Έχουμε και λέμε. Οι mid season sales του φθινοπώρου είναι ήδη εδώ και θα διαρκέσουν έως τις 15 Νοεμβρίου. Ένα το κρατούμενο που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου: Το πάλαι ποτέ 10ήμερο των εκπτώσεων του Νοεμβρίου έγινε επισήμως 15ήμερο. Επίσης, τα εμπορικά καταστήματα, κατά βούληση της διοίκησής τους, θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, με προτεινόμενο ωράριο το 11.00-18.00. Τι σε συμφέρει, όμως, να αγοράσεις τώρα και τι να αφήσεις για αργότερα; Ας δούμε αναλυτικά.

Getty Images

Κράτα μικρό καλάθι

Καταρχήν αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι το ότι στις mid season sales δεν μιλάμε για μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων. Να υπολογίζεις από 10% έως -maximum και σε ελάχιστες περιπτώσεις- 30%. Επίσης, πολλά προϊόντα δεν έχουν καθόλου έκπτωση.

Οι κρυμμένες, μεγάλες ευκαιρίες

Κάποια εμπορικά καταστήματα, την περίοδο των mid season sales βγάζουν προς πώληση κομμάτια από προηγούμενες συλλογές τους, τα οποία κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους φυλάνε στις αποθήκες τους. Σε αυτή την περίπτωση, η έκπτωση μπορεί να φτάνει το 70%, αν και τα διαθέσιμα ρούχα και παπούτσια είναι συνήθως σε 'άκυρα' μεγέθη ή, πολύ απλά, υπάρχει λόγος που δεν πουλήθηκαν στην εποχή τους (εκκεντρικό σχέδιο, περίεργο πατρόν). Πάντως, αν βρεις κάτι καλό σε λίγο μεγαλύτερο μέγεθος από το δικό σου που να έχει μεγάλη έκπτωση, αγόρασέ το και μεταποίησέ το - πάλι κερδισμένος θα βγεις.

Getty Images

> Διάβασε ακόμα: Το chino από τα Zara που θα φοράμε όλο τον χειμώνα

Αγόρασε βαριά χειμωνιάτικα ρούχα

Στις εκπτώσεις του Νοεμβρίου σε συμφέρει να αγοράσεις όλα σου τα βαριά χειμωνιάτικα ρούχα, όπως τα χοντρά πουλόβερ, τα μπουφάν και τα παλτό, έστω κι αν το ποσοστό έκπτωσης που έχουν είναι μικρό. Το ίδιο ισχύει και για υποδήματα όπως τα μποτάκια. Αυτό γιατί θα τα φορέσεις όλη τη σεζόν και θα τα χαρείς. Πιστέψτε μας, για αυτά τα κομμάτια, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων -π.χ. για μία καμπαρντίνα Burberry που δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα- δεν αξίζει να περιμένεις μέχρι τις μεγάλες εκπτώσεις του Ιανουαρίου. Τι να το κάνεις ένα πουπουλένιο μπουφάν στη μισή τιμή αν είναι να το φορέσεις για δύο σκάρτους μήνες, μιας και από Μάρτη πιάνει πάντα καλοκαίρι;

> Διάβασε ακόμα: Αντικείμενα που πρέπει να έχει κάθε άντρας στην κατοχή του

Τι γίνεται με τα χριστουγεννιάτικα δώρα

Αν ξέρεις με σιγουριά το τι δώρα θέλουν οι αγαπημένοι σου άνθρωποι -αλλά και το size τους όταν πρόκειται για ρούχα ή παπούτσια- τώρα είναι η στιγμή να τα πάρεις σε ελαφρώς χαμηλότερες τιμές. Μάλιστα, αν κάνεις τις αγορές σου την τελευταία ημέρα των mid season sales από πολυκαταστήματα που επιτρέπουν αλλαγές για έως 40 ημέρες μετά την αγορά και τα προσφέρεις εντός festive season αλλά πριν από τα Χριστούγεννα, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, οι δωρολήπτες σου θα μπορούν να τα αλλάξουν έως τις 24 Δεκεμβρίου. Φοβερό; Τέλος, αν κάθε festive season κάνεις εταιρικά δώρα (τα οποία συνήθως δεν επιστρέφονται), τώρα είναι η ώρα να τα αγοράσεις.