Τα reality shows δεν έπαψαν σχεδόν ποτέ να απασχολούν την ελληνική τηλεόραση και αυτό αποδεικνύεται από τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης που σημειώνουν αλλά και από τον αντίκτυπό τους στα social media. Ο βασιλιάς αυτών είναι δίχως αμφιβολία το Survivor, που απασχολεί για πολλούς περισσότερους λόγους από όσους θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος και, γενικότερα, αποτελεί κατά γενική ομολογία ένα ενδιαφέρον τηλεοπτικό προϊόν, έτσι τουλάχιστον όπως ο όρος ερμηνεύεται στα δρώμενα της χώρας μας.

Η φετινή version του παιχνιδιού ξεκινά απόψε και είναι δεδομένο πως όλοι, μα όλοι, θα το δουν. Αλλά ας πάμε στην ερώτηση του ενός εκατομμυρίου - ή πιο ορθά στην ερώτηση των €100.000: Τι χρειάζεται κανείς για να επικρατήσει όλων των άλλων και να είναι ο μεγάλος νικητής του Survivor;

Μείνε συγκεντρωμένος

Ανεξαρτήτως του τι συμβαίνει, μην ξεχνάς τον βασικότερο στόχο σου. Καλή η εμπειρία αλλά κατά βάθος, όλοι για να κερδίσουν μπαίνουν στο παιχνίδι - είτε το τελικό χρηματικό ποσό, είτε τα λεφτά της κάθε εβδομάδας. Για να καταφέρεις λοιπόν να φτάσεις στο στόχο που έχεις θέσει, οφείλεις να βρίσκεις εκείνους τους πνευματικούς και νοητικούς μηχανισμούς που θα θωρακίσουν αρχικά την ψυχολογία σου και έπειτα θα σε βοηθήσουν να έχεις καθαρό μυαλό για να ανταπεξέλθεις σε κάθε δυσκολία.

> Διάβασε ακόμη: Προπονήσεις που καίνε λίπος και σε κάνουν εξυπνότερο

Προπονήσου

Ο δυνατός κορμός, κάποιες ικανότητες στο κολύμπι και η εξάσκηση σε οποιοδήποτε είδος παζλ είναι τουλάχιστον απαραίτητα για να είναι εξοπλισμένος με μερικά βασικά assets, τουλάχιστον αγωνιστικά. Όλα τα παραπάνω οφείλεις να τα διατηρήσεις -με κάποιο τρόπο- και κατά την περίοδο που θα βρίσκεσαι στην παραλία, συνδυαστικά με αρκετές ώρες ξεκούρασης.

Μην αποκαλύπτεις πολλά

Σου θυμίζει κάτι; Ένα εντελώς τυχαίο παράδειγμα που ουδεμία σχέση έχει με πραγματικά πρόσωπα και καταστάσεις, είναι να έχεις μπει στο παιχνίδι, να κάνεις παρέα με κάποια συγκεκριμένα άτομα, να τους 'θάβεις' συνεχώς τον πρώην δεσμό σου και, όταν τελικά αυτός μπει στο παιχνίδι, να γυρνάς την μπιφτέκα, κατά την προσφιλή ατάκα γνωστού παίκτη, γνωστού reality. Αυτό, δείχνει αστάθεια χαρακτήρα στον θεατή, ο οποίος εύκολα λατρεύει ή αντιπαθεί κάποιον που υπό άλλες συνθήκες θα του ήταν παντελώς αδιάφορος.

Κάνε συμμαχίες αλλά μην είσαι αρχηγός σε αυτές

Μία καλή στρατηγική είναι να εξασφαλίσεις να είσαι μέρος μίας υπο-ομάδας, παρέας ή κλίκας, κάτι που θα σου εξασφαλίσει το να μην ψηφιστείς, τουλάχιστον όχι από κάποια συγκεκριμένα άτομα. Φρόντισε όμως να μην είσαι από τα ηγετικά της μέλη, καθώς αυτά είναι που συνήθως πληρώνουν το μάρμαρο όταν τα πράγματα στραβώσουν.

Κάποια έξτρα tips

  • Μάθε να μαγειρεύεις με ελάχιστα υλικά.
  • Πρόσεχε να μην τραυματιστείς, ειδικά εκτός στίβου μάχης.
  • Μάθε να ανάβεις φωτιές.
  • Μην μιλάς πουθενά για στρατηγικές.
  • Άκου και μάθαινε από τους άλλους.
  • Μην ερωτευτείς μέσα στο παιχνίδι.
  • Μείνε μακριά από τις εντάσεις.

Άφησε την αξιοπρέπεια στο σπίτι

Ο Rob Mariano έχει λάβει μέρος σε 5 αμερικανικά Survivors (Survivor,  Survivor: Marquesas, Survivor: All-Stars,  Survivor: Heroes vs. Villains και Survivor: Redemption Island), κερδίζοντας το τελευταίο εξ' αυτών. Σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε δηλώσει πως δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσεις τις ηθικές αρχές σου να περιορίσουν τις όποιες πιθανότητες έχεις για την τελική επικράτηση. Αυτό ακριβώς έκανε και ο ίδιος, δημιουργώντας μάλιστα τρομερές δολοπλοκίες - μεταξύ άλλων έλεγε σε κάθε παίκτη ποιος τον ψήφισε, ανεξαρτήτως του αν το γνώριζε ή όχι.

> Διάβασε ακόμη: Πώς θα χάσεις βάρος με τη μέθοδο 12-3-30 που κάνει θραύση στο TikTok

Προσάρμοσε τη διατροφή σου

Είναι μάλλον περιττό να σου πούμε πως σε ένα reality επιβίωσης σαν τον Survivor θα πεινάσεις και μάλιστα αρκετά. Καλό θα είναι να έχεις προετοιμάσει από πριν τον οργανισμό σου, περιορίζοντας τα πλούσια γεύματα και υιοθετώντας κάποιο είδος νηστείας. Επιπροσθέτως, θα πρέπει να κάνεις καλό προγραμματισμό όσον αφορά τις προμήθειες που θα έχεις στο παιχνίδι.