Αν υπάρχει μία κατηγορία στην αρωματοποιία, που να αποπνέει αισθησιασμό, σαγήνη και μυστήριο, αυτή δεν είναι άλλη από τα ανατολίτικα αρώματα. Δημιουργίες που ως επί το πλείστον χαρακτηρίζονται από πικάντικες μυρωδιές, λόγω των μπαχαρικών, που εμπεριέχουν, αλλά και από αισθησιακές, ζεστές νότες που αναδύονται κυρίως από το κεχριμπάρι, τη βανίλια και τα τούρκικα τριαντάφυλλα.

Τα συγκεκριμένα συστατικά είναι που καθιστούν τα ανατολίτικα αρώματα κατάλληλα για βραδινές περιστάσεις, μιας και είναι πιο έντονα, βαριά και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και αντοχή συγκριτικά με τα δροσερά, λουλουδάτα ή φρουτένια για παράδειγμα.

Ακολουθούν πέντε επιλογές για γιορτινά ψεκάσματα.

Hysteric, Laurent Mazzone

Ένα ζεστό, "υπνωτιστικό", όπως το χαρακτηρίζουν, ανατολίτικο άρωμα που περιέχει μανταρίνι και περγαμόντο, όπως επίσης καφέ, πατσουλί και κάρδαμο στη βάση του.

 

 

 

Amber Sky, Ex Nihilo

Ένα δροσερό ανατολίτικο, πικάντικο άρωμα. Οι νότες κορυφής είναι περγαμόντο και κόλιανδρος, οι μεσαίες νότες γεράνι και μοσχοκάρυδο και εκείνες της βάσης είναι κέδρος, σανδαλόξυλο, βανίλια, κεχριμπάρι και σπόρος τόνκα.

 

 

1 Million Eau de toilette, Paco Rabanne

Ένα δυνατό και σαγηνευτικό ανατολίτικο, πικάντικο άρωμα με νότες από μανταρίνι, μέντα, απόσταγμα τριαντάφυλλου, κανέλα, δέρμα και κεχριμπάρι.

 

 

The Blazing Mr. Sam, Penhaligon's

Κομψό, αλλά δυνατό. Το συγκεκριμένο ξυλώδες και πικάντικο άρωμα περιγράφεται ως εκείνο του "αληθινού τζέντλεμαν". Οι νότες κορυφής είναι κάρδαμο και κανέλα, οι μεσαίες κύμινο, σαφράν και μαύρο πιπέρι, ενώ οι νότες της βάσης είναι βανίλια, πατσουλί, κέδρος και καπνός.

 

 

Boss The Scent Intense, Hugo Boss

Ένα εξωτικά πικάντικο άρωμα με νότες κορυφής από τζίντζερ και κάρδαμο, λεβάντα στις μεσαίες νότες και δέρμα, βανίλια και ξύλο στις νότες βάσης.