Πριν από 37 χρόνια, όταν η G-Shock έκανε την πρώτη της εμφάνιση, παρουσιάστηκε στο κοινό ως η πιο "μεγάλη" και περισσότερο "γεροδεμένη" αδελφή της Casio. Κάθε της ρολόι είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να αντέχει ακραία μεταχείριση. Πέτα το στον τοίχο και θα επιβιώσει. Βάλε όλοι την παρέα σου να χοροπηδάει πάνω του, ζήτα από έναν όχλο να το λιντσάρει και –λογικά- δεν θα πάθει απολύτως τίποτα. Δεν είναι τυχαίο ότι το brand έσπασε ένα ρεκόρ Guiness καθώς ένα δικό του δημιούργημα άντεξε την πίεση ενός τριαξονικού (!) φορτηγού.

Ναι, τα G-Shock παρουσιάζουν εντυπωσιακές αντοχές. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Το τελευταίο G-Shock Full Metal 5000 (ref. GMW-B5000RD-4JF) διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο του πιο κόκκινου ρολογιού της αγοράς. Γυαλιστερό, φανταχτερό, εντυπωσιακό. Μάλιστα, υπάρχουν δύο πολύ καλοί λόγοι που το κάνουν να βρίσκεται στο επίκεντρο των trends: Πρώτον, υπάρχει μία διάθεση για καθαρά φουτουριστικά σχέδια (ίσως και λόγο της δυστοπίας που βιώνουμε) και δεύτερον, ο μαξιμαλισμός καλά κρατεί. Έτσι, αν θες να ρισκάρεις μαξιμαλιστικά με το στυλ σου, το ρολόι είναι ο καλύτερος και πιο ασφαλής τρόπος να το κάνεις. Όχι τα παπούτσια, όχι τα μαλλιά σου.

G-SHOCK

Στις τεχνικές λεπτομέρειες τώρα, το Full Metal 500 κινείται μέσα από ένα μηχανισμό που φορτίζει με ηλιακό φως παρέχοντας 10 ώρες αυτονομίας. Τι προσφέρει; Ό,τι περιμένει κανείς από ένα G-Shock ρολόι μαζί με κάποιες extra δυνατότητες όπως το full Bluetooth connectivity για καλύτερη επικοινωνία και συνεργασία με τα smartphones.

Ακόμα, δυστυχώς, δεν γνωρίζουμε περισσότερα πράγματα, αφού αναμένουμε την επίσημη και αναλυτική ανακοίνωση του brand για το νέο κατακόκκινο δημιούργημά του. Σε κάθε περίπτωση, η Covid-19 που δημιουργεί δυσκολίες σε όλες τις μετακινήσεις του πλανήτη είναι πολύ πιθανό να καθυστερήσει την άφιξή του στην αγορά. Μην ανησυχείς όμως, αφού ένα πράγμα είναι σίγουρο: Όσο μεγάλο, δύσκολο, μακρινό και γεμάτο καθυστερήσεις και να είναι αυτό το ταξίδι, το Full Metal 500 θα τα καταφέρει.