Έτσι δημιούργησε τα φανταστικά prints ο Dior Men με τον Shawn Stussy

To streetwear και surfwear brand έφερε την κουλτούρα του στο ατελιέ του γαλλικού οίκου.

Ήταν το πρώτο fashion show του Dior Men επί αμερικανικού εδάφους, στο πλαίσιο της φουάρ σύγχρονης τέχνης Art Basel Miami. Ήταν αν όχι το καλύτερο, σίγουρα ένα από τα καλύτερα fashion shows της χρονιάς με την επιτυχία του να πιστώνεται ο Kim Jones, o Βρετανός σχεδιαστής που εδώ και 18 μήνες κάθεται στην καρέκλα του καλλιτεχνικού διευθυντή του αντρικού τμήματος ένδυσης του γαλλικού οίκου. Λάτρης του streetwear και της ανάμειξής του με το haute couture και ένθερμος υποστηρικτής του μη διαχωρισμού των αντρικών και γυναικείων κομματιών, ο 40χρονος θεωρείται ένας από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον χώρο της μόδας σήμερα – κάτι που απέδειξε κατά το λανσάρισμα της αντρικής συλλογής pre-fall 2020 στο Μαϊάμι.

Στα highlights της σειράς, που παρουσιάστηκε σε ένα σκηνικό αφιερωμένο στα χρώματα, τη φύση και την αρχιτεκτονική της Αβάνας και της Κούβας, ήταν τα Air Jordan 1 High OG Dior, το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Dior με το Jordan Brand της Nike, αλλά και τα απίθανα prints σε ρούχα και αξεσουάρ που "γεννήθηκαν" μέσα από τη σύμπραξη του οίκου με τον Shawn Stussy, ιδρυτή του streetwear και surfwear brand Stussy.

Έτσι δημιούργησε τα φανταστικά prints ο Dior Men με τον Shawn Stussy

Πρόκειται για μοτίβα που πειραματίζονται με τους χρωματικούς συνδυασμούς, το έντονο χρώμα και τους εκκεντρικούς συνδυασμούς σχεδίων.

Dior

Όπως αποκαλύπτει το βίντεο που έδωσε ο Dior στη δημοσιότητα και στο οποίο εμφανίζεται ο Stussy επί τω έργω, όλα τα patterns δημιουργήθηκαν στο χέρι: πρώτα τα σχεδίασε στο χαρτί και έπειτα τους έδωσε υπόσταση αναπαριστάνοντάς τα με πλαστελίνη, φτιάχνοντας δηλαδή καλούπια, με τη βοήθεια των οποίων ζωγράφισε τα μοτίβα απευθείας πάνω στα ρούχα. 

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.