Το μαύρο ως χρώμα -που δεν είναι χρώμα- έχει τη μαγική ιδιότητα να μπορεί να κάνει και το πιο casual ρούχο να δείχνει ένα τσικ πιο κομψό, επίσημο και κολακευτικό. Γι' αυτό και καλό είναι να έχεις αρκετά μαύρα παντελόνια στην ντουλάπα σου, καθένα τους σε διαφορετικό στυλ, έτσι ώστε να μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ως 'κεντρικό κομμάτι' ή 'ουδέτερο καμβά' σε κάθε σου ντύσιμο. Τέσσερα, όμως, είναι τα 'απαραίτητα'. Ας τα δούμε ένα προς ένα.

Το μαύρο παντελόνι του κοστουμιού

Getty Images

Μπορείς να το αγοράσεις μόνο του ή να το 'αποσπάσεις' από ένα κοστούμι. Το φοράς με σακάκι για επίσημες εμφανίσεις ή ακόμα και με T-shirt για ένα πιο fashion-forward αποτέλεσμα. Το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνεις μετά την αγορά του, σε περίπτωση που δεν εφαρμόζει ακριβώς πάνω στο σώμα σου (κάτι που αποτελεί τον κανόνα αν δεν είσαι μοντέλο, αλλά και αν είσαι, οπότε άκρη δεν βγάζεις), είναι να το πας σε έναν ράφτη για να το προβάρετε μαζί και να στο φέρει στα μέτρα σου.

Το μαύρο τζην

Getty Images

Αν δεν ήμασταν κατά της βίας, θα σου επιβάλλαμε το να έχεις ένα μαύρο τζην στην ντουλάπα σου. Αποτελεί την πιο κομψή εναλλακτική στο μπλε 'αδερφάκι' του, ενώ αν το πανί του είναι ποιοτικό και όχι φθαρμένο από τη χρήση, το σετάρεις άνετα με ένα blazer από πάνω. 

> Διάβασε ακόμα: Το chino από τα Zara που θα φοράμε όλο τον χειμώνα

Το μαύρο παντελόνι φόρμας

Getty Images

Ανάλογα με το αν είναι από βαμβακερό πανί ή από κάποιο premium ύφασμα, το μαύρο παντελόνι φόρμας μπορείς να το φορέσεις στο γυμναστήριο, στο σπίτι ή σε μία σου έξοδο. Αποτελεί ό,τι πιο εύκολο στους συνδυασμούς. Με ένα λευκό T-shirt, μάλιστα, αν προσθέσεις στο ντύσιμό σου τα κατάλληλα αξεσουάρ, μπορείς να φτάσεις το street style στο ταβάνι. Τελευταία, μας αρέσει να το βλέπουμε σεταρισμένο με ένα τζην τζάκετ από πάνω. 

> Διάβασε ακόμα: Αντικείμενα που πρέπει να έχει κάθε άντρας στην κατοχή του

Το μαύρο cargo pants

Getty Images

Το cargo είναι μία ακόμα τέλεια επιλογή, που τα τελευταία χρόνια, καθώς λέμε 'άντε γεια' στα πολύ στενά ρούχα, έχει κάνει γερό comeback. Είναι άνετο, στιλάτο και -χάρη σε όλες αυτές τις τσέπες- πολύ πρακτικό. Δεν είναι ό,τι καλύτερο για να πας στο γραφείο σου αν δουλεύεις σε τράπεζα, αλλά αν έχεις στυλ διάβαινε και ριζικό προχώρα.