Τι πρέπει να κάνουμε με τα μαλλιά μας έπειτα από έναν και βάλε χρόνο "εγκλεισμού" για να έρθουν στα ίσια τους, εν’ όψη του καλοκαιριού; Ποιες είναι οι top τάσεις στα αντρικά κουρέματα που μπορούμε να υιοθετήσουμε με ευκολία τώρα που χαλαρώνουν τα μέτρα για τον κορονοϊό και επιστρέφουμε σε μία πιο ανθρώπινη κανονικότητα; Για να δώσουμε τις σωστές απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, απευθυνθήκαμε σε έναν ειδικό, τον Σταμάτη Κανελλόπουλο, επιτυχημένο hair stylist, barber και ambassador για την Ελλάδα του brand SEB MAN.

SEB MAN

Τα νέα hair trends που αναδύθηκαν μέσα στην πανδημία

"Στην πρώτη καραντίνα, πέρυσι τον Μάρτιο, υπήρχε μία τάση στο να ξυρίσουν τα μαλλιά τους οι άντρες, να τα έχουν κοντά, κάτι που έκαναν μόνοι στο σπίτι τους", θα μας πει ο Σταμάτης Κανελλόπουλος. "Στην πορεία της πανδημίας, υπήρξε μία αλλαγή, με έντονη την τάση του να τα μακρύνουν, κάτι που επιτρέπει στον άντρα να αλλάζει πολλά διαφορετικά στυλ μέσα στην ημέρα. Για παράδειγμα, μπορεί στο γραφείο να έχει ένα πιο προσεγμένο και ‘καλοχτενισμένο’ look και στην έξοδό του κάτι πιο ‘ροκ’".

Τάση είναι και το σγουρό μαλλί, όπως θα μας πει, είτε σε πιο κοντά μήκη εν είδη φράντζας, είτε σε πιο μακριά, αλλά πάντα προσεγμένο, ακόμα και αν φαίνεται ατημέλητο. Ένα πολύ ωραίο στυλ που ο ίδιος θα ήθελε να δει σε περισσότερους άντρες στη χώρα μας (και δεν το βλέπει), είναι αυτό του Στέφανου Τσιτσιπά, που τα μακριά μαλλιά του αποπνέουν υγεία και ελευθερία.

Tips για πάντα ωραία μαλλιά

Ανεξαρτήτως αν εσύ έχεις κοντά ή πιο μακριά μαλλιά, αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι θα πρέπει να κουρεύεσαι κάθε 30 με 35 ημέρες, κι αυτό γιατί οι τρίχες στο κεφάλι σου μεγαλώνουν ανομοιόμορφα και χαλάει το στυλ του κουρέματός σου.

Επίσης, αν τα μαλλιά σου έχουν πιο μακρύ μήκος, θα πρέπει να αποφεύγεις να χρησιμοποιείς στη διαδικασία του styling προϊόντα όπως η άργιλος και, αντί αυτών, να προτιμάς πιο ελαφριά.

Η πομάδα για ελαφρύ κράτημα και λαμπερό αποτέλεσμα The Dandy, είναι το προϊόν της SEB MAN που θα δώσει ελευθερία στο χτένισμά σου, όπως και το gel μαλλιών The Player για έλεγχο και διαμόρφωση, της ίδιας σειράς, που απλώνεται εύκολα στα μαλλιά σου.

Το The Hero, πάλι, είναι το εικονικό gel μαλλιών για styling με εύπλαστη υφή της SEB MAN, που σου επιτρέπει να αλλάζεις διαρκώς το χτένισμά σου μέσα στην ημέρα.

Όλα τους, περιέχουν στη σύνθεσή τους εκχύλισμα γκουαρανά και αναδίδουν ένα αναζωογονητικό άρωμα περγαμόντου και ροζ πιπεριού, για έντονη αίσθηση φρεσκάδας.

SEB MAN

SEB MAN

SEB MAN

Tip: Βάλε στις παλάμες σου μία ποσότητα προϊόντος και εφάρμοσε τη στα μαλλιά σου με τα χέρια σου, περνώντας τα δάχτυλά σου μέσα από τις τούφες, για φυσικό αποτέλεσμα και καλύτερο κράτημα.

Πώς θα κάνεις τα μαλλιά σου πιο υγιή, δυνατά και πυκνά

Η πιο σημαντική συμβουλή για ωραία μαλλιά που έχει να σου δώσει ο Σταμάτης Κανελλόπουλος, είναι το να πίνεις πολύ νερό, που βοηθάει στην ενυδάτωση του σώματος και της τρίχας και, συνεπώς, στο να μη φριζάρουν τα μαλλιά σου. Επίσης, όπως θα έχεις ακούσει πολλές φορές, τα φρούτα και τα λαχανικά, με τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που περιέχουν, πάντα βοηθούν.

Παρότι πρέπει να φροντίζεις τον εαυτό σου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για να έχεις πάντα υγιή και πυκνά μαλλιά, η αλήθεια είναι ότι, ακόμα και μέσα σε έναν μήνα, μπορείς να κάνεις πράγματα που θα σου φέρουν αποτέλεσμα. Μάλιστα, η άνοιξη, όπως και το φθινόπωρο, ενδείκνυνται για θεραπείες ενδυνάμωσης στις ρίζες, έτσι ώστε να προλάβεις την εποχική τριχόπτωση.

Η πιο αποτελεσματική κίνηση, ειδικά αν είσαι στη φάση του να μακραίνεις τα μαλλιά σου, είναι το να χρησιμοποιήσεις ένα booster, για αισθητά πιο πλούσια μαλλιά. Η λοσιόν χωρίς ξέβγαλμα για αύξηση της πυκνότητας των μαλλιών The Booster, είναι το πιο κατάλληλο προϊόν της SEB MAN γι’ αυτή τη δουλειά.

SEB MAN

Ανεξάρτητα από τον τύπο των μαλλιών σου, χρησιμοποίησέ τη κάθε μέρα μετά από το λούσιμο και σύντομα θα δεις εξαιρετικά αποτελέσματα, καθώς η σύνθεσή της ενεργοποιεί την τρίχα χαρίζοντας πιο πλούσια και αισθητά πιο πυκνά μαλλιά από την πρώτη φορά. Στην πραγματικότητα, διαμορφώνει τα μαλλιά σου και τους χαρίζει πυκνότητα, δίνοντάς σου την αίσθηση ότι έχεις έως και 6.000 περισσότερες τρίχες.

Tip: Χρησιμοποίησε το στόμιο του προϊόντος για να χωρίσεις τα μαλλιά σου σε τμήματα και εφάρμοσε ομοιόμορφα στις ρίζες τους μία γενναία ποσότητα της λοσιόν. Στη συνέχεια, όπως τονίζει ο Σταμάτης Κανελλόπουλος, το μυστικό βρίσκεται στο να κάνεις ένα απαλό μασάζ στις ρίζες, πριν δημιουργήσεις το styling που σου ταιριάζει.

> Διάβασε ακόμα: Το lockdown σε ασχημαίνει

Τέλος, αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με την πιτυρίδα, όπως πολλοί άντρες, θα πρέπει να αρχίσεις να χρησιμοποιείς ένα εξειδικευμένο σαμπουάν, όπως το The Purist της SEB MAN.

SEB MAN

> Διάβασε ακόμα: Γυμναστική προσώπου: Πώς οι όμορφοι γίνονται ομορφότεροι

Το συγκεκριμένο προϊόν, που ενδείκνυται για ξηρό τριχωτό της κεφαλής και κανονικά προς λιπαρά μαλλιά, καθαρίζει σε βάθος τόσο τα μαλλιά όσο και το δέρμα της κεφαλής σου, ενώ η πυριθειόνη ψευδαργύρου που περιέχει στη σύνθεσή του, συμβάλλει στην καταπολέμηση της πιτυρίδας και στη μείωση του κνησμού και του ερεθισμού στο δέρμα.


Info: Ο κομμωτής Σταμάτης Κανελλόπουλος είναι ο ambassador της SEB MAN για την Ελλάδα και Educator της Sebastian Professional. Θα τον βρεις στο κομμωτήριο 5th Avenue by Stamatis Kanellopoulos (Λεωφ. Παπάγου 5, Ζωγράφου, τηλ. 2107772232). Μάθε τα πάντα για το brand SEB MAN με ένα κλικ εδώ και βρες το πιο κοντινό σε εσένα συνεργαζόμενο κομμωτήριο, συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρεις εδώ.