Ο νέος ακτιβισμός τα έβαλε και με την BMW Μ1 του Andy Warhol
Ποιο αλεύρι κάνει για BMW Μ1 ζωγραφισμένη από τον Andy Warhol;
Ο ακτιβισμός έχει πολλά πρόσωπα. Κάποιοι σταματάνε φαλαινοθηρικά με κίνδυνο της ζωής τους, άλλοι αυτοτραυματίζονται στα πλαίσια διαμαρτυρίας, υπάρχουν αυτοί που ρίχνουν σάλτσα σε πίνακες ζωγραφικής -πρόσφατα στα ηλιοτρόπια του Βαν Γκογκ- και υπάρχουν και αυτοί που πετάνε αλέυρι σε BMW Μ1 art car, ζωγραφισμένο από τον Andy Warhol. Το τελευταίο σας βάζει σε σκέψεις; Μήπως σκέπτεσθε ότι ακόμα και τους ακτιβιστές "δεν τους φτιάχνουν όπως παλιά"; Δεν καταλαβαίνετε τον λόγο που ωθεί κάποιους να πετάνε αλεύρι σε ένα αυτοκίνητο που ζωγράφισε ίσως ο πιο καθοριστικός καλλιτέχνης της pop κουλτούρας; Στην ουσία ούτε εμείς αλλά υπάρχει κάτι που είναι αυτονόητο.
Τελικά έμαθες την ύπαρξη αυτής της ακτιβιστικής ομάδας
Θα γνωρίζατε αυτή την ομάδα ακτιβιστών αν δεν έριχναν αλέυρι σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα art cars του πλανήτη; Προφανώς και όχι. Ενέργειες σαν αυτές συνήθως το μόνο που επιτυγχάνουν είναι πρόσκαιρη δημοσιότητα. Και αυτό είναι το μεγάλο μειονέκτημα αυτού του τύπου του ακτιβισμού: ο σκοπός της διαμαρτυρίας περνά απαρατήρητος. Στην περίπτωση της ομάδας "Last Generation" ο σκοπός ήταν η ευαισθητοποίηση για το κλίμα.
Η συνέχεια στο TopGear
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Αυτή είναι η απίστευτη Ferrari των 40 εκατομμυρίων στο γάμο Leclerc (εικόνες)
Όλοι ασχολούνται με τη νύφη και τον γαμπρό αλλά εμείς έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον για το αυτοκίνητο των νέονυμφων: την υπέροχη Ferrari 250 Testa Rossa των 40 εκατομμυρίων ευρώ.
Γραφει Γιαννης ΤσακαλοςH ομάδα Aston Martin F1 θα έχει για όπλο της και τον ύπνο
Σε ένα άθλημα που τα πάντα κρίνονται στο όριο, στα χιλιοστά του χώρου και του χρόνου, η ομάδα της Aston Martin F1 δεν θα μπορούσε να αφήσει μία τόσο μικρή αλλά και τόσο καθοριστική λεπτομέρεια χωρίς οργάνωση, μιας και ο ύπνος αποτελεί εργαλείο και όχι απλά ξεκούραση. Με ποιόν τρόπο η "sleep tech" θα βελτιώσει την απόδοση των οδηγών της.
Αυτό είναι το πρώτο club στον κόσμο μόνο για ηλεκτρικές Porsche
Οι καιροί αλλάζουν και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το πρώτο club στον κόσμο αποκλειστικά για ηλεκτρικές Porsche και πρόσφατα έκαναν την πρώτη τους εξότμηση.
Γραφει Αχιλλεας ΤσακαλιδηςTAG Heuer Connected Formula 1: Πώς θα έχεις διαφορετικό smartwatch σε κάθε Grand Prix
Στο κορυφαίο επίπεδο εκμεταλλεύεται η TAG Heuer τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία στα smartwatch και με το νέο Connected προσφέρει ένα διαφορετικό ρολόι σε κάθε Grand Prix της F1.
Defender και διάσημοι: Ποιοι έχουν βρεθεί πίσω από το τιμόνι του αναζητώντας περιπέτεια και στυλ
Διάσημες προσωπικότητες του κινηματογράφου, του αθλητισμού, της μουσικής σκηνής και γενικότερα του παγκόσμιου στερεώματος έχουν εκφράσει με τον δικό τους τρόπο τον θαυμασμό τους για το Defender, δείχοντας με τον τρόπο αυτόν την οικουμενικότητα του αυτοκινήτου και τον υψηλό συμβολισμό του στον χαρακτήρα, την ανεξαρτησία και το στυλ.