Πώς θα δείχνουν τα μαλλιά σου ωραία φέτος το φθινόπωρο

Τα δύο βήματα που θα σε κάνουν να δείχνεις λες και βγήκες από διαφήμιση για σαμπουάν.

Όσοι ξέρουν έχουν να το λένε πως ωραία μαλλιά είναι τα υγιή, οπότε για να δείχνουν αυτά που έχεις όμορφα θα πρέπει να τα προσέχεις εκ των έσω, με καλή διατροφή και γυμναστική. Δεν φτάνει, όμως, αυτό, τουλάχιστον στην κακούργα κοινωνία που ζούμε. Θα πρέπει να τη λούζεις την κόμη σου, να την περιποιείσαι και να τη στιλιζάρεις με τα κατάλληλα προϊόντα. Ας δούμε, λοιπόν πώς τα υγιή μαλλιά στους άντρες μπορούν να εξασφαλιστούν, στο μίνιμουμ, σε δύο μόνο βήματα.

Βήμα 1: Καθαρά και υγιή μαλλιά

Πολλά έχουν γραφτεί για το πώς και με τι πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου, ενώ υπάρχει μια θεωρία που λέει ότι αν απλώς τα ξεπλένεις με σκέτο νερό, χωρίς κάποιο σαμπουάν, θα λάμπουν. Επειδή η καλή ανατροφή μας δεν μας επιτρέπει να μένουμε άλουστοι για πάνω από τρεις μέρες, αυτό που έχουμε να σου προτείνουμε είναι το να λούζεσαι με κομμωτηριακό σαμπουάν, μιας και τα προϊόντα αυτής της κατηγορίας έχουν πιο ποιοτική σύνθεση. Πολύ καλό είναι το Genesis Homme Bain de Masse Épaississant κατά της τριχόπτωσης της Kérastase.

Πώς θα δείχνουν τα μαλλιά σου ωραία φέτος το φθινόπωροKérastase

Αν τα μαλλιά σου είναι κοντά και κανονικά (δηλαδή ούτε ξηρά, ούτε λιπαρά), δεν χρειάζεται καν να συνεχίσεις με conditioner, ενώ για περαιτέρω μάσκες ή επιπλέον θεραπείες θα πρέπει να απευθυνθείς στον κομμωτή σου, καθώς ενδέχεται αντί να σου κάνουν καλό να βλάψουν την τρίχα και το τριχωτό σου.

> Διάβασε ακόμα: Η ιστορία του Mullet, του πιο cult trend όλων των εποχών

Βήμα 2: Styling

Αν θέλεις να συνεχίσεις με styling που απαιτεί πιστολάκι, αυτό καλό είναι να γίνει σε τρία υπο-βήματα, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσεις τόσο την υγεία όσο και την ομορφιά των μαλλιών σου. Ενώ είναι ακόμη νωπά, εφάρμοσε σε αυτά ένα προϊόν θερμοπροστασίας, όπως το εξαιρετικό (το έχω δοκιμάσει) heat protect spray Bodyguard της ghd

HEAT PROTECT SPRAYghd

Προϊόντα όπως αυτό σου επιτρέπουν να δημιουργείς ωραία hair looks χωρίς να ανησυχείς για τις βλάβες από το styling με θερμότητα.

> Διάβασε ακόμα: Τα πλεονεκτήματα των επαγγελματικών κομμωτηριακών προϊόντων

Στη συνέχεια, προχώρησε με ένα προϊόν φορμαρίσματος και, για να κάνεις το χτένισμά σου να κρατήσει περισσότερο, με μια λακ. Μιας και τον χειμώνα, στα κοντά και τα μεσαίου μήκους μαλλιά, δείχνουν πιο σωστές (παρότι χωράει συζήτηση στο τι είναι σωστό και τι όχι) οι ματ υφές, σου προτείνουμε τη matte paste και το hairspray της σειράς STMNT Grooming Goods, που πέραν των άλλων έχουν και πολύ ωραίο άρωμα.

MATTE PASTESTMNT

Εννοείται πως κάθε hair look απαιτεί τη δική του ιεροτελεστία και προϊόντα που έχουν φτιαχτεί για να το αναδεικνύουν. Με αυτά τα δύο βήματα, όμως, σε έχουμε καλυμμένο για το πώς πρέπει να κινηθείς, ό,τι μαλλιά κι αν έχεις.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.