Τα πλεονεκτήματα των επαγγελματικών κομμωτηριακών προϊόντων

Ο Σταμάτης Κανελλόπουλος, hair stylist, barber και ambassador για την Ελλάδα του brand SEB MAN, σου εξηγεί γιατί πρέπει να χρησιμοποιείς επαγγελματικά κομμωτηριακά προϊόντα στα μαλλιά σου.

Όπως οι περισσότεροι σύγχρονοι άντρες που ενδιαφέρονται για την εμφάνισή τους και θέλουν τα μαλλιά τους να έχουν υγιή όψη, είναι πολύ πιθανό να έχεις αναρωτηθεί κι εσύ για το τι κάνει ένα επαγγελματικό κομμωτηριακό προϊόν για την περιποίηση των μαλλιών σου να διαφέρει από το αντίστοιχο που μπορείς να βρεις σε χαμηλότερη τιμή στο ράφι του σούπερ μάρκετ. Τι περισσότερο έχει να σου προσφέρει; Αξίζει πράγματι τα λεφτά του; Για να σου δώσουμε τις σωστές απαντήσεις, απευθυνθήκαμε στον Σταμάτη Κανελλόπουλο, επιτυχημένο hair stylist, barber και ambassador για την Ελλάδα του brand SEB MAN.

Τα πλεονεκτήματα των επαγγελματικών κομμωτηριακών προϊόντωνSEB MAN

Σε τι διαφέρουν

Η σύνθεση των επαγγελματικών κομμωτηριακών προϊόντων είναι πιο συμπυκνωμένη σε σχέση με αυτή των ευρείας χρήσης, κάτι που τα κάνει πιο αποτελεσματικά και μάλιστα με μικρότερη ποσότητα προϊόντος, θα μας πει. Ένα από τα star επαγγελματικά προϊόντα της SEB MAN, που σου προτείνει να βάλεις σήμερα κιόλας στη shopping list σου, είναι το The Multitasker.

Πρόκειται για ένα προϊόν πολλαπλών χρήσεων που καθαρίζει αποτελεσματικά τα μαλλιά, τα γένια και το σώμα σου, κάτι που το κάνει, εκτός των άλλων, ιδιαίτερα βολικό και για να το παίρνεις μαζί σου στο γυμναστήριο ή τα ταξίδια σου.

HAIR, BEARD AND BODY WASH "THE MULTITASKER" BY SEB MANSEB MAN

Κατάλληλο για όλους τους τύπους μαλλιών και επιδερμίδας, περιέχει εκχύλισμα γκουαρανά, ενώ διαθέτει το χαρακτηριστικό αναζωογονητικό και φρέσκο άρωμα περγαμόντου και ροζ πιπεριού που θα βρεις και σε άλλα προϊόντα της σειράς SEB MAN.

Tip: Μία μικρή ποσότητα του προϊόντος πάνω σε βρεγμένα μαλλιά, γένια και σώμα είναι αρκετή.

Πού θα δεις αποτέλεσμα

"Το αποτέλεσμα γίνεται άμεσα εμφανές στην ποιότητα της τρίχας των μαλλιών σου, τόσο από εσένα όσο και από τους γύρω σου", εξηγεί ο Σταμάτης Κανελλόπουλος. Για πλήρη περιποίηση, μετά το λούσιμο, συμπλήρωσε την grooming ρουτίνα σου με το conditioner μαλλιών για άντρες The Smoother της SEB MAN.

HAIR CONDITIONER "THE SMOOTHER" BY SEB MANSEB MAN

Tip: Αρκεί να εφαρμόσεις μία μικρή ποσότητά του στα μαλλιά σου και να κάνεις μασάζ για να δεις κατευθείαν διαφορά τόσο σε επίπεδο ενυδάτωσης όσο και στην ελαστικότητας της τρίχας.

Εξειδίκευση, ανάλογα με τις ανάγκες

Μία ακόμα μεγάλη διαφορά των επαγγελματικών κομμωτηριακών προϊόντων από τα ευρείας χρήσης, είναι η εξατομίκευση που σου παρέχουν. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στη μεγάλη γκάμα των εξειδικευμένων προϊόντων, αλλά και στο ότι υπάρχει πάντα ένας κομμωτής-σύμβουλος που μπορεί να διαγνώσει τις δικές σου ανάγκες και να σου προτείνει τα κατάλληλα προϊόντα, τόσο για την τρίχα όσο και για το τριχωτό σου, δηλαδή το δέρμα της κεφαλής σου.

Όπως μας είπε ο Σταμάτης Κανελλόπουλος, το πιο χρήσιμο προϊόν για τις ανάγκες των σύγχρονων αντρών είναι το The Groom της SEB MAN, ένα έλαιο περιποίησης για μαλλιά και γένια, με μία μοναδική σύνθεση με έλαιο από σπόρους σταφυλιού, έλαιο jojoba, αμυγδαλέλαιο και έλαιο argan, ειδικά μελετημένη για να θρέφει τα μαλλιά (αλλά και τα γένια σου) και να τους χαρίζει έλεγχο, διαμόρφωση και λάμψη.

HAIR AND BEARD OIL "THE GROOM" BY SEB MANSEB MAN

Tip: Βάλε μία μικρή ποσότητα ελαίου στην παλάμη σου και δούλεψέ το πολύ καλά με τα δάχτυλά σου μέσα στα μαλλιά σου και όχι απλώς επιφανειακά, για να φτάσει το προϊόν στις ρίζες τους και να κάνει απολέπιση.

Τελικά, το "ακριβό" είναι πιο φτηνό

Ακούγεται σαν σύνθημα, αλλά είναι μία φράση που ανταποκρίνεται 100% στην πραγματικότητα. Χρησιμοποιώντας επαγγελματικά κομμωτηριακά προϊόντα, ακριβώς λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε δραστικά συστατικά, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς τις μεγάλες ποσότητες που θα χρησιμοποιούσες αν επέλεγες τα αντίστοιχα ευρείας χρήσης, ενώ η ποιότητά τους είναι πολύ ανώτερη, κάτι που φαίνεται τόσο στην υγεία όσο και στην εμφάνιση των μαλλιών σου.

> Διάβασε ακόμα: Γυμναστική προσώπου: Πώς οι όμορφοι γίνονται ομορφότεροι

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πηλός μαλλιών The Sculptor της SEB MAN για ματ αποτέλεσμα, κατάλληλος για αντρικά μαλλιά με σχετικά κοντά μήκη.

HAIR CLAY "THE SCULPTOR" BY SEB MANSEB MAN

> Διάβασε ακόμα: Το lockdown σε ασχημαίνει

Tip: Δούλεψε καλά μία μικρή ποσότητα του προϊόντος στις παλάμες σου για να το ζεστάνεις και εφάρμοσε σε στεγνά μαλλιά για να διαμορφώσεις ένα χτένισμα με ματ και "ανάγλυφο" αποτέλεσμα.


Info: Ο κομμωτής Σταμάτης Κανελλόπουλος είναι ο ambassador της SEB MAN για την Ελλάδα και Educator της Sebastian Professional. Θα τον βρεις στο κομμωτήριο 5th Avenue by Stamatis Kanellopoulos (Λεωφ. Παπάγου 5, Ζωγράφου, τηλ. 2107772232). Μάθε τα πάντα για το brand SEB MAN με ένα κλικ εδώ και βρες το πιο κοντινό σε εσένα συνεργαζόμενο κομμωτήριο, συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρεις εδώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr