Λίγο το νεαρό της ηλικίας του, λίγο το ταλέντο του να πραγματοποιεί εμφανίσεις που καινοτομούν στιλιστικά και ο Timothée Chalamet θεωρείται αν όχι ο πιο στιλάτος, ένας από τους πιο στιλάτους διάσημους άντρες αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Ο 23χρονος ηθοποιός που ξεχώρισε μέσα από την ταινία "Να με φωνάζεις με το όνομά σου" και έγινε ο πρώτος νεότερος ηθοποιός που έχει προταθεί ποτέ για χρυσό αγαλματίδιο τα τελευταία 80 χρόνια, πειραματίζεται όχι μόνο με τις υφές, τα χρώματα και τις εκάστοτε τάσεις, διαμορφώνοντάς τες μάλιστα σε πολλές των περιπτώσεων με τις επιλογές του -ποιος μπορεί να ξεχάσει το γιλέκο του Virgil Abloh που φόρεσε στις φετινές Χρυσές Σφαίρες-, αλλά και με τις ταμπέλες: Με το τι χαρακτηρίζεται ως γυναικείο και αντρικό.

Στο 62ο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Λονδίνου με λουλουδάτο κοστούμι δια χειρός Alexander McQueen.
Στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας με ένα κοστούμι που παρέπεμπε στο γυναικείο ταγιέρ. 

Αρέσκεται επίσης να υιοθετεί looks με φουτουριστική αισθητική. Το είδαμε να το κάνει κατά την άφιξή του στην Μόστρα, πατώντας πάνω στις αρχές του military style.

Το επανέλαβε τώρα στο Busan International Film Festival, όπου παρευρέθη για τις ανάγκες του νέου του φιλμ, The King σε παραγωγή του Netflix, συνθέτοντας ένα denim workwear look έξω από τα συνηθισμένα. Τι είναι το workwear; Ένα look που συνθέτει η στολή εργασίας, δηλαδή τα ρούχα, υποδήματα και αξεσουάρ που δημιουργήθηκαν για να διευκολύνουν τη δουλειά των μαστόρων (ξυλουργοί, υδραυλικοί) και των λοιπών χειρωνακτικών επαγγελμάτων.

Εδώ, λοιπόν, ο Chalamet συνδύασε μία τζην σαλοπέτα, με τζην πουκάμισο στο ίδιο χρώμα και μοτίβο -δημιουργία του καλλιτέχνη Sterling Ruby για λογαριασμό του ready-to-wear clothing brand, S.R Studio LA- και ολοκλήρωσε με λευκές γαλότσες.

Ο ήδη ανεβασμένος ψηλά πήχης για το "it boy" του Χόλιγουντ μόλις σκαρφάλωσε ακόμα ψηλότερα. 


φωτογραφίες © Getty Images