Μπορεί να γιορτάζουμε φέτος 80 χρόνια από τη γέννηση του Batman, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς ποιος ασχολείται με τον "Άνθρωπο - Νυχτερίδα"; Το αντίπαλον δέος του, o Joker, είναι εκείνος που απολαμβάνει το απίστευτο hype, που έχει δημιουργήσει γύρω από το όνομά του, η νέα ταινία του Todd Phillips με τον Joaquin Phoenix στον ομώνυμο ρόλο, κυρίως μετά τη βράβευσή της με τον Χρυσό Λεόντα στο Φεστιβάλ της Βενετίας. Ένα φιλμ, το πρώτο σόλο του super villain, που επικεντρώνεται στη γέννηση του εμβληματικού κακού του σύμπαντος της DC Comics, όπως ξεπήδησε από την περιθωριακή προσωπικότητα ενός μοναχικού ανθρώπου στην εχθρική Γκόθαμ των ‘80ς, που ποτέ δεν του έδωσε μία ευκαιρία.

Με το Joker να προβάλλεται ήδη στις ελληνικές αίθουσες από την Tanweer, ρίχνουμε μία ματιά στο στυλ του "γελαστού πρίγκιπα του εγκλήματος" και πώς αυτό μπορεί να υιοθετηθεί στην πραγματική ζωή. Συγκεκριμένα, στο κομμάτι - σήμα κατατεθέν του, που δεν είναι άλλο από τα χρωματιστά κοστούμια. 

Μοβ ή κόκκινο;

Τόσο ο Jack Nicholson, όσο και ο Heath Ledger, αλλά και οι παλαιότεροι προκάτοχοί τους στον ρόλο, είχαν ενσαρκώσει τον Joker φορώντας το εμβληματικό μοβ κοστούμι του.

Ο Phoenix από την άλλη, εμφανίζεται τώρα με κόκκινο κοστούμι. Ένα statement suit σε ένα ιδιαίτερο, έντονο χρώμα που έχει την τιμητική του στο tailoring ήδη από την περασμένη σεζόν.

Σίγουρα, πρόκειται για ένα δύσκολο κομμάτι, ωστόσο μπορείς με απλές κινήσεις να λειάνεις τις τραχιές γωνίες του, επενδύοντας στη μονοχρωμία και σε λιγότερο formal στοιχεία (t-shirts, sneakers). Το παράδειγμα του Timothée Chalamet είναι χαρακτηριστικό. Η μινιμαλιστική προσέγγισή του είναι εκείνη που κάνει τη διαφορά και μεταμορφώνει το εκκεντρικό σε κομψό και ήσυχο. 

Το μυστικό όταν διαλέγεις χρωματιστά κοστούμια είναι να προτιμάς ένα casual σχέδιο σε βαμβακερό ύφασμα και να το φοράς πάντα χωρίς γραβάτα και με ρούχα σε ουδέτερα, κλασικά χρώματα. Διαφορετικά, ελλοχεύει ο κίνδυνος να ντυθείς κυριολεκτικά σαν κλόουν. Δεν το θέλεις.