Οι πιο καλοντυμένοι σχεδιαστές του πλανήτη

Το ράσο δεν κάνει τον παπά, αλλά κάποιοι σχεδιαστές κάνουν παπάδες με τα ρούχα που φορούν, όπως και με αυτά που φτιάχνουν.

Οι συγκεκριμένοι σχεδιαστές μόδας δεν φτιάχνουν ρούχα μόνο για τους πιο καλοντυμένους άντρες του κόσμου αλλά, κατά κάποιον τρόπο, και για εμάς τους ίδιους. Κι αυτό γιατί ακόμα και αν δεν τους αντέχει η τσέπη μας, η επιρροή τους είναι τόσο ισχυρή που βρίσκει πάντα τη θέση της στις συλλογές των αλυσίδων προσιτής μόδας.

Κι όμως, με σπάνιες εξαιρέσεις, π.χ. αυτές του Marc Jacobs ή του Simon Porte Jacquemus, που είναι ιδιαίτερα εξωστρεφείς στο Instagram, σπανίως προσέχουμε το τι φορούν οι ίδιοι. Ίσως γιατί δεν ξεμυτίζουν συχνά από το στούντιό τους. Λάθος μας, γιατί έχουν να μας διδάξουν πολλά. Με τη βοήθεια του Esquire Middle East, λοιπόν, καταλήξαμε στους 10 που αξίζει να μελετάς κάθε τους εμφάνιση.

Marc Jacobs

Οι πιο καλοντυμένοι σχεδιαστές του πλανήτηGetty Images

Ο ασύλληπτα ευφυής Αμερικανός σχεδιαστής δεν διστάζει να πει "Make America Marc Again". Ο τρόπος που ντύνεται αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης για όλους μας, παρότι, για να είμαστε ρεαλιστές, δεν φτιάχνει πολλά ρούχα που να μπορούν να φορεθούν με άνεση από άντρες.

Ralph Lauren

RALPH LAURENGetty Images

Ο Ralph Lauren είναι ο άνθρωπος που επινόησε το αμερικάνικο prep look και μπήκε στις ντουλάπες μας με τα καλοραμμένα, ποιοτικά και πολυτελή ρούχα του. Ο ίδιος, είναι υπόδειγμα κλασικής κομψότητας στις δημόσιες εμφανίσεις του.

Nicolas Ghesquière

NICOLAS GHESQUIEREGetty Images

Ο Nicolas Ghesquière, υπεύθυνος για τη συνέχεια της τρομακτικής επιτυχίας του οίκου Louis Vuitton, έχει βρει το προσωπικό του στυλ στη στολή "τζην μπουφάν - τζην παντελόνι - λευκό ή ουδέτερο T-shirt - sneakers" και τον αναπαράγει επ’ άπειρον. Κοινώς, μας μαθαίνει τη σημασία του να έχουμε έτοιμο στην ντουλάπα μας έναν συνδυασμό ρούχων που μπορεί πάντα να μας κάνει να αισθανόμαστε άνετα, καλοντυμένοι και ο εαυτός μας.

Haider Ackermann

HAIDER ACKERMANNGetty Images

Ο γεννημένος στην Κολομβία Γάλλος σχεδιαστής και πρώην προστατευόμενος του John Galliano, στη δημόσια ζωή του, παίζει το παιχνίδι των layers στα δάχτυλα. Επίσης, μας μαθαίνει πώς να βάζουμε τις σωστές πινελιές χρώματος (δες κάλτσα) για να φωτίσουμε ένα ολόκληρο look μας.

Giorgio Armani

GIORGIO ARMANIGetty Images

Οι καθαρές, κλασικές γραμμές και το άψογο tailoring δεν χαρακτηρίζουν μόνο τα ρούχα που φτιάχνει ο Ιταλός σχεδιαστής, αλλά και εκείνα που επιλέγει για τις εμφανίσεις του.

Tom Ford

TOM FORDGetty Images

Τα zeroes του ανήκαν ολοκληρωτικά. Πούλησε τα πάντα μέσω του ηδονοβλεπτικού βλέμματος στις καμπάνιες του που άφησαν ιστορία (sex sells) και έκανε μόδα τα πανάκριβα, υπερπολυτελή tuxedo που έγιναν σήμα-κατατεθέν των δικών του "χολιγουντιανών" εμφανίσεων.

Alessandro Michele

ALESSANDRO MICHELEGetty Images

Η εκδίκηση των weirdos έρχεται μέσω του οίκου Gucci και είναι το πιάτο που σερβίρεται στις 70s πορσελάνες ως τμήμα ενός δείπνου στο οποίο οι πάντες είναι ντυμένοι, ταυτόχρονα, με δύο θέματα: Την αισθητική των φιλμ του Wes Anderson και τις ξέφρενες νύχτες του Studio 54. Ο ίδιος ο Michele είναι ο καλύτερος ambassador αυτού του κύματος της weird fashion, που είναι για λίγους αλλά εκλεκτούς.

> Διάβασε ακόμα: Ακόμα ένα τρελό κοστούμι για τον Harry Styles

Dries Van Noten

DRIES VAN NOTTENGetty Images

Ο πιο επιτυχημένος "σχεδιαστής της υψηλής διανόησης" δεν θα μπορούσε παρά να ντύνεται και ο ίδιος με έναν τρόπο άψογο, διακριτικό και σοφιστικέ. Που, όμως, σε κάνει να μη θέλεις να πάρεις το βλέμμα σου από πάνω του και να αναρωτηθείς: Τι κάνει τόσο σωστά;

> Διάβασε ακόμα: Οι πιο καλοντυμένοι ήρωες της μικρής οθόνης

Simon Porte Jacquemus

SIMON PORTES JACQUEMUSGetty Images

Τα ρούχα που φτιάχνει για τις αντρικές του σειρές, τα φοράει και ο ίδιος. Πώς θα τα χαρακτηρίζαμε; Ως έναν ύμνο στα λατρεμένα 80s και τα 90s, με φωτεινά χρώματα και oversized πατρόν που, για να υποστηριχθούν σωστά, απαιτούν αυτοπεποίθηση. Αλλιώς, σε κάνουν να μοιάζεις με παλιάτσος.

Joseph Altuzarra

JOSEPH ALTUZARRAGetty Images

Παρότι σχεδιάζει ρούχα για γυναίκες, με ευκολία του δίνουμε τον τίτλο του "βασιλιά της αντρικής σικαρίας", μόνο και μόνο για τον τρόπο που ντύνεται ο ίδιος. Αντίγραψε άφοβα το συγκεκριμένο look του, που σου επιτρέπει να κινηθείς με άνεση από το γραφείο στο πιο glamorous event.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.