Το Bro Flow είναι το κούρεμα των καλών παιδιών

Το κούρεμα που πρέπει να κάνεις τώρα που άνοιξαν ξανά τα κομμωτήρια.

Όσον αφορά τα αντρικά κουρέματα, το bro flow αναμένεται να γίνει αυτή την εποχή ότι την προηγούμενη δεκαετία ήταν το undercut. Θυμάσαι; Τότε, που τα πλαϊνά μαλλιά του αντρικού τριχωτού ήταν σχεδόν ξυρισμένα και αυτά στο κέντρο του σχετικά μακριά, με σταρ όπως ο Justin Bieber να βοηθούν στη διάδοση και την παντοκρατορία του.

Κι αυτό γιατί, ίσως όχι εντελώς ξαφνικά, ξεκινήσαμε μαζικά να μακραίνουμε τα πλαϊνά του τριχωτού μας ξανά, είτε κάποιοι επειδή έτσι μας γούσταρε, βρε αδερφέ, είτε επειδή απλώς έκλεισαν τα κομμωτήρια. Όπως και να 'χει, ένα καινούργιο look γεννήθηκε. Αυτό που λαϊκιστί περιγράφεται στον κομμωτή ως "όλα μακριά και τραβηγμένα πίσω", ενώ διεθνώς έχει καθιερωθεί ως "bro flow". Αμέ.

Το Bro Flow είναι το κούρεμα των καλών παιδιώνGetty Images

Παρακάτω, θα δούμε τι συνιστά ένα bro flow κούρεμα, τις υψηλές απαιτήσεις που έχει ως προς το styling του, σε ποιους ταιριάζει και, φυσικά, ποιοι είναι οι κύριοι εκπρόσωποί του. 

Τι είναι το bro flow

Καταρχάς, το bro flow δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα κούρεμα για μαλλιά μέσου μήκους που είναι τραβηγμένα πίσω με χαλαρό τρόπο, με δομή και ελαφρούς κυματισμούς. Σε αντίθεση με το undercut, τα πλαϊνά τμήματα του τριχωτού είναι αρκετά μακριά, έτσι ώστε να μπορούν και αυτά να χτενιστούν προς τα πίσω.

Ποιοι ηθοποιοί το έχουν ήδη υιοθετήσει;

Οι πιο διάσημοι άντρες που έχουν υιοθετήσει το bro flow είναι ο Jake Gyllenhaal και ο Bradley Cooper, ενώ ανά χρονικά διαστήματα έχει υποκύψει στη γοητεία του και ο Orlando Bloom. Οι τρεις τους, αποτελούν και απόδειξη του ότι μπορείς να συνδυάσεις το συγκεκριμένα κούρεμα με διαφορετικά μήκη γενειάδας. Ο Gyllenhaal συνήθως το συνδυάζει με γένια τριών ημερών και ο Cooper με λίγο μακρύτερα. Όσον αφορά τον Bloom, αυτός απλώς ξυρίζει τα γένια του για ένα πιο φρέσκο και καθαρό αποτέλεσμα.

Σε ποιους ταιριάζει;

Πολύ απλά, σε όλους τους άντρες, ασχέτως από το σχήμα του προσώπου τους. Το μόνο που πρέπει να διαθέτεις για να το υιοθετήσεις είναι σχετικά πυκνά και κάπως μακριά μαλλιά. Οι άντρες που έχουν πιο λεπτή τρίχα (ή πιο λίγες), απλώς θα αντιμετωπίσουν περισσότερη δυσκολία στο να στιλιζάρουν το κούρεμά τους με τέτοιο τρόπο που να δείχνει τόσο cool όσο και στους celebrities.

JAKE GYLLENHAALGetty Images

Παρόλα αυτά, δεν χρειάζεται να έχεις μαλλί-θάμνο. Ίσα ίσα που αν έχεις χοντρή τρίχα, ο κομμωτής σου θα σου τα αραιώσει λίγο, για να στρώνουν καλύτερα. Αντίθετα, στα plus είναι τα μαλλιά σου να έχουν μία φυσική τάση για απαλούς κυματισμούς.

> Διάβασε ακόμα: Με μακρύ μαλλί μέχρι το καλοκαίρι

Πώς στιλιζάρεις το bro flow

Το bro flow απαιτεί φροντίδα και δουλειά, οπότε αν είσαι λίγο τεμπέλης όσον αφορά το grooming (κάτι μάλλον άκυρο αν διαβάζεις αυτό το άρθρο), καλύτερα να μην το υιοθετήσεις.

- Όσον αφορά το λούσιμο, πρέπει να περνάς τα μαλλιά σου δύο χέρια, για να είσαι σίγουρος ότι έχουν φύγει από πάνω τους όλα τα προϊόντα styling.

- Στη συνέχεια, απλώνεις μία μαλακτική κρέμα και την αφήνεις να δράσει για δύο λεπτά, έτσι ώστε τα μαλλιά σου να στρώνουν καλύτερα και να αποφύγεις το φριζάρισμα.

- Μία με δύο φορές την εβδομάδα, χρησιμοποιείς μία μάσκα μαλλιών για να τα δυναμώσεις και να μην αρχίσουν να κάνουν ψαλίδα καθώς μακραίνουν.

- Όσον αφορά το styling, απλώνεις στα μαλλιά σου μία μικρή ποσότητα κρέμας στιλιζαρίσματος, σε μέγεθος ενός φουντουκιού, έτσι ώστε να γίνουν ακόμα πιο μαλακά και να τους δώσεις ένα πρώτο κράτημα.

- Αν τα μαλλιά σου είναι τελείως πρόκες, χρησιμοποιείς ένα salt spray για να δημιουργήσεις κυματισμούς, αλλιώς παραλείπεις αυτό το βήμα.

- Για να φτιάξεις το άψογο look με τη χτενισμένη προς τα πίσω φράντζα -που, παρεμπιπτόντως, κάνει την εμφάνισή της σε όλο και περισσότερα αντρικά κουρέματα- το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα καλό κερί μαλλιών για επιμελώς ατημέλητα looks που θα δώσει επιπλέον λάμψη στα μαλλιά σου. Βάζεις μία μικρή ποσότητα από το προϊόν, πάλι στο μέγεθος ενός φουντουκιού, ανάμεσα στις παλάμες σου και τις τρίβεις μεταξύ τους για να το ζεστάνεις. Στη συνέχεια, χτενίζεις όλα τα μαλλιά σου με τα χέρια σου και όχι μόνο την εξωτερική τους επιφάνεια, για να διανεμηθεί το προϊόν σε κάθε τους τούφα.

> Διάβασε ακόμα: Είναι το κερί ό,τι καλύτερο για τα μαλλιά;

- Ολοκληρώνεις, δίνοντας έξτρα δομή σε κάποιες τούφες με λίγη ακόμα ποσότητα κεριού, δουλεύοντάς τες με τα δάχτυλά σου. Για πιο ισχυρό κράτημα, απλώς τα ψεκάζεις λίγο με μία -προσοχή- ελαφριά λακ, για να μη σκληρύνουν και χάσουν την κλασική τους κομψότητα.

Οι διαφορετικές εκδοχές του bro flow

Το κλασικό bro flow γίνεται με χωρίστρα στη μέση, κάτι που, όμως, δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, καθώς οι περισσότεροι άντρες πιστεύουν ότι δεν τους κολακεύει. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι το προτιμούν, όχι καυτό, αλλά με χωρίστρα στο πλάι. Όσον αφορά το μήκος του, που καλό είναι να το κρατάς πάντα μεσαίο, μπορείς απλώς να ζητήσεις από τον κομμωτή σου να σου κόψει μία φράντζα που θα πέφτει παιχνιδιάρικα στο πρόσωπό σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.