Τι θα τρώμε στο εστιατόριο '25' των Γιώργου Τσούλη και Alec Peters στο Μικρολίμανο

Ο μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού ανοίγει γαστροταβέρνα μαζί με τον σεφ Γιώργο Τσούλη και αυτά είναι όλα όσα γνωρίζουμε γι' αυτήν έως τώρα.

Το 25 στο Μικρολίμανο, στην ακτή Κουμουνδούρου και ακριβώς δίπλα από το πολυβραβευμένο Βαρούλκο, πρόκειται να σηματοδοτήσει το μαγαζί με το οποίο θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στα της αθηναϊκής εστίασης δρώμενα ο αναγνωρίσιμος όσο και ταλαντούχος σεφ Γιώργος Τσούλης.

Έτσι θα ονομάζεται το εστιατόριό του (που ανοίγει μαζί με τον δημοφιλή μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού Alec Peters και ονοματίζεται από τον αριθμό της φανέλας του), που θα είναι μια κομψή γαστροταβέρνα και αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του άμεσα.

Τι ακριβώς θα είναι το 25

Στο 25, ο γευστικός στόχος θα είναι η αναβίωση του πρότζεκτ που όλοι γνωρίζουν ως κουτούκι ή ταβέρνα, ραφιναρισμένο και προσαρμοσμένο στο σήμερα. Ιδιαίτερη συμπάθεια θα υπάρχει στο κρέας, συν μπόλικη ποιοτική, προσεκτικά επιλεγμένη, πρώτη ύλη από μικρούς παραγωγούς από όλη τη χώρα. Κινητήρια δύναμη εδώ, το κάρβουνο και η ανοιχτή φωτιά, με πρωταγωνίστρια μία μεγάλη custom made παρίγια. 

Διαβάστε Επίσης

Ο χώρος από την πλευρά του θα είναι προσεγμένος, με βασικά υλικά το ξύλο, το δέρμα και το σε ανοιχτές αποχρώσεις μάρμαρο, ενώ το 25 θα βγάζει και τραπεζάκια στο απέναντι εξωτερικό, μπροστά από τη θάλασσα. 

O σεφ Τσούλης μαζί με τον άμεσο συνεργάτη του σεφ Σάκη Αθανασιάδη θα βρίσκονται εντός της ανοιχτής κουζίνας και θα ετοιμάζουν πιάτα σαν τα signature μοσχαρίσια μάγουλα με κριθαράκι, τα ντολμαδάκια με γλυκάδια στα κάρβουνα αλλά και ένα πολύ ξεχωριστό mac n' cheese. Θα δραστηριοποιείται επιπροσθέτως in house pastry chef, με τα επιδόρπια εδώ να ακολουθούν την ίδια διαδικασία παρασκευής: Ετοιμάσου για desserts όπως οι λατινοαμερικάνικες κρέπες α λα κρέμα καταλάνα στα κάρβουνα και παρεμφερή εδέσματα για το φινάλε. 

Θα υπάρχει, τέλος, μια εκτενής λίστα κρασιών με προτάσεις του ελληνικού αμπελώνα, που έχει επιμεληθεί ο σομελιέ Γιώργος Μαρθαλαμάκης (και ίσως γνωρίζεις από το Barolo). Το 25 θα ανοίγει Τρίτη - Πέμπτη από τις 18.00 ενώ Παρασκευή - Κυριακή θα σερβίρει από το μεσημέρι (13.00).

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα