Το δερμάτινο μπουφάν έχει τους δικούς του κανόνες

Τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέξεις όταν αγοράζεις και φοράς το πιο ασυμβίβαστο αντρικό πανωφόρι.

Κλασικό πανωφόρι και ιδανική επιλογή για τη μεταβατική περίοδο που διανύουμε, το δερμάτινο μπουφάν κρέμεται σε κάθε γκαρνταρόμπα και φοριέται καθημερινά, συνδυασμένο με ένα casual ή sport ντύσιμο, αλλά και με ένα smart outfit. Αποτελεί ένα "αθάνατο" κομμάτι, που παλιώνει όμορφα στο πέρασμα του χρόνο. Όσο περισσότερο το φοράς, τόσο καλύτερη εφαρμογή δείχνει να έχει στον κορμό σου, ενώ το ξεθώριασμα του χρώματος σε σημεία "στρατηγικής σημασίας" -αγκώνες, γιακά και γύρω από τις τσέπες- του προσδίδει χαρακτήρα και το καθιστά μοναδικό.

Σου εφιστούμε την προσοχή σε τέσσερα βασικά σημεία που θα σε βοηθήσουν να κάνεις τη σωστή αγορά και στη συνέχεια, τους σωστούς συνδυασμούς. 

Το υλικό και η τιμή

Το δερμάτινο μπουφάν έχει τους δικούς του κανόνες

Δέρμα με δέρμα διαφέρει. Ειδικά, αν πρόκειται για fake, που γυαλίζει και η κακή ποιότητά του κάνει μπαμ από μακριά. Το δερμάτινο μπουφάν αποτελεί επένδυση γι΄αυτό φρόντισε να διαθέσεις μερικά χρήματα παραπάνω για να αγοράσεις ένα καλό κομμάτι, που θα σε συντροφεύει για μία ζωή. 

Το στυλ και η εφαρμογή

ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ ΜΠΟΥΦΑΝ

Εκτός από το biker jacket ή αλλιώς το perfecto, που είναι ταυτισμένο με την easy rider εικόνα του Marlon Brando στον "Ατίθασο" το 1953, δύο ακόμη στυλ δερμάτινου μπουφάν είναι το bomber, σαν αυτό που φορά στην πάνω φωτογραφία ο Justin Theroux, και το fatigue, που έχει επιρροές από τα στρατιωτικά σακάκια -εξ' ου οι τσέπες στο στέρνο και ή έμφαση στους ώμους στο δερμάτινο του Chris Pine (κάτω φωτογραφία)- και προτιμάται σε μαλακό δέρμα και στενή γραμμή.

Γενικότερα, αυτά που πρέπει να προσέξεις όσον αφορά την εφαρμογή είναι το μήκος στα μανίκια, οι ώμοι και να φροντίσεις να υπάρχει χώρος για να φορέσεις από μέσα ένα φούτερ ή πλεκτό πουλόβερ χωρίς να κρατάς την αναπνοή σου.

Το χρώμα

ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ ΜΠΟΥΦΑΝ

Η πιο περιζήτητη και κλασική επιλογή είναι η μαύρη. Ωστόσο, οι τάσεις μόδας για τη φετινή σεζόν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο καφέ και στο μπλε δερμάτινο.

Οι ενδυματολογικοί συνδυασμοί

ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ ΜΠΟΥΦΑΝ

Όσο πιο απλό και μίνιμαλ το ντύσιμο, τόσο πιο όμορφα δένει το leather jacket με τα υπόλοιπα ρούχα και αναδεικνύεται η cool αισθητική του. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα