5 υποθέσεις για το μέλλον του James Bond

Το νέο trailer του No Time to Die έδωσε πολλή τροφή για σκέψη.

Μπουμ. Το νέο (και ίσως τελευταίο;) trailer του No Time to Die έσκασε με φόρα στις οθόνες μας και από χθες παίζει στο repeat χωρίς σταματημό. Με πολύ απλά λόγια, ναι, αυτός είναι ο Bond που αγαπήσαμε και κάπως έτσι περιμέναμε το κύκνειο άσμα του Daniel Craig - του ηθοποιού, δηλαδή, που πήρε ένα franchise με αβέβαιο μέλλον και το έβαλε και πάλι στην πρώτη γραμμή του Χόλιγουντ και σε συμφωνία μες τις επιταγές της νέας εποχής.

Τι μάθαμε όμως από τα 155 δευτερόλεπτα που μοιράστηκαν οι παραγωγοί του 007 μαζί μας; Όχι, και τόσα πολλά αφού οι απόψεις διίστανται και οι θεωρίες συνωμοσίας ζουν και βασιλεύουν. Μπορούμε όμως να κάνουμε μερικές υποθέσεις -ή μάλλον καλύτερα προβλέψεις- για το μέλλον του πιο διάσημου μυστικού πράκτορα όλων των εποχών.

Η επιστροφή (;) ενός παλιού villain

5 υποθέσεις για το μέλλον του James Bond

Mία μάσκα του θεάτρου Noh που προδίδει την ασιατική του καταγωγή, ένα λεπτεπίλεπτο παρουσιαστικό που όμως κρύβει κάτι το τρομερά απειλητικό, η Τζαμάικα ως τοποθεσίας και, τέλος, η πρόθεση να κατακτήσει όλον τον πλανήτη. "Και οι δύο εξοντώνουμε ανθρώπους για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο" λέει ο Rami Malek, o villain της νέας ταινίας Bond, για τον οποίο η πράκτορας 00 (Lashana Lynch) προειδοποιεί ότι θα "σκοτώσει εκατομμύρια". Αν κάποιος ενώσει όλα αυτά τα κομμάτια του παζλ αχνοφαίνεται ένας παλιό γνωστός: Ο Dr. Julius No, ο θρυλικός "κακός" από το ντεμπούτο του 007.

Ο περιορισμένος χρόνος της Ana De Armas

Ana De Armas No Time to Die Paloma

Ο James Bond αργεί στο ραντεβού του με την εκθαμβωτική Paloma (Ana De Armas). Εκείνη, παρ' όλο το αβυσσαλέο ντεκολτέ και το προκλητικό σκίσιμο στο φόρεμα, αποδεικνύεται άσος των πολεμικών τεχνών όταν οι καταστάσεις το απαιτήσουν - είναι άλλωστε μία πράκτορας της CIA. Δυστυχώς, όμως, η εντυπωσιακή της παρουσία ίσως να μην τιμήσει για πολλά λεπτά τις οθόνες μας στο No Time to Die. Ο λόγος πίσω από αυτήν την ανησυχία; Σε κάθε screenshot και κάθε trailer μέχρι στιγμής εμφανίζεται με το ίδιο εντυπωσιακό φόρεμα Λίγο δύσκολο, λοιπόν, να το φοράει σε όλη την ταινία.

Τα χρόνια που πέρασαν

James Bond No Time to Die

Είναι ποτέ δυνατόν να κάνεις bunjee jumping από γέφυρα με ένα σκοινί που σπάει και να βγεις ζωντανός από τη δοκιμασία; Αν είσαι ο 007, τότε όλα είναι πιθανά. Απλά στον 21ο αιώνα ο James Bond έπαψε να είναι άτρωτος - τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά. Αν κρίνουμε, λοιπόν, από το βλέμμα του Daniel Craig, ίσως το No Time to Die παίξει αρκετά με το concept ότι ο μυστικός πράκτορας δε βρίσκεται πια στην πρώτη νιότη του. Μην ξεχνάς ότι το story της νέας ταινίας τον θέλει να βρίσκεται σε μόνιμες διακοπές στην Τζαμάικα από όπου θα αποφασίσει να τις τερματίσει πρόωρα και να μπει "ξανά στο παιχνίδι".

Οι old school αξίες

Σον Κόνερι Τζέιμς Μποντ 007

Την ίδια στιγμή που το franchise εδώ και καιρό διατείνεται ότι ψάχνει το επόμενο βήμα, τον ίδιο καιρό που η αυλαία του Bond για τον Daniel Craig πέφτει, οι old school αξίες του 007 φαίνεται να επανέρχονται δριμύτερες. Πρώτον, η Τζαμάικα και η επιστροφή στις ρίζες (σ.σ: Ο Ian Fleming έγραφε τις πολύ πετυχημένες κατασκοπευτικές νουβέλες του σε μία βίλα του εξωτικού νησιού). Δεύτερον, το μουσικό θέμα από το Thunderball με τον Sean Connery που ακούγεται περίπου στα 30 πρώτα δευτερόλεπτα του trailer. Τρίτον, κάτι που αναφέραμε ήδη: Η τρομακτική ομοιότητα του νέου villain με τον "κακό" Dr. No από το 1962.

Ernst Blofeld, το κλειδί της νέας αποστολής

Ernst Blofeld, το κλειδί της νέας αποστολής

"James, η μοίρα μας φέρνει ξανά μαζί" ακούμε να λέει ο Ernst Blofeld (Christoph Waltz) ενώ τα χέρια του είναι δεμένα με χειροπέδες. "Τώρα, ο δικός σου εχθρός είναι και δικός μου" αποκαλύπτει στον 007, o villain του The Spectre. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, τόσο στην πραγματικότητα όσο και σε μία καλή κατασκοπευτική ταινία οι πρώην αντίπαλοι γίνονται πολύ συχνά σύμμαχοι για να αντιμετωπίσουν μία κοινή απειλή. Είναι όμως άραγε έτσι τα πράγματα ή μήπως ο Blofeld προδώσει τον Bond στην πιο κρίσιμη στιγμή; Αν έπρεπε να παίζουμε στοίχημα θα λέγαμε ότι από εμάς είναι ΟΧΙ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά φέρει την υπογραφή των δημιουργών του Westworld.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Στo Sugar του Apple TV+, ο Colin Farrell μας μυεί στο καλό ουίσκι

Σε αυτήν τη noir σειρά, ο δημοφιλής ηθοποιός υποδύεται έναν σκληροτράχηλο ντετέκτιβ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όλοι μιλούν για το The Sympathizer με τον Robert Downey Jr.

Το νέο συναρπαστικό κατασκοπευτικό θρίλερ του HBO από ό,τι φαίνεται τα έχει όλα και κυρίως, έναν αγνώριστο Robert Downey Jr..

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ο David August έρχεται τον Μάιο στην Αθήνα

Ο καινοτόμος παραγωγός πρόκειται να μας προσφέρει μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ,VĪS.

Minecraft με Jason Momoa και Jack Black, προφανώς και ανυπομονούμε

Η ταινία βασίζεται σε ένα από τα δημοφιλέστερα video games όλων των εποχών.

Γραφει Παυλος Κρουστης