To Quinjet των Avengers ίσως υπάρχει στην πραγματικότητα

Το Pegasus VBJ θα μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται κατακόρυφα.

Αν είσαι fan της Marvel και έχεις παρακολουθήσει τα blockbusters της, πιθανότητα θα γνωρίζεις και την παραμικρή λεπτομέρεια από το MCU. Μία από αυτές είναι και το αεροσκάφος που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους οι Avengers (όσοι τέλος πάντων από αυτούς δεν μπορούσαν να πετάξουν) καθώς και άλλα μέλη της SHIELD

Για τους μη γνωρίζοντες, το περίφημο Quinjet είναι ένα εξελιγμένο αεροσκάφος που έχει τη δυνατότητα να να απογειώνεται και να προσγειώνεται κατακόρυφα. Το παρεμφερές όχημα λοιπόν ακούει στο -καθόλου πρωτότυπο- όνομα Pegasus VBJ (Vertical Business Jet).  

"Το αεροσκάφος χρησιμοποιεί ένα σύστημα πολλών συστημάτων για να πραγματοποιήσει τη λειτουργία της προσγείωσης και της απογείωσης. Αξιοποιούνται στο έπακρο τα φτερά και τα fans σε αυτά" αναφέρει μεταξύ άλλων ο Dr. Reza Mia, ιδρυτής της Pegasus Universal Aerospace, που εδρεύει στη Νότια Αφρική και είναι η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το project.

To Quinjet των Avengers ίσως υπάρχει στην πραγματικότητα
ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ PEGASUS 1

Στα φτερά του αεροοσκάφους έχουν προσαρμοστεί 4 "ανεμιστήρες" που συνδυάζονται με δύο δίδυμους αγωγούς ώθησης στο πίσω μέρος. 

Η Pegasus Universal Aerospace έχει πραγματοποιήσει ήδη μία επιτυχή δοκιμαστική πτήση με το πρωτότυπο. Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του, θα μπορεί να ταξιδεύει μέχρι και με ταχύτητα 760 χλμ/ώρα. "Το VBJ θα πετά 4 φορές πιο γρήγορα από τα ελικόπτερα και σε μεγαλύτερο εύρος, σχεδόν όπως ένα αεροπλάνο" συμπληρώνει ο Mia.

 

Διευκρίνισε επίσης πως έχει κατοχυρώσει τις σχετικές άδειες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Αφρική. Το φουτουριστικό αεροσκάφος αναμένεται να λάβει σύντομα τα τελικά πιστοποιητικά προκειμένου να ξεκινήσει η παραγωγή του, ενώ αναμένεται στους αιθέρες κάπου ανάμεσα στο 2025 και 2027.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.