Η ρουτίνα του grooming σου πρέπει πάντα να συμμορφώνεται στις ειδικές ανάγκες σου, αλλά και στην εποχή του χρόνου. Στην περίπτωση δε που το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι πριν φύγεις για τις καλοκαιρινές διακοπές σου είναι το κατά πόσο το ξενοδοχείο που θα καταλύσεις έχει γυμναστήριο, πόσο απέχει μία αίθουσα με βάρη από το ενοικιαζόμενό σου δωμάτιο ή τι επιλογές έχεις για άθληση en plein air και en plein soleil, τότε θα πρέπει να φτιάξεις ένα νεσεσέρ με εξειδικευμένα προϊόντα αντρικής περιποίησης για να προστατεύσεις κατάλληλα το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά σου από τις συνέπειες της άσκησης όταν ο υδράργυρος έχει ανέβει ψηλά.

Προστατεύσου από τον ήλιο

Το αντηλιακό Fluide Sport SPF 50 της Avène που είναι κατάλληλο τόσο για το πρόσωπο όσο και για το σώμα σου είναι ειδικά σχεδιασμένο για όσους ασχολούνται με τα σπορ σε ανοιχτό χώρο όπως, πιθανολογούμε, εσύ. Θα σε προστατεύσει από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου είτε απλώς βγεις για τρέξιμο δίπλα από τη θάλασσα το πρωί είτε αποφασίσεις να πας για σέρφινγκ, beach volley ή ρακέτες. Στα ατού του το ότι παρέχει υψηλή προστασία, έχει λεπτόρευστη υφή και είναι αδιάβροχο.

Κάνε αναζωογονητικά κρύα ντουζ

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απαραίτητο και τίποτα πιο χρήσιμο μετά τη γυμναστική από ένα κρύο ντουζ με ένα αρωματικό αφρόλουτρο με ενυδατικούς παράγοντες που θα σε φρεσκάρει και θα σε αναζωογονήσει. Το Mountain Pepper του Korres διαθέτει αρωματικές νότες από πορτοκάλι, πιπέρι και μασκ και σου το συνιστούμε ανεπιφύλακτα γι' αυτό το καλοκαίρι.

Κράτα τα μαλλιά σου καθαρά

Τα μαλλιά σου χρειάζονται μία έξτρα δόση φροντίδας και περιποίησης μετά από μία καλοκαιρινή προπόνηση. Γι' αυτό και σου προτείνουμε ένα επαγγελματικό κομμωτηριακό προϊόν όπως το σαμπουάν αύξησης πυκνότητας και αναζωογόνησης για κάθε τύπο μαλλιών του brand Seb Man. Περιέχει εκχύλισμα γκουαρανά και αναζωογονητικό άρωμα περγαμόντου και ροζ πιπεριού για έντονη αίσθηση φρεσκάδας, ενώ αφήνει τα μαλλιά αισθητά πιο πλούσια και με περισσότερο όγκο.

Καθάρισε το πρόσωπο και τα γένια σου σε βάθος

Ο ιδρώτας από τη γυμναστική και τον ήλιο, τα υπολείμματα από την ενυδατική κρέμα και το αντηλιακό σου αλλά και εξωτερικοί παράγοντες όπως η μόλυνση ευνοούν την επικάθιση των ρύπων και των ακαθαρσιών στην επιδερμίδα του προσώπου σου. Για την εκ βάθεων απομάκρυνσή τους απλώς εμπιστεύσου τη σούπερ συσκευή καθαρισμού Foreo Luna 3 For Men η χρήση της οποίας θα σε κάνει να αποκτήσεις και πιο βαθύ μαύρισμα.

Ενυδάτωσε το πρόσωπό σου σωστά

Το καλοκαίρι το πρόσωπό σου απαιτεί έξτρα ενυδάτωση. Σου προτείνουμε να χρησιμοποιείς κάθε πρωί τo ανάλαφρο και αναζωογονητικό ενυδατικό gel Facial Fuel με SPF19 της Kiehl’s ως ασπίδα ενάντια στη φωτογήρανση. Γεμίζει με ενέργεια και ανανεώνει τη θαμπή και κουρασμένη επιδερμίδα σου προστατεύοντάς την από τις βλαβερές ακτίνες UVA/UVB χάρη στον δείκτη προστασίας που περιέχει.

Πρόσεξε τα μάτια σου

Δεν αρκεί μόνο ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου με καλής ποιότητας φακούς. Η εξαιρετικά λεπτή επιδερμίδα γύρω από τα μάτια σου απαιτεί και εξειδικευμένη καλλυντική φροντίδα. Γι' αυτή τη δουλειά προτίμησε το Maximum Hydrator 96Hr Concentrate της Clinique, ένα εξαιρετικά ελαφρύ "υδάτινο" gel που βοηθά την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια σου να αναπληρώσει τη χαμένη της υγρασία για 96 ώρες εντατικής ενυδάτωσης.

> Διάβασε ακόμα: Επιχείρηση αντρικό νεσεσέρ: Τι περιλαμβάνει;

Αρωματίσου

Υπάρχουν μυρωδιές και αρώματα που τα συνδέουμε κατευθείαν με την περίοδο του θέρους. Η λουίζα, το λεμόνι και το γεράνι σού δίνουν τις ελαφριές και αναζωογονητικές μεσογειακές νότες που χρειάζεσαι μετά από μία σκληρή προπόνηση κάτω από τον ήλιο, όταν δεν θέλεις καμία βαριά μυρωδιά πάνω σου. Το ισπανικό Esquire έχει ανακηρύξει ως ιδανικό eau de toilette για μετά τη γυμναστική το Verbena Sorbet της L'Occitane κι εμείς δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε.