Απαραίτητο αξεσουάρ του καλοκαιρινού ντυσίματος, όχι μόνο για λόγους αισθητικής, αλλά και καλής υγείας, καθώς σε προστατεύει από τις υψηλές θερμοκρασίες και τις επικίνδυνες ακτινοβολίες UVA και UVB. Ως εκ τούτου, το καπέλο δεν φοριέται μόνο στην παραλία, αλλά σε κάθε casual ή smart casual περίσταση, αναλόγως φυσικά το σχέδιο που θα επιλέξεις. Ακολουθούν πέντε διαφορετικά στυλ καπέλου που είναι φέτος μόδα για να διαλέξεις εκείνο που σου ταιριάζει καλύτερα.

Το καπέλο του ψαρά

Ή αλλιώς bucket cap είναι η ίσως πιο ρετρό επιλογή που μπορείς να κάνεις. Ταιριάζει ιδανικά με casual outfits, γι' αυτό καλό θα ήταν να το αποφεύγεις όταν το ζητούμενο είναι μία κομψή εμφάνιση.

Το baseball cap

Ταυτισμένο με το αμερικάνικο στυλ, το καπέλο του μπέιζμπολ φορέθηκε για πρώτη φορά το 1860 από τους παίκτες της ομάδας Brooklyn Excelsiors. Το πιο σοφιστικέ σχέδιο είναι μακράν εκείνο που είναι φτιαγμένο από μαλλί, όπως ένα τουίντ σχέδιο. Το αμέσως επόμενο είναι το σουέντ ή καστόρινο και έπεται, το κοτλέ και εκείνο που είναι κατασκευασμένο από καμβά. Το τελευταίο είναι ιδανικό για τις ζεστές ημέρες που διανύουμε, μιας και είναι το πιο δροσερό όλων.

Η τραγιάσκα

Γεννήθηκε προ αιώνων και τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει στο προσκήνιο της μόδας, κυρίως χάρη στην τηλεοπτική σειρά Peaky Blinders, στο στυλ του Cillian Murphy και των συμπρωταγωνιστών του, που αναβιώνουν την αντρική μόδα στα τέλη του '10 μέχρι και τα τέλη του '20. Η τραγιάσκα απαντάται κυρίως σε μαλλί και τουίντ το χειμώνα και σε λινό ή βαμβακερό ύφασμα το καλοκαίρι. 

Το καουμπόικο καπέλο

Με το cowboy look να αποτελεί ήδη από τον χειμώνα την πιο εκκεντρική τάση της χρονιάς με τις συλλογές των μεγαλύτερων οίκων μόδας να είναι εμπνευσμένες από τον μπαρουτοκαπνισμένο κόσμο των γουέστερν και της Άγριας Δύσης, τα καουμπόικα καπέλα έχουν επιστρέψει στο προσκήνιο. Εννοείται ότι δεν χρειάζεται να ντυθείς σαν τον Johnny για να το φορέσεις.

Το Panama hat

Το πιο φίνο σχέδιο στα αντρικά καπέλα είναι αναμφίβολα εκείνο του Παναμά, που ονομάστηκε έτσι, όταν ο πρόεδρος Roosevelt δέχτηκε ως δώρο ένα καπέλο από το Εκουαδόρ από φύλλα Τοκίγια στα εγκαίνια της διώρυγας του Παναμά (1913). Αγνοώντας την πραγματική του προέλευση, ευχαρίστησε για το δώρο, αναφέροντας το ως καπέλο από τον Παναμά. Ολοκληρώνει άψογα ένα formal look, αποτελούμενο από κοστούμι και δερμάτινα, δετά παπούτσια.


φωτογραφίες © Getty Images