Ο πλήρης οδηγός για το τέλειο μούσι

Ποιες είναι οι τάσεις φέτος, με ποια προϊόντα θα τις πετύχεις και τα tips για να έχεις πάντα τέλειο αποτέλεσμα.

Bye bye, hipsters, bye bye. Κάπως έτσι, με έναν αποχαιρετισμό που πολύ άργησε, καλωσορίζουμε με τον καλύτερο τρόπο τις νέες τάσεις που υιοθετούν οι πολυπράγμονες millennials στο μούσι, αλλά και στο φρεσκοξυρισμένο τους πρόσωπο. Φέτος, σύμφωνα με τον επιτυχημένο hair stylist, barber και ambassador για την Ελλάδα του brand επαγγελματικών κομμωτηριακών προϊόντων SEB MAN Σταμάτη Κανελλόπουλο, τρεις είναι οι τάσεις. Το "ξυρισμένο αξύριστο" look, δηλαδή αυτό των γενιών τριών ημερών, το καθαρό φρεσκοξυρισμένο και τα πολύ προσεγμένα μούσια.

Ο πλήρης οδηγός για το τέλειο μούσιSEB MAN

Η ιεροτελεστία του σωστού ξυρίσματος

Για απαλό και βαθύ ξύρισμα, χωρίς αντιαισθητικά γδαρσίματα και ενοχλητικούς τραυματισμούς, σου προτείνουμε την κρέμα ξυρίσματος The Protector της SEB MAN. Χάρη στη σύνθεσή της μαλακώνει κάθε τύπου γένια και αφήνει την επιδερμίδα απαλή και λεία μετά το ξύρισμα.

Μάλιστα, το εκχύλισμα γκουαρανά που περιέχει στη σύνθεσή της και το αναζωογονητικό της άρωμα περγαμόντου και ροζ πιπεριού, αφήνουν μία έντονη αίσθηση φρεσκάδας που διαρκεί.

SHAVING GEL "THE PROTECTOR" BY SEB MANSEB MAN

Tip: Μετά το ξύρισμα, ολοκλήρωσε τη grooming ρουτίνα σου με το ενυδατικό after shave balm The Gent της SEB MAN, που ούτως ή άλλως σου προτείνουμε να το χρησιμοποιείς και για την καθημερινή ενυδάτωση του προσώπου σου, ξυριστείς δεν ξυριστείς, γιατί έχει καταπραϋντική δράση για το δέρμα.

AFTER SHAVE BALM "THE GENT" BY SEB MANSEB MAN

Κι αν θέλεις να κρατήσεις το μούσι σου ή να αφήσεις γένια τριών ημερών;

Ευτυχώς, τα trends φέτος είναι απολύτως δημοκρατικά. Οπότε, υπάρχει η "μεσοβέζικη" λύση των γενιών τριών ημερών, αλλά και αυτή του να διατηρήσεις την ωραία γενειάδα που με κόπο απέκτησες.

Απλώς, πλέον είναι απαραίτητο το να περιποιείσαι τα γένια σου με τον σωστό τρόπο, κάτι που θα σε κάνει να περνάς με ευκολία στους άλλους όλα τα θετικά μηνύματα ενός millennial άντρα που προσέχει την εμφάνισή του.

Η περιποίηση ξεκινάει με έναν καλό καθαρισμό, με ήπιες μαλάξεις στις ρίζες των γενιών σου, για να απομακρύνεις κάθε ίχνος ξηροδερμίας. Σου προτείνουμε το πρωτοποριακό 3 σε 1 προϊόν The Multitasker της SEB MAN, για γένια, μαλλιά και σώμα. Είναι τόσο αποτελεσματικό, που αρκεί μόνο μία μικρή του ποσότητα πάνω σε βρεγμένα γένια, για να δημιουργήσει αφρό.

HAIR, BEARD AND BODY WASH "THE MULTITASKER" BY SEB MANSEB MAN

Οι συμβουλές του Σταμάτη Κανελλόπουλου για τέλειο μούσι

Το πιο σημαντικό στάδιο στη σωστή περιποίηση των γενιών σου, όπως μας εξηγεί ο Σταμάτης Κανελλόπουλος, ειδικά τώρα την άνοιξη που παρατηρείται εποχική τριχόπτωση, είναι η θρέψη, ένα βήμα στην grooming ρουτίνα σου που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραλείπεις.

Το πιο κατάλληλο προϊόν που θα βρεις στην αγορά γι’ αυτή τη δουλειά είναι το The Groom της SEB MAN, ένα έλαιο περιποίησης για γένια, που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και στα μαλλιά σου.

Η μοναδική σύνθεσή του με έλαιο από σπόρους σταφυλιού, έλαιο jojoba, αμυγδαλέλαιο και έλαιο argan είναι ειδικά μελετημένη για να θρέφει τα γένια σου όσο κοντά ή μακριά και αν είναι και να χαρίζει έλεγχο, διαμόρφωση και λάμψη στο μούσι σου.

HAIR AND BEARD OIL "THE GROOM" BY SEB MANSEB MAN

Tip 1: Βάλε μία μικρή ποσότητα ελαίου στην παλάμη σου και δούλεψέ το πολύ καλά με τα δάχτυλά σου μέσα στα γένια σου και όχι απλώς επιφανειακά, για να φτάσει το προϊόν στις ρίζες τους και να κάνει απολέπιση. Έτσι, θα έχεις πάντα εξασφαλισμένο ένα καθαρό beard look με υγιή, πυκνά γένια.

> Διάβασε ακόμα: Γυμναστική προσώπου: Πώς οι όμορφοι γίνονται ομορφότεροι

Tip 2: Αν θέλεις το μούσι σου να είναι περιποιημένο, κάτι που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε όλη την εμφάνισή σου, θα πρέπει να κλείνεις κάθε είκοσι μέρες ραντεβού με τον μπαρμπέρη σου, για να του δίνει ξανά σχήμα, καθώς οι τρίχες στο πρόσωπό σου, όπως και γενικότερα στο κεφάλι σου, έχουν την τάση να μεγαλώνουν ανομοιόμορφα.

> Διάβασε ακόμα: Το lockdown σε ασχημαίνει


Info: Ο κομμωτής Σταμάτης Κανελλόπουλος είναι ο ambassador της SEB MAN για την Ελλάδα και Educator της Sebastian Professional. Θα τον βρεις στο κομμωτήριο 5th Avenue by Stamatis Kanellopoulos (Λεωφ. Παπάγου 5, Ζωγράφου, τηλ. 2107772232). Μάθε τα πάντα για το brand SEB MAN με ένα κλικ εδώ και βρες το πιο κοντινό σε εσένα συνεργαζόμενο κομμωτήριο, συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρεις εδώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr