Τα Όσκαρ αποτελούν και επίσημα παρελθόν, αφήνοντας μία απορία σε πολλούς από τους θεατές, που είδαν τον Anthony Hopkins να κερδίζει το Όσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου. Οι περισσότεροι ήταν σχεδόν βέβαιοι πως ο νικητής της εν λόγω κατηγορίας θα ήταν ο Chadwick Boseman για την ερμηνεία του στο Ma Rainey's Black Bottom. Κι όμως, ο 83χρονος Βρετανός ηθοποιός ήταν εκείνος που βραβεύτηκε με το χρυσό αγαλματίδιο (παρεμπιπτόντως, έγινε ο μεγαλύτερος ηλικιακά που καταφέρνει κάτι τέτοιο, σπάζοντας το σχετικό ρεκόρ του Christopher Plummer).

Γιατί ο Sir Anthony Hopkins;

Το Best Actor trophy έμοιαζε δίχως υπερβολή ένα από τα πιο ασφαλή στοιχήματα της βραδιάς, με τον Boseman -που έφυγε από τη ζωή στις 28 Αυγούστου 2020, νικημένος από τον καρκίνο του παχέος εντέρου- να δίνει μία φανταστική ερμηνεία στην ταινία του George C. Wolfe. Σε αυτή, πολλοί προσέθεσαν πριν την απονομή και τη συναισθηματική ψήφο όλων, τη Χρυσή Σφαίρα και το SAG, καθώς και τα (πολλά) βραβεία από τις ενώσεις των κριτικών.

Σχεδόν ειρωνικά, το Όσκαρ Α΄Ανδρικού ρόλου κατέληξε στον Hopkins, ο οποίος στο The Father του Florian Zeller υποδύεται έναν άντρα στα όρια της άνοιας, ενώ δεν έδωσε καν το παρόν ώστε να παραλάβει το βραβείο, με την βραδιά να λήγει απότομα αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματός του. Όλα τα παραπάνω προκάλεσαν και τις αντιδράσεις του ιντερνετικού κόσμου.

 

Κέρδισε δίκαια ο Anthony Hopkins; Αδιαμφισβήτητα, ναι. Στην 6η οσκαρική του υποψηφιότητα, ήταν απλά συγκλονιστικός, παραδίδοντας μαθήματα υποκριτικής, ειδικά στο τελευταίο μέρος του The Father. Η αναμέτρηση με την ερμηνεία του Boseman ήταν όντως πολύ κοντά αλλά τελικά η Ακαδημία εκτίμησε περισσότερο το βάθος της ταινίας που είχε ως πρωταγωνιστή τον θρυλικό Ουαλό στο πλευρό της Olivia Colman - και που πρέπει να δει ο καθένας. 

Σε καμία περίπτωση το γεγονός πως δεν κατέληξε στον Boseman το χρυσό αγαλματίδιο δεν μειώνει το legacy που αφήνει πίσω του, ως ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του.