Το skincare του φθινοπώρου

Τι πρέπει να περιλαμβάνει η αντρική περιποίηση προσώπου και ποια είναι τα hero προϊόντα του φθινοπώρου.

Τώρα που αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε ότι το καλοκαίρι όντως πέρασε και τη δροσιά του φθινοπώρου τη νιώθουμε στο δέρμα μας, ήρθε η ώρα αυτό το δέρμα να το φροντίσουμε καταλλήλως, δύο φορές τη μέρα, μία το πρωί και μία το βράδυ, με τα σωστά προϊόντα αντρικής περιποίησης προσώπου. Δεν χρειάζονται, βέβαια, πολλά πράγματα. Ένας καλός καθαρισμός, ένα προϊόν boostαρίσματος που θα του δώσει το απαραίτητο κάτι παραπάνω και μία κρέμα, άλλη για το πρόσωπο και άλλη για τα μάτια. 

Βήμα 1: Καθαρισμός

Δεν βάζεις τίποτα πάνω στο δέρμα σου, αν πρώτα δεν το έχεις καθαρίσει και μάλιστα καλά - κανόνας. Για το φθινόπωρο, σου προτείνουμε την αφρώδη κρέμα καθαρισμού Τσάι Ολύμπου Deep Detox του brand Korres. Είναι εμπλουτισμένη με εκχύλισμα βιολογικού τσαγιού Sideritis Scardica και το μίγμα BioDTox™. Απομακρύνει τους περιβαλλοντικούς ρύπους και αφήνει το δέρμα σου λείο και απαλό.

Βήμα 2: Boost

Μετά τον καθαρισμό, σειρά έχει η έξτρα φροντίδα, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου. Ένα hero προϊόν που ανακαλύψαμε είναι το Reject Oak Root Face Oil. Είναι κατάλληλο για κανονικές προς ξηρές επιδερμίδες και φέρει τη σφραγίδα του σουηδικού premium brand Colekt. Εφαρμόζεις με τα δάχτυλά σου μια μικρή ποσότητα στο δέρμα σου κάνοντας μασάζ και το νιώθεις άμεσα τονωμένο, λαμπερό και σφριγηλό. Καθώς πρόκειται για ένα brand που δεν θα το βρεις στα καταστήματα στην Ελλάδα, σου προτείνουμε να μελετήσεις καλά το e-shop του με ένα κλικ εδώ.

> Διάβασε ακόμα: Η αγαπημένη κολόνια του Elvis Presley κοστίζει λιγότερο από €10

Βήμα 3: Κρέμα (Πρόσωπο & Μάτια)

Ολοκλήρωσε τη ρουτίνα της περιποίησής σου με μια κρέμα, πάντα διαφορετική για τα μάτια και το πρόσωπο. Αν εκτός από ενυδάτωση αποζητάς και την αντιγηραντική δράση, μια εξαιρετική επολογή είναι η Total Revitalizer Cream της Shiseido Men. Στοχεύει στα εμφανή σημάδια της γήρανσης και χαρίζει ενυδάτωση στην επιδερμίδα για έως 48 ώρες. Άπλωσέ την απαλά με τα δάχτυλά σου στο πρόσωπό σου, φροντίζοντας να αποφύγεις την επαφή με τα μάτια.

> Διάβασε ακόμα: 7 μαγικά προϊόντα για αψεγάδιαστο δέρμα

Τα μάτια χρειάζονται τη φροντίδα εξειδικευμένων προϊόντων για τη λεπτή φύση της επιδερμίδας κάτω από αυτά. Μια δοκιμασμένη κρέμα ματιών είναι η Eye Fuel της Kiehl's, που προσφέρει δροσερή ανακούφιση, συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος, ενώ είναι δερματολογικά και οφθαλμολογικά ελεγμένη, για ασφαλή χρήση.
 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.