Αναρωτιέσαι πώς να κόψεις τα μαλλιά σου; Τότε ίσως να πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι σοβαρά το ενδεχόμενο να τα κάνεις ένα mixie, το hairstyle που τόσο το όνομα όσο και το στυλ του βρίσκονται στο σημείο συνάντησης του mullet με το pixie. Το συγκεκριμένο hairstyle, μάλιστα, το έχουν υιοθετήσει, ανάμεσα σε άλλους, ο Damiano από τους Måneskin και ο Finn Wolfhard του Stranger Things που, όπως και να 'χει, ξεχωρίζουν από τη μάζα.

Netflix

Άλλο mullet και άλλο mixie

Το mullet δείχνει ωραίο, κατά πώς λένε όσοι ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν τα πάντα, σε όσους έχουν 'τριγωνικό' σχήμα προσώπου. Κι ενώ πέρυσι έγινε ξανά μόδα σε 'μαλακωμένες' εκδοχές, με μπούκλες και αφέλειες, το mullet το 'αυθεντικό' συνδυάζει με έναν τρόπο 'extreme' τις 'πρόκες' στο πάνω και μπροστά μέρος του κεφαλιού με τις μακριές μύτες στο πίσω.

Το mixie από την άλλη επιτρέπει ένα απόλυτα ελεύθερο παιχνίδι με τα μήκη, καθώς το μάκρος των μαλλιών προσαρμόζεται σε κάθε ξεχωριστό πρόσωπο. Γι' αυτό, ανάλογα με το styling, μπορεί να περιγραφεί ως 'η πεμπτουσία του punk' αλλά και ως ένα 'τελείως genderless κούρεμα'.

> Διάβασε ακόμα: Τα κουρέματα που έκαναν μόδα οι ποδοσφαιριστές

Σε κάθε περίπτωση, το μήκος των μαλλιών στα mixie κουρέματα είναι πιο μακρύ στο πίσω μέρος του κεφαλιού και ο όγκος τους πέφτει απαλά γύρω από το πρόσωπο και το αγκαλιάζει αρμονικά, ακολουθώντας το ύψος των ζυγωματικών και τις έξω άκρες των ματιών.

> Διάβασε ακόμα: Η ιστορία του Mullet, του πιο cult trend όλων των εποχών

Σε ποιους ταιριάζει

Καθώς τα mixie κουρέματα είναι λίγο πιο κοντά από τα bob αλλά διατηρούν τον όγκο και το ανακατεμένο εφέ που χαρακτηρίζει τα pixie, είναι ιδανικά για όσους έχουν λεπτή τρίχα, καθώς χαρίζουν όγκο σε κάθε γωνία των μαλλιών. Μάλιστα, ενώ θεωρούνται 'τολμηρά' είναι πρακτικά, καθώς με ένα σπρέι με βάση το αλατόνερο το στιλιζάρισμά τους για όσους έχουν ίσια ή ελαφρώς κυματιστά μαλλιά γίνεται παιχνιδάκι.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.