Με μακρύ μαλλί μέχρι το καλοκαίρι

Mega stars όπως ο Jared Leto και ο Timothée Chalamet σού δείχνουν πώς να πας για μαλλί και να μην βγεις κουρεμένος.

Ο ένας χρόνος που οσονούπω κλείνουμε από το πρώτο lockdown, μας έμαθε ότι εμείς οι άντρες, όσον αφορά τα μαλλιά μας, είμαστε ικανοί για τα χειρότερα και για τα καλύτερα. Για τα καλύτερα, επειδή το ξυρισμένο κεφάλι έγινε το μεγαλύτερο trend του 2020. Και για τα χειρότερα, γιατί όσοι πήγαν να το παίξουν ερασιτέχνες κουρείς, πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι. Υπάρχουν, βέβαια, και αυτοί που περίμεναν υπομονετικά να ανοίξουν τα κομμωτήρια, αλλά και εκείνοι που αποφάσισαν να μακρύνουν τα μαλλιά τους.

Αν ανήκεις στην τελευταία κατηγορία, πολύ πιθανόν να αναρωτιέσαι: "αρκεί το να τα αφήσω να γίνουν χαίτη;" ή "πώς στο καλό χτενίζουν τα μαλλιά τους οι μακρυμάλληδες;". Όσον αφορά το πρώτο ερώτημα η απάντηση είναι, κατηγορηματικά, αρνητική. Όσον αφορά το δεύτερο, λύνουμε τον γρίφο, πάντα ανάλογα με τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν το 2021.

Τα μαλλιά μέσου μήκους

Με μακρύ μαλλί μέχρι το καλοκαίριGetty Images

Αυτό το μήκος μπορεί να ανταμείψει όλη την επιμονή που επέδειξες επί έναν ολόκληρο χρόνο και να σου χαρίσει το τέλειο look σέρφερ του Keanu Reeves, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια από εδώ και στο εξής. Ζήτα από τον κομμωτή σου απλώς να σου πάρει λίγο τα πλαϊνά και να τα "ελαφρύνει" για να στρώνουν καλύτερα. Για να τα χτενίσεις, άπλωσέ τους με τις παλάμες σου λίγο αφρό μαλλιών όσο είναι νωπά και στέγνωσέ τα με το πιστολάκι. Ολοκλήρωσε με μία κρέμα ή ένα κερί στιλιζαρίσματος.

Τα μαλλιά του Chalamet

TIMOTHEE CHALAMETGetty Images

Το χαλαρά μπουκλωτό μαλλί του Timothée Chalamet που παραπέμπει στη βικτοριανή εποχή, αποτελεί μία κατηγορία από μόνο του. Αν είσαι στη φάση του να μακραίνεις τα μαλλιά σου, ξεκίνα πρώτα με αυτά της κορυφής του κεφαλιού σου και κράτα τα πλαϊνά κοντά μέχρι να αρχίσεις σταδιακά να τα μακραίνεις και αυτά. Για να τους προσθέσεις λάμψη και να την παλέψεις με το φριζάρισμα, χρησιμοποίησε ένα κερί στιλιζαρίσματος.

Το προσεγμένο μαλλί του λέτσου

JARED LETOAxelle / Bauer-Griffin / Getty Images

Η δεκαετία του 2010 γέννησε τους hipsters -ίσως την τελευταία "φυλή" της πόλης- και έκανε της μόδας το αχτένιστο μακρύ μαλλί που κάποιες φορές γινόταν κότσος στον κορυφή του κεφαλιού. Πλέον, απαιτείται φιξάρισμα στις φαβορίτες και το σβέρκο, έτσι ώστε όταν πιάνεις τα μαλλιά σου κότσο να δείχνουν πιο καθαρά, προσεγμένα και κομψά. Σαν του Jared Leto.

Τα ημιάγρια χτενίσματα, οι αφέλειες και οι φράντζες

Το ότι το μαλλί του Jared Leto θεωρείται iconic -να μην μιλήσουμε γι' αυτό του Alessandro Michele- σηματοδοτεί και την επιστροφή στα hairlooks των 1970s και των 1980s. Οι "μαλλιάδες" του 2021, είναι λες και έχουν βγει από το Woodstock, ενώ δεν διστάζουν να πειραματιστούν με χαμηλούς κότσους, κοτσίδες ή μοϊκάνες.

Μεγάλη ζήτηση στα κομμωτήρια έχουν, επίσης, οι χαλαρές αφέλειες και οι φράντζες μεσαίου μήκους, τόσο με χωρίστρα στο πλάι όσο και στο κέντρο. Οι άντρες που προτιμούν αυτά τα hairlooks αφήνουν τα μαλλιά τους να στεγνώσουν στον αέρα και μετά τα χτενίζουν μόνοι τους.

Τα γκρίζα μαλλιά και αυτά που έχουν ανταύγειες

ETRO SS 2021Etro

Ενώ τα γκρίζα μαλλιά συνήθως μας απασχολούν αρνητικά, όταν στη συνάρτηση μπαίνει ο παράγοντας "μακρύ μήκος", τότε ξαφνικά το πρόβλημα εξαφανίζεται. Το ίδιο συμβαίνει και με τις ανταύγειες που κάνουν τα μαλλιά σου να δείχνουν σαν να έχουν ξανθίσει φυσικά με τον ήλιο του καλοκαιριού.

Όλα τα μαλλιά έχουν δικαίωμα στο μήκος

Κάτι τελευταίο το οποίο συνειδητοποιήσαμε ως άντρες κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, είναι το ότι μπορείς να μακρύνεις τα μαλλιά σου ασχέτως αν έχεις λεπτή ή χοντρή τρίχα, αν είναι ίσια ή κατσαρά. Αν είναι ιδιαίτερα ατίθασα, πάντως, θα σε βοηθήσει μία θεραπεία κερατίνης που θα τα αφήσει μαλακά για μήνες χωρίς να χρειάζονται κάποια άλλη περιποίηση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.