Τα αθλητικά παπούτσια Supreme x Air Jordan 1 φιλοδοξούν να γίνουν το πιο ποθητό ζευγάρι του 2021. Προτού καν παρουσιαστούν επισήμως, έχουν δημιουργήσει ένα μάλλον πρωτόγνωρο hype. Την αμέσως προηγούμενη χρονιά ήταν τα Dior x Air Jordan 1 ή πιο απλά Air Dior αυτά που συζητήθηκαν όσο λίγα sneakers και φαίνεται πως παραδίδουν τη σκυτάλη στο προαναφερθέν μοντέλο της περίφημης αμερικανικής εταιρείας. 

Πλήρη μυστικότητα

Αυτή τη φορά το brand της Nike και του Michael Jordan συνεργάζεται (ξανά) με την Supreme του James Jebbia, για το παπούτσι που ουσιαστικά θα εγκαινιάσει την Spring/Summer 2021 season. 

Ελάχιστα έχουν γίνει επισήμως γνωστά για αυτά ενώ δεν υπάρχει καν κάποια φωτογραφία που έχει διαρρεύσει. Κάποιες φήμες κάνουν λόγο για τους χρωματισμούς που θα κυκλοφορήσουν (σε Varsity Red, University Blue και College Orange, ακριβώς όπως τα SB Dunk Highs) και τις λεπτομέρειες στο επάνω μέρος τους, με signature star graphics και ασυνήθιστα υλικά.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Η προϊστορία των δύο εταιρειών ξεπερνά τα 15 χρόνια, με τις συνεργασίες τους να αφορούν κυρίως ρούχα και αξεσουάρ για skate, καθώς επίσης και άλλα τεχνολογικά αντικείμενα και εξοπλισμό σπιτιού. Αξίζει να αναφερθεί πως η Supreme διατηρεί συνεργασίες με brands όπως η Vans και η Timberland. Εκείνη όμως με τη Nike δείχνει να είναι η πιο 'εμπορική', από κάθε άποψη.

Το 2002, στην pre-YEEZY εποχή, τα πιο in-demand sneakers του κόσμου ήταν τα Nike SB Dunk, που βασιζόντουσαν στο μπασκετικό μοντέλο των 80s. Την προηγούμενη χρονιά, η Supreme δούλεψε με τη Nike σε μία σειρά ιαπωνικών Jp Dunks, μαζί με τον πρόδρομο της σειράς SB, τα Dunk Low Pro B. Τα παπούτσια αυτά δεν έκαναν αμέσως γκελ στο κοινό αλλά στην πορεία εξελίχθηκαν σε άκρως συλλεκτικά.

Το 2005 ήρθε η πρώτη επίσημη ανακοίνωση για τη συνεργασία των δύο πλευρών, με τα Supreme x Jordan, που όμως στόχευαν το skating κοινό και, σχεδόν μοιραία, περιορίστηκαν σε μία συγκεκριμένη ομάδα sneaker connoisseurs.

Έκτοτε, υπήρξαν κάποιες εκδόσεις των Air Jordan 1 και Air Jordan 3 αλλά η μάλλον πιο χαρακτηριστική ήταν αυτή των 1990 Air Jordan 5.

Να περιμένουμε λοιπόν κάτι ανάλογο; Μπορεί. Μένει να δούμε τι ετοιμάζουν αυτή τη φορά Nike και Supreme, με τις ανακοινώσεις να έπονται, ίσως και σύντομα.