Οι fans του Game of Thrones έχουν πολλούς λόγους να αγαπούν τον Jon Snow: την ανδρεία, το καθαρό μυαλό, την καλή ψυχή, το αίσθημα δικαιοσύνης, την αυτοθυσία, την ατίθαση κόμη του. Ποτέ άλλοτε οι μπούκλες δεν ήταν τόσο cool όσο είναι σήμερα, κάτι που οι απανταχού σγουρομάλληδες οφείλουν στον Kit Harington, τον Βρετανό ηθοποιό που υποδύεται τον "Βασιλιά του Βορρά" και μες στις οκτώ σεζόν της σειράς μας έχει δείξει δύο διαφορετικά hairstyles/χτενίσματα για τα πιο "δύσκολα" μαλλιά, τα σγουρά.

Εν αρχήν ην το κούρεμα

Πρόκειται για ένα κοντό καρέ με έντονο φιλάρισμα και στρογγυλεμένο αποτέλεσμα. Ένα δημοφιλές και απλό κούρεμα, που επιδέχεται πειραματισμών όσον αφορά τo χτένισμα. 

Έπονται τα δύο hairstyles

Το επιμελώς ατημέλητο

Τα μαλλιά πηγαίνουν όλα προς τα πίσω φυσικά -δεν σχηματίζεται δηλαδή κάποια χωρίστρα στη μέση ή στο πλάι- και πέφτουν χαλαρά λίγα εκατοστά πιο πάνω από τους ώμους. Το σπρέι θαλασσινού αλατιού είναι το καλύτερο προϊόν styling για να πετύχεις ένα φυσικό, επιμελώς ατημέλητο αποτέλεσμα. 

Τo ώριμο slicked back

Είναι το χτένισμα που φιγουράρει στο κεφάλι του Snow περίπου από την 7η σεζόν και μετά και αποτελεί μία σαφώς πιο ώριμη και κομψή εκδοχή του παραπάνω hairstyle. Τα μαλλιά είναι ελάχιστα πιο μακριά και τραβηγμένα προς τα πίσω, με τα μισά να είναι πιασμένα σε ένα χαμηλό και διακριτικό man bun. Το κερί ή η πομάδα θα σε βοηθήσουν να τα διατηρήσεις στη θέση τους.  


Μερικά χρήσιμα tips για την περιποίηση των σγουρών μαλλιών

  • Επειδή τα κατσαρά μαλλιά έχουν την τάση να φριζάρουν, μην λούζεσαι καθημερινά και τα αφυδατώνεις, απογυμνώνοντας την τρίχα από τη φυσική λιπαρότητα που χρειάζεται.
  • Χρησιμοποίησε ένα σαμπουάν ειδικό για τον τύπο μαλλιών σου, όπως είναι αυτό με την ένδειξη "antifrizz" στη συσκευασία.
  • Μαλάκωσέ τα με ένα conditioner ή μία μάσκα μαλλιών. Μετά το λούσιμο, απλώνεις μία μικρή ποσότητα στις άκρες, περιμένεις ένα με τρία λεπτά και ξεπλένεις με άφθονο νερό. 
  • Μην αμελείς το χτένισμα, ώστε να τα ξεμπλέκεις από τυχόν κόμπους.
  • Όσον αφορά στο styling, το κερί ή η πομάδα είναι γενικότερα μία καλή λύση καθώς προσφέρουν έντονο κράτημα που διαρκεί. Αν πάλι επιθυμείς ένα λιγότερο επιτηδευμένο και αυστηρό αποτέλεσμα προτίμησε ένα σπρέι αλατιού, το οποίο θα δώσει φυσικό κράτημα χωρίς να βαρύνει τα μαλλιά.