty Awards x Esquire Best New Restaurants.
Τα μοναδικά βραβεία γεύσης που ψηφίζονται αποκλειστικά από το κοινό είναι και πάλι εδώ και μέσω της ηλεκτρονικής έκδοσης του Esquire. Κάθε αναγνώστης μπορεί να ψηφίσει έως και 20 αγαπημένα του μέρη, συνολικά, σε μία λίστα που μετρά 120+ υποψηφιότητες.
> ΨΗΦΙΣΕ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΟΥ ΝΕΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΡ ΕΔΩ
Το ξεχωριστό event της απονομής των Tasty Awards x Esquire/ Best New Restaurants θα λάβει χώρα στις 31 Μαρτίου 2025, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Χορηγοί των Tasty Awards x Esquire/ Best New Restaurants
#Esquiregr #BestNewRestaurants #TastyAwards #TastyAwards2025
#abvassilopoulos #vikos #skyspiritscompany #mikolaschvodka #KaiserBeer #vikoscola #Miele
Ακολούθησε το Esquire σε Facebook, Instagram και Twitter.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα