Οι επόμενες Dr. Martens σου δεν θα είναι μπότες

Ένα από τα πιο θρυλικά μοντέλα του βρετανικού brand, που πατά πάνω στον σχεδιασμό των κλασικών oxfords shoes.

Γράφει: Ναταλί Αντωνίου 17 Σεπτεμβρίου 2020

Χωρίς να το πολυσκεφτείς, πες γρήγορα έξι λέξεις που σου φέρνουν αυτομάτως στο μυαλό την Μεγάλη Βρετανία. "Τσάι, μπύρα, David Beckham, Premier League, βασίλισσα Ελισάβετ, James Bond", ίσως είναι η απάντηση σου. Προσθέτουμε μία ακόμα, έβδομη λέξη: Dr. Martens. Το brand υπόδησης και ένδυσης, που γεννήθηκε το 1947 από τον Klaus Märtens, είναι ταυτισμένο με την Γηραία Αλβιώνα και συνεχίζει να διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού παγκοσμίως χάρη στις κλασικές και θρυλικές του μπότες - ταυτισμένες με τις βρετανικές νεανικές υποκουλτούρες της δεκαετίας του 1960 και του 1970, όπως οι punks, οι mods και το rock 'n' roll. 

Εδώ ωστόσο δεν θα ασχοληθούμε με τα δερμάτινα μποτάκια του brand, αλλά με ένα άλλο επίσης θρυλικό μοντέλο του, τα oxfords shoes. 

Dr. Martens 1461 Oxfords

Οι επόμενες Dr. Martens σου δεν θα είναι μπότες

Κλασική αξία, από τα στυλ υποδημάτων που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε αντρική γκαρνταρόμπα, τα oxfords της Dr. Martens είναι φτιαγμένα από δέρμα. Η μαύρη εκδοχή τους είναι η πιο κομψή και διαχρονική. Διαθέτουν τη χαρακτηριστική σόλα που αποτελείται από ελαστικό της Goodyear - εξού και η άνεση που προσφέρει στο περπάτημα αν αναλογιστείς ότι είθισται το συγκεκριμένο είδος υποδημάτων να είναι κάπως σκληρό και επίπονο για τα πέλματα μετά από μερικές ώρες. 

DR.MARTENS

Όσον αφορά στους ενδυματολογικούς συνδυασμούς, σου έχουμε καλά νέα. Τα 1461 ταιριάζουν τόσο με casual -τζην παντελόνι και t-shirt- όσο και με smart και formal looks, ακόμα και με κοστούμι - εξαιρείται το σμόκιν. 

DR.MARTENS

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από την ημέρα που πρωτοκυκλοφόρησαν οι πρώτες μπότες Dr. Martens, το μοντέλο 1460 που βρίσκεται σε παραγωγή μέχρι σήμερα - 1η Απριλίου του 1960 λανσαρίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Για τον εορτασμό της επετείου, το brand προχώρησε σε μία ευφάνταστη συνεργασία με τους Sex Pistols. Μαζί με το γκρουπ δημιούργησαν τη συλλογή Dr. Martens x Sex Pistols.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.