Ο οίκος υψηλής ωρολογοποιίας Longines ανακοίνωσε την κυκλοφορία μίας νέας εκδοχής του αντρικού ρολογιού Heritage Classic, με το υπέροχο μαύρο καντράν, που αποτελεί πιστή αναπαραγωγή ενός vintage μοντέλου του που κατασκεύασε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1930.

Ένας οίκος με όνομα βαρύ σαν ιστορία

Από την ίδρυσή του το 1832, ο εμβληματικός οίκος έχει κατασκευάσει περίπου 35 εκατομμύρια ρολόγια, γεγονός που τον καθιστά κάτι πολύ παραπάνω από ένα απλώς υπολογίσιμο όνομα στον κόσμο των ελβετικών ρολογιών.

Οι vintage επανακυκλοφορίες του οίκου

Την τελευταία δεκαετία επιστρέφει στα ιστορικά, αρχειακά του σχέδια και επανακυκλοφορεί νέες εκδοχές από vintage ρολόγια που ανταποκρίνονται τόσο στις επιθυμίες και τις ανάγκες των νέων αγοραστών όσο και σε αυτές εκείνων που έχουν εμβαθύνει στο σύμπαν της υψηλής ωρολογοποιίας. Κάποια από αυτά; Το Skin Diver, το Legend Diver και το Silver Arrow.

Longines

Το Heritage Classic είναι ένα επιδραστικό ρολόι

Πιο πρόσφατη από αυτές τις επανακυκλοφορίες είναι το Heritage Classic που ξεχωρίζει χάρη στο μαύρο του καντράν. Το "αυθεντικό" σχέδιο, στο οποίο είναι πιστό, πρωτολανσαρίστηκε το 1934. Έκτοτε δεν έπαψε να ασκεί την επιρροή του σε μία σειρά υπέροχων μεταγενέστερων ρολογιών. Δύο από αυτά, τα πιο σύγχρονα ίσως, είναι το Calatrava 5296G-001 του οίκου Patek Philippe και το Master Control Date του οίκου Jaeger-LeCoultre.

Το μοναδικό του σχέδιο

Με κύριο χαρακτηριστικό τους δύο κοντινούς ομόκεντρους κύκλους που "ζωγραφίζουν" την επιφάνεια του καντράν του, μοιάζει να αντικατοπτρίζει με το ντιζάιν του τόσο το κίνημα της Art Deco όσο και αυτό του Bauhaus.

> Διάβασε ακόμα: Οι λόγοι που κάνουν ένα vintage Rolex ακαταμάχητο

Ένας φόρος τιμής στην απόλυτη απλότητα

Η πρώτη σύγχρονη εκδοχή του συγκεκριμένου αυτόματου ρολογιού με την κάσα των 38,5 χιλιοστών, σε ασημί χρώμα, κυκλοφόρησε το 2019 και έκανε αίσθηση με τον μινιμαλισμό του ντιζάιν του. Αλλά και με τη vintage απλότητά του, καθώς αποτελεί ένα ρολόι που απλώς δείχνει την ώρα, χωρίς κάποιο "παραθυράκι" για την ημερομηνία να χαλάει τη συμμετρία του.

> Διάβασε ακόμα: Η μεγάλη επιστροφή του Tag Heuer Monaco

Το ματ, μαύρο του καντράν επιτρέπει στους δείκτες της ώρας και των λεπτών να ξεχωρίζουν, ενώ το ένθετο, με την κίνηση των δευτερολέπτων, τοποθετημένο μερικώς πάνω στην ένδειξη 6, αποτελεί τη γοητευτική του ιδιορρυθμία.

Από: Esquire UK