Το Patek Philippe του LeBron James από το Super Bowl κοστίζει -φυσικά- μια περιουσία

Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τον Βασιλιά.

LeBron James, χωρίς αμφιβολία, ήταν ένας από τους πιο καλοντυμένους και στιλάτους αστέρες του φετινού Super Bowl, με τα κοσμήματα αλλά και τα λοιπά αξεσουάρ του να ταιριάζουν άψογα με το look του. Κι ενώ πολλοί τον θαύμασαν, λίγοι κατάλαβαν το πόσο ακριβώς κοστίζει το Patek Philippe ρολόι που είχε περασμένο στον καρπό του. Κι αυτό παρά το ότι το καντράν του έκανε μπαμ και πρόδιδε πως δεν επρόκειτο για έναν οποιοδήποτε Nautilus αλλά για μια πολύ συγκεκριμένη special edition του, που γιόρταζε τα 170 χρόνια του αμερικανικού οίκου κοσμημάτων Tiffany & Co. Τιμούλα; 6,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το Patek Philippe του LeBron James από το Super Bowl κοστίζει -φυσικά- μια περιουσίαPatek Philippe

Η δημοπρασία που εκτόξευσε την τιμή του ρολογιού

Η αλήθεια είναι ότι ο LeBron James δεν πλήρωσε αυτό το ποσό για να το αποκτήσει πέρυσι, όταν διατέθηκαν προς πώληση μόνο 170 κομμάτια του. Όταν, όπως και οι άλλοι -προφανώς τυχεροί- πελάτες του οίκου πήραν την απόφαση να βάλουν το χέρι στην τσέπη, έβγαλαν από αυτή 'μόνο' 52 χιλιάδες δολάρια.

> Διάβασε ακόμα: Λίγα ρολόγια θυμίζουν το Patek Philippe του Maluma

Αργότερα, όμως, όταν ένα από αυτά τα ρολόγια δημοπρατήθηκε, έπιασε το αστρονομικό ποσό των 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

PATEK PHILIPPE WATCHPatek Philippe

Λογικά, θα έπαιξε ρόλο το ότι το ρολόι δημοπρατήθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό, υπέρ της The Nature Conservancy, μιας ΜΚΟ αφιερωμένης στο φυσικό περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα.

Η καλύτερη επένδυση

Παρότι δεν υπάρχει καλύτερος λόγος για να ξοδέψεις τόσα πολλά χρήματα από το να τα δωρίσεις, κατ' ουσίαν, μέσω μιας αγοράς σε έναν οργανισμό με ευγενή σκοπό, χωρίς αμφιβολία, η τιμή αυτού του κοσμήματος για τον καρπό έπιασε ταβάνι και επειδή αποτελεί ένα από τα πιο επιθυμητά πολυτελή ρολόγια, αλλά και μια φοβερή επένδυση για το μέλλον.

> Διάβασε ακόμα: Η ιστορία του Patek Philippe που ανήκε σε αιχμάλωτο πολέμου

Κάπως έτσι, λοιπόν, μετά από μια απλή δημοπρασία, ο LeBron James βρέθηκε να φοράει στο χέρι του ένα Patek Philippe των 6,5 εκατομμυρίων. Απίστευτο; Κι όμως, αμερικανικό.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος