Οι πιο καλοντυμένοι σχεδιαστές στον κόσμο

Μπορεί να λένε ότι τα ράσα κάνουν τον παπά, αλλά στην περίπτωση αυτών των αντρών ο παπάς κάνει τα ράσα.

Οι σχεδιαστές ντύνουν τους άντρες που τείνουμε να θαυμάζουμε για το καλό τους γούστο. Ενίοτε ντύνουν κι εμάς τους κοινούς θνητούς, όταν η τσέπη μας το επιτρέπει. Δουλειά τους είναι να ορίζουν τις εκάστοτε τάσεις, να σχεδιάζουν ρούχα, αξεσουάρ και υποδήματα που αναδεικνύουν τον πιο στιλάτο εαυτό των απανταχού αρσενικών και να διατηρούν ενημερωμένη και ζηλευτή την αντρική μόδα.

Ποιοι είναι όμως εκείνοι οι μόδιστροι που ξεχωρίζουν για το προσωπικό τους στυλ; Η απάντηση βρίσκεται κρυμμένη στους ακόλουθους 18 πιο καλοντυμένους κυρίους της μόδας, η πλειοψηφία των οποίων έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση των μεγαλύτερων οίκων, σήμερα. 

Marc Jacobs

Οι πιο καλοντυμένοι σχεδιαστές στον κόσμο"Make America Marc Again”. Ένα σύνθημα που εμπνεύστηκε ο ίδιος ο Αμερικανός σχεδιαστής, ιδρυτής του ομώνυμου οίκου, και το οποίο πλέον βροντοφωνάζουν οι λάτρεις μόδας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Ο 55χρονος υιοθετεί ένα look που ακροβατεί μεταξύ του casual και του formal, αναμιγνύοντας statement κομμάτια με κλασικά μονόχρωμα.

 

 

Ralph Lauren

ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣΤο 2017 βρέθηκε στη θέση νούμερο 91 των 100 πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο. Ο Αμερικανός σχεδιαστής στα 78 του χρόνια έχει χτίσει μια αυτοκρατορία στο χώρο της μόδας, με τον οίκο του να μετράει ήδη 51 χρόνια ιστορίας. Είναι εκείνος που εφηύρε το american preppy look, συνυφασμένο σήμερα με τον αμερικάνικο τρόπο ντυσίματος και με μερικά από τα μεγαλύτερα style icons στην ιστορία του Hollywood, όπως οι Steve McQueen και Paul Newman.

 

 

Alessandro Sartori

ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣΓέννημα θρέμμα Ιταλός, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Z Zegna και νυν καλλιτεχνικός διευθυντής της  luxury menswear εταιρείας Berluti, την οποία έχει ιδρύσει ο ίδιος. Το προσωπικό του στυλ αντανακλάται στις δημιουργίες του: άνετο tailoring και κομμάτια εμπνευσμένα από τη διαχρονική φινέτσα της Γαλλικής Ριβιέρας.

 

 

Nicolas Ghesquière

ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ"Μέχρι κάποια ηλικία, η μόδα είναι παιδική χαρά. Όταν ενηλικιωθείς οφείλει και το στυλ να ενηλικιωθεί μαζί σου. Να αποκτήσεις δηλαδή την υπογραφή σου, το προσωπικό σου στυλ". Η υπογραφή του 47χρονου Γάλλου, καλλιτεχνικού διευθυντή του Louis Vuitton, είναι μονόχρωμη, κλασική και μίνιμαλ.

 

 

 

Haider Ackermann

ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣΟ κολομβιανής καταγωγής Γάλλος σχεδιαστής του ομώνυμου ready-to-wear fashion brand χαρακτηρίζεται ως το golden boy της βιομηχανίας της μόδας. Ο σπουδαίος Karl Lagerfeld έχει δηλώσει για εκείνον ότι "έχει το άγγιγμα του Μίδα", ενώ ο οίκος Maison Margiela είχε βρει στο πρόσωπό του το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του. Λογάριαζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο (Ναι, ο Ackermann είχε αρνηθεί τη θέση!). Το προσωπικό του στυλ ξεχωρίζει για το στιλάτο layering και τους εμπνευσμένους συνδυασμούς prints.

 

Giorgio Armani

ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣΟ 84χρονος Armani είναι η ζωντανή απόδειξη ότι οι Ιταλοί είναι οι πιο καλοντυμένοι άντρες στον κόσμο. Είναι εκείνος που επαναπροσδιόρισε το σύγχρονο tailoring, επενδύοντας στις καθαρές, κλασικές γραμμές, που στοιχειοθετούν και το προσωπικό του στυλ.

 

 

 

Serge Ruffieux

ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ

Ο Ελβετός σχεδιαστής έχει εργαστεί στον οίκο Dior υπό τη διεύθυνση του John Galliano και το 2012 ανήλθε στη θέση του head designer υπό τον Raf Simons. Πέντε χρόνια μετά, το 2017 ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Carven, ενσωματώνοντας τη δική του φιλοσοφία στις δημιουργίες του οίκου: Μινιμαλιστικές γραμμές, ποιοτικά πλεκτά, denim υφάσματα και εμπριμέ μαντήλια.

Tom Ford

ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣΟι συστάσεις είναι περιττές για τον μόδιστρο και σκηνοθέτη, που το 1990 έγινε καλλιτεχνικός διευθυντής του Gucci και μετά την αποχώρησή του από τον οίκο μόδας, ίδρυσε τη δική του εταιρεία με την επωνυμία Tom Ford. Λάτρης του καλού ντυσίματος και εμμονικός με την λεπτομέρεια, ο Αμερικανός σχεδιαστής έχει μια ντουλάπα γεμάτη από μαύρα κοστούμια και λευκά πουκάμισα. Το μυστικό του για να δείχνει το black tie look του σύγχρονο και όχι παρωχημένο είναι να επενδύει σε slim γραμμές. In Ford we trust.

 

 

Alessandro Michele

ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣΟ άνθρωπος πίσω από τον οίκο Gucci είναι ένας εκκεντρικός Ιταλός, γεννημένος στη Ρώμη. Οι ενδυματολογικές του επιλογές είναι γεμάτες χρώμα και σχέδια, με κάποιους να χαρακτηρίζουν το στυλ μία μείξη των ηρώων στις ταινίες του Wes Anderson και εκείνων στο θρυλικό Boogie Nights.

 

 

 

 

Dries Van Noten

ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ"Μπορεί να είμαι αφελής, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να παρουσιάζω στις επιδείξεις μου κομμάτια που δεν θα μπορούσαν ποτέ να πουληθούν σε ένα κατάστημα", είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο 60χρονος Βέλγος εξηγώντας το λόγο που δεν σχεδιάζει haute couture ρούχα, αλλά ready to wear συλλογές, έτοιμες να βρεθούν στο λιανικό εμπόριο, καθώς και γιατί δεν τα διαφημίζει μέσα από διαφημιστικές καμπάνιες. Ίσως γι' αυτό ακριβώς να είναι και ο αγαπημένος σχεδιαστής των rappers. Στη δουλειά του πρωταγωνιστούν τα περίτεχνα μοτίβα, οι έντονοι χρωματικοί συνδυασμοί, τα ποιοτικά υφάσματα και η τάση του layering. Στο προσωπικό του στυλ πάλι τα sur mesure κοστούμια.

Simon Porte Jacquemus

ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣΠαρότι νέος στο χώρο της μόδας, ο 28χρονος Γάλλος έχει ήδη ιδρύσει το δικό του brand, το Jacquemus, που κερδίζει ολοένα και περισσότερους θαυμαστές εντός και εκτός της γενέτειράς του. Οι συλλογές τους είναι εμποτισμένες από oversized γραμμές, φωτεινά χρώματα, athleisure κομμάτια.

 

 

 

 

J​​​​​​oseph Altuzarra

ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣΓάλλος με κινέζικη και αμερικάνικη καταγωγή, ο Altuzarra παρά το γεγονός ότι είναι σχεδιαστής γυναικείων κολεξιόν, έχει πολλά να διδάξει τους άντρες σχετικά με το πώς να φορούν αλλιώς το μαύρο κοστούμι, εξαφανίζοντας τη γραβάτα. Παρατήρησε τη φωτογραφία του για να καταλάβεις πού είναι κρυμμένη.

 

 

 

Virgil Abloh

ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣΕκτός από DJ, ο 38χρονος Γκανέζος είναι σχεδιαστής, καλλιτεχνικός διευθυντής των αντρικών συλλογών του Louis Vuitton και ιδρυτής του high-end streetwear brand Off – White. Οι συλλογές του αποτελούνται κυρίως από t-shirts, hoodies και αθλητικά μπουφάν και πανωφόρια. Το στυλ του είναι άνετο, ξεχωριστό, αλλά σε καμία περίπτωση κραυγαλέο, παντρεύοντας την πρακτικότητα με την κομψότητα, που είναι άλλωστε και ο χρυσός κανόνας της τάσης του athleisure. Συνδυάζει συνήθως μαύρο τζην παντελόνι με hoodie και παλτό ή μαύρο t-shirt με denim jacket, φορώντας πάντα αθλητικά παπούτσια και sneakers.

Pierre Mahéo

ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣΠαντελόνια με πιέτες, λευκά πουκάμισα και t-shirts, old school sneakers. Το look του Παριζιάνου, ιδρυτή του brand Officine Generale είναι τόσο παλιομοδίτικο, όσο και μοντέρνο.

 

 

 

 

 

Kim Jones

ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣΠαρά τις βρετανικές καταβολές του -είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το κοστούμι που φόρεσε ο David Beckham στο γάμο του πρίγκιπα Harry, ο Jones εργάζεται για τους Γάλλους εδώ και επτά συναπτά χρόνια: αρχικά ως καλλιτεχνικός διευθυντής της αντρικής συλλογής του Louis Vuitton και επείτα, ως καλλιτεχνικός του Dior Homme. Οι loose γραμμές, τα αθλητικά κομμάτια και τα χρυσά κοσμήματα πρωταγωνιστούν στις εμφανίσεις του. Ενδυματολογικά τουλάχιστον μία καριέρα στη ραπ σκηνή την οφείλει στο στυλ του.

 

 

Public School

ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣΤο νεοϋρκέζικο στυλ έχει να κάνει τόσο με το streetwear που παρατηρεί κανείς στους δρόμους του Μπρούκλιν, όσο και με την πολυτέλεια της Wall Street. Και το δίδυμο των Public School -Dao-Yi Chow και Maxwell Osborne- έχει καταφέρει να συνδυάσει ακριβώς αυτές τις δύο εκ διαμέτρου αντίθετες τάσεις.

 

 

Stefano Pilati

ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣΠρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Yves Saint Laurent, αλλά και του Ermenegildo Zegna, ο Μιλανέζος μόδιστρος έχει μία γκαρνταρόμπα γεμάτη από παλιομοδίτικα κοστούμια και σύγχρονα κομμάτια. Όταν τα συνδυάζει μεταξύ τους "γεννά" το look που οι συμπατριώτες του Ιταλοί αποκαλούν sprezzatura.

 

 

 

Luke Meier

ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣΜε εμπειρία οκτώ ετών στο streetwear brand Supreme και στη θέση της καλλιτεχνικής διεύθυνσης -μαζί με τη σύζυγό του, Lucie- στον οίκο Jil Sander, ο Καναδός σχεδιαστής ένδυσης και υπόδησης, συνιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του brand OAMC επιλέγει στο προσωπικό του ντύσιμο boxy γραμμές και κλασικά κομμάτια της αντρικής μόδας.

 

 

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα