Nigo: Ένας Ιάπωνας χιπχοπάς στο τιμόνι του οίκου Kenzo

Ο Nigo θα διαδεχθεί τον Felip Oliveira Baptista, ο οποίος αποχώρησε από τον Kenzo τον Ιούνιο.

Γράφει: Esquire Editors 19 Σεπτεμβρίου 2021

O βετεράνος σχεδιαστής ενδυμάτων streetwear Nigo θα είναι ο επόμενος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Kenzo, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος LVMH. Είναι η πρώτη φορά που ο οίκος θα έχει Ιάπωνα σχεδιαστή επικεφαλής, από τότε που ο αείμνηστος Kenzo Takada παραιτήθηκε από το brand που φέρει το όνομά του, το 1999. Ο Nigo, ο οποίος είναι ιδρυτής των brand A Bathing Ape και Human Made - θα διαδεχθεί τον Felip Oliveira Baptista, ο οποίος αποχώρησε από τον Kenzo τον Ιούνιο μετά από δύο χρόνια στον ρόλο του καλλιτεχνικού διευθυντή.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝐍𝐈𝐆𝐎® (@nigo)

Νέος, δημιουργικός σχεδιαστικός αέρας

Σε πρόσφατη δήλωσή του σχετικά με τον νέο του ρόλο, σημείωσε ότι εισήλθε στη βιομηχανία της μόδας την ίδια χρονιά που ο LVMH απέκτησε τον Kenzo και αποκάλεσε τη νέα του αποστολή "τη μεγαλύτερη πρόκληση της 30χρονης καριέρας του". "Η άφιξη ενός εξαιρετικά ταλαντούχου Ιάπωνα σχεδιαστή θα μας επιτρέψει να γράψουμε μία νέα σελίδα στην ιστορία του οίκου που ίδρυσε ο Kenzo Takada. Είμαι πεπεισμένος ότι η δημιουργικότητα και η καινοτομία του Nigo, καθώς και η σύνδεσή του με την ιστορία του οίκου, θα εκφράσει πλήρως όλη τη δυναμική του Kenzo" ανέφερε ο Sidney Toledano, CEO του τομέα μόδας του ομίλου LVMH.

> Διάβασε ακόμα: Kenzo Takada, ο ευγενής "τίγρης" της μόδας

Από το hip hop και το hype brand A Bathing Ape στην υψηλή ραπτική

Ο Nigo, το πραγματικό όνομά του οποίου, όπως διαβάζουμε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι Tomoaki Nagao, είναι επίσης DJ και μέλος ιαπωνικού hip hop γκρουπ. Άρχισε την καριέρα του στη μόδα στη Σχολή Μόδας Bunka στο Τόκιο.

> Διάβασε ακόμα: Τα trends του φθινοπώρου

Εκεί συναντήθηκε με τον στενό συνεργάτη του, Jun Takahashi με τον οποίο δημιούργησαν τον Νοέμβριο του 1993 μία μπουτίκ που πωλούσε ενδύματα και υποδήματα διεθνών brand streetwear και δικές τους δημιουργίες. Με τη βοήθεια του Hiroshi Fujiwara ιδρύθηκε το brand A Bathing Ape.

Από: Missbloom.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα