Tips για άψογο δέρμα μετά την προπόνηση

Σπυράκια; Κοκκινίλες; Μαύρα στίγματα; Πες αντίο στις ατέλειες, με τη σωστή ρουτίνα περιποίησης.

Αν το καθημερινό lifestyle σου περιλαμβάνει γυμναστήριο, άρση βαρών και πρωτεϊνούχα ροφήματα, τότε, το πιο πιθανό, είναι να έχεις διαπιστώσει στο δέρμα σου γυαλάδες, σμήγμα και σπυράκια, όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά και στην πλάτη ή το στήθος σου. Τι μπορείς να κάνεις γι' αυτό; Υπάρχει μία SOS, απλή και εύκολη ρουτίνα αντρικής περιποίησης προσώπου και σώματος για μετά την προπόνηση, που βοηθάει τα μάλα και περιλαμβάνει 3 βήματα. Πριν δούμε ποια είναι αυτά, όμως, καλό είναι να ξέρουμε γιατί η προπόνηση είναι καταστροφική για το δέρμα σου.

Τι φταίει και το δέρμα σου δεν λάμπει

Οι συνήθεις ύποπτοι είναι οι μύκητες και τα βακτήρια, μικροοργανισμοί που αναπτύσσονται σε κλειστά και υγρά περιβάλλοντα, όπως του γυμναστηρίου, και που εύκολα περνούν στο δέρμα σου με όχημα την επαφή του σώματός σου με τα μηχανήματα γυμναστικής, τους αλτήρες, τα γάντια ή την πετσέτα σου.

Η ακμή που παρατηρείς προκαλείται από τους ρύπους και τον ιδρώτα, αλλά και από τα αυξημένα επίπεδα της τεστοστερόνης στον οργανισμό σου, τα οποία προκαλούν υπερπαραγωγή σμήγματος. Συχνά, όμως, δεν πρόκειται πράγματι για ακμή αλλά για κάποιου είδους φλεγμονή στα τριχοθυλάκιά σου, η οποία δυναμιτίζεται από τον ιδρώτα και επεκτείνεται από τα πόδια και τα χέρια μέχρι τον κορμό σου.

Ας δούμε, λοιπόν, πώς αποκτώντας τρεις καλές συνήθειες μπορείς και να γυμνάζεσαι και να έχεις δέρμα με ωραία όψη, σε πρόσωπο και σώμα.

Tips για άψογο δέρμα μετά την προπόνηση iStock

Έχε πάντα μαζί σου μια δεύτερη αλλαξιά 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις μετά από την προπόνησή σου είναι να βγάζεις τα ιδρωμένα ρούχα από πάνω σου. Ειδικά τα φανελάκια και τα σορτς που είναι φτιαγμένα από tech υφάσματα εγκλωβίζουν στις ίνες τους την υγρασία, τους ρύπους και τα βακτήρια, δημιουργώντας κατά την επαφή τους με το δέρμα ένα τέλειο οικοσύστημα για την πρόκληση ακμής και ερεθισμών. Επίσης, θα πρέπει να πλένεις πάντα τα ρούχα σου μετά από κάθε προπόνηση, ακόμα και αν δεν μυρίζουν.

> Διάβασε ακόμα: Το skincare του φθινοπώρου

Κάνε κατευθείαν ντους

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρείς το δέρμα σου σε καλή κατάσταση είναι να κάνεις αμέσως μετά από την προπόνηση ένα καλό ντους, έτσι ώστε να φεύγουν από πάνω σου ο ιδρώτας, το σμήγμα και τα βακτήρια.

> Διάβασε ακόμα: Πώς θα δείχνουν τα μαλλιά σου ωραία φέτος το φθινόπωρο

Τα 3 στάδια της περιποίησης προσώπου

Δεν χρειάζεται να κάνεις υπερβολές. Καθάρισε το δέρμα σου με ένα ήπιο ζελ καθαρισμού και στη συνέχεια εφάρμοσε ένα προϊόν χημικού πίλινγκ, που να περιέχει στη σύνθεσή του σαλικυλικό οξύ. Τέλος, ενυδάτωσε το δέρμα με ένα ελαφρύ προϊόν, που δεν θα φράξει τους πόρους του, ούτε θα κάνει την επιδερμίδα σου να γυαλίζει.

Από: Esquire IT

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα