Όλοι μιλούν για οσκαρική υποψηφιότητα μετά θάνατον για τον Chadwick Boseman

Ο τελευταίος ρόλος του ηθοποιού σε ταινία του Netflix είναι πολύ πιθανό να του χαρίσει μεταθανάτιο βραβείο Όσκαρ.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 01 Οκτωβρίου 2020

Ο θάνατός του συγκλόνισε το Χόλιγουντ, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο του θεάματος. Ο Chadwick Boseman έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο στις 28 Αυγούστου - πάλευε μία τετραετία με τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Ήταν μόνο 43 ετών.

Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση είναι η δραματική ταινία Ma Rainey's Black Bottom σε σκηνοθεσία George C. Wolfe, την οποία δεν έχουμε δει ακόμα. Η πρεμιέρα της θα γίνει μες στον Δεκέμβριο στην πλατφόρμα του Netflix, καθώς πρόκειται για πρωτότυπη παραγωγή του. Είναι βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του August Wilson και η υπόθεσή της αφορά την "μητέρα των μπλουζ" Ma Rainey, από τις πρώτες Αφροαμερικανές τραγουδίστριες του εν λόγω μουσικού είδους και την εμβληματική ηχογράφησή της το 1927 στο Σικάγο.

Στον ρόλο της Rainey συναντάμε την Viola Davis, ενώ τον Boseman σε εκείνον του φιλόδοξου τρομπετίστα Levee. 

Όλοι μιλούν για οσκαρική υποψηφιότητα μετά θάνατον για τον Chadwick Boseman

Σύμφωνα με πρώιμες φήμες αλλά και με το γεγονός ότι το Netflix θέλει να προωθήσει την ταινία στα επικείμενα Όσκαρ, ο συγκεκριμένος ρόλος είναι πολύ πιθανό να χαρίσει στον αδικοχαμένο ηθοποιό οσκαρική υποψηφιότητα μετά θάνατον, ακόμα και το χρυσό αγαλματίδιο στην κατηγορία Β' Ανδρικού Ρόλου. 

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το 2008 ο Heath Ledger έλαβε μεταθανάτια οσκαρική υποψηφιότητα για τον ρόλο του Τζόκερ στην ταινία "Σκοτεινός Ιππότης", αποσπώντας το χρυσό αγαλματίδιο Β' Ανδρικού Ρόλου - ο δεύτερος ηθοποιός που έχει κερδίσει μετά θάνατον Όσκαρ στην ιστορία του θεσμού. Ο πρώτος ήταν ο Peter Finch το 1976 για την ερμηνεία του στην ταινία "Το δίκτυο".


φωτογραφία getty images

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταινίες