Το να καταθέτεις ένα αξιοσέβαστο ποσό για να αγοράσεις ένα πολυτελές, ακριβό ρολόι είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις σε αυτή τη ζωή. Ακόμα και αν χρειαστεί να θυσιάσεις οικονομίες που φυλάς για μία στιγμή ανάγκης, η στιβαρή σιγουριά με την οποία σε ανταμείβει, αξίζει τη θυσία. Ακολουθούν, λοιπόν, επτά από τα ακριβότερα ρολόγια του κόσμου, έχοντας παραλείψει από τη λίστα μας αυτά που είναι φουλ στο διαμαντικό, καθώς υποθέτουμε ότι είσαι πιο κλασικός τύπος και υπογραμμός.

Chopard L.U.C All-in-One

Το L.U.C All-in-One του οίκου Chopard, ένα μοντέλο του 2018, συνδυάζει την αποκλειστικότητα με τον μύθο, καθώς βγήκαν σε παραγωγή μόνο 10 μοντέλα για την εκδοχή του σε ροζ χρυσό και 10 για εκείνη από πλατίνα. Στο καντράν του ξεχωρίζει ένα αριστουργηματικό τουρμπιγιόν και κοστίζει περίπου 410 χιλιάδες Ευρώ.

Το Rolex Daytona του Paul Newman

Το Rolex με το κρεμ και μαύρο σικάτο καντράν που δώρισε το 1968 στον διάσημο σύζυγό της η Joanne Woodward, με χαραγμένη στο πίσω μέρος του τη φράση "Drive Carefully", θεωρείται ένα ρολόι-φετίχ. Πωλήθηκε μέσω τηλεφώνου σε έναν ανώνυμο συλλέκτη κατά τη διάρκεια μίας δημοπρασίας προς περίπου 14 εκατομμύρια Ευρώ, όσο περίπου κοστίζουν 9.000 ολοκαίνουργια Daytona της Rolex του 2017.

Bulgari Magsonic Sonnerie

Εκεί που ο ιταλικός οίκος υψηλής κοσμηματοποιίας συνάντησε το ελβετικό brand ωρολογοποιίας Gerald Genta γεννήθηκε αυτό το εμβληματικό, στιβαρό και πανάκριβο τουρμπιγιόν ρολόι-πραγματικό κόσμημα, το οποίο αποτιμάται στα περίπου 650 χιλιάδες Ευρώ.

Ulysse Nardin Hannibal Minute Repeater Tourbillion

Ακόμα ένα τουρμπιγιόν ρολόι που είναι πραγματικό έργο τέχνης. Άσε που λες το πλήρες όνομά του και γεμίζει το στόμα σου. Χειροποίητο μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια, το καντράν του είναι στολισμένο με ένα μοτίβο που παραπέμπει στον Β΄ Καρχηδονιακό Πόλεμο και κοστίζει περίπου 600 χιλιάδες Ευρώ.

Franck Muller Aeternitas Mega 4

Αυτό το ρολόι με τους 35 διαφορετικούς μηχανισμούς, που αποτελείται από 1.483 εξαρτήματα, διαθέτει ημερολόγιο με ορίζοντα χιλιετίας και πολλά ακόμα εκλεκτικά χαρακτηριστικά (όπως το τουρμπιγιόν στο καντράν του), σε κάνει να αισθάνεσαι δέος, λες και είσαι σκύλος μπροστά στο πιλοτήριο ενός ελικοπτέρου. Η τιμή του, που προσεγγίζει τα 2 εκατομμύρια Ευρώ, σε ζαλίζει.

> Διάβασε ακόμα: Ό,τι πιο ακριβό υπάρχει στον πλανήτη αυτή τη στιγμή

Louis Moinet Meteoris Collection

Το όνομα του οίκου ωρολογοποιίας που έλκει την καταγωγή του στον Louis Moinet, τον γεννημένο τον 18ο αιώνα εφευρέτη και "πατέρα" του χρονογράφου, δικαιολογεί εξίσου την αστρονομική τιμή των περίπου 3,7 εκατομμυρίων Ευρώ για τη Meteoris Collection με το ότι η συλλογή αποτελείται από τέσσερα ρολόγια που φέρουν στο καντράν τους πολύτιμους λίθους και τμήματα από μετεωρίτες. Για παράδειγμα, στο Tourbillon Mars θα βρεις ένα αυθεντικό κομμάτι του Jiddat al Harasis 479, ενός μετεωρίτη ηλικίας 180 εκατομμυρίων ετών που έπεσε στη Γη από τον Άρη.

> Διάβασε ακόμα: O John Goldberger είναι ένας από τους σημαντικότερους συλλέκτες ρολογιών του κόσμου

Breguet Grande Complication Marie-Antoinette

Αν έχεις κάπου ξεχασμένα 27 εκατομμύρια Ευρώ, μπορείς να ξαλαφρώσεις από αυτό το βάρος ανταλλάσσοντάς τα με το θεωρούμενο ως πιο ακριβό ρολόι (τσέπης) του κόσμου, το Breguet Grande Complication Marie-Antoinette.

Πρόκειται για μία ειδική παραγγελία του 1782, η διαταγή της εκτέλεσης της οποίας δόθηκε από έναν μυστηριώδη εραστή της αλλοτινής βασίλισσας των Γάλλων και υπερμάχου των παντεσπανιών Μαρίας Αντουανέτας.

Την κατασκευή του ξεκίνησε ο θρυλικός ωρολογοποιός Abraham-Louis Breguet και την ολοκλήρωσε ο γιος του το 1827. Το περίκλειστο από χρυσάφι διάφανο γυαλί του που επιτρέπει τη θέαση του πολύπλοκου μηχανισμού, αποτελούσε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας της εποχής.

Κρίμα, λοιπόν, που πέρασαν 34 χρόνια από τον αποκεφαλισμό της Μαρίας Αντουανέτας για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του και η ίδια δεν το χάρηκε ποτέ. Για την ιστορία, το ρολόι κλάπηκε στα τέλη της δεκαετίες του 1900 και ανακαλύφθηκε ξανά το 2007. Έκτοτε, βρίσκεται στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης του Ισραήλ και σε περιμένει να σκάσεις μύτη με μια βαλίτσα γεμάτη 500ευρα.

Από: Esquire Middle East