Θα βρεις πολλές λίστες στον μαγικό κόσμο του διαδικτύου σχετικά με τα καλύτερα της χρονιάς: Για τις κορυφαίες σειρές και ταινίες, για τους αθλητές που σημάδεψαν το 2021, για τα όσα έγιναν στον κόσμο της γεύσης και του ποτού κ.ο.κ. Μπορείς να διαβάσεις ακόμη μία, από τον έγκριτο κριτικό κινηματογράφου του Αθηνοράματος, Χρήστο Μήτση, σχετικά με τις καλύτερες ταινίες του 2021

10. Μικρή Μαμά της Σελίν Σιαμά

Η Σελίν Σιαμά ("Το Πορτρέτο Μιας Γυναίκας που Φλέγεται") σκαρφίζεται ένα γλυκόπικρο οικογενειακό δράμα, στο οποίο η οκτάχρονη Νέλι, η οποία μόλις έχασε την αγαπημένη γιαγιά της και βοηθά τους γονείς της να τακτοποιήσουν τα πράγματά της. Εξερευνά το σπίτι όπου μεγάλωσε η μαμά της, Μαριόν, και το δάσος όπου έπαιζε και είχε χτίσει ένα δεντρόσπιτο, για το οποίο έχει ακούσει πάρα πολλά. Ξαφνικά η μητέρα της φεύγει και η Νέλι αναζητά παρηγοριά στο δάσος. Εκεί, θα συναντήσει ένα κορίτσι της ηλικίας της που χτίζει ένα δεντρόσπιτο. Το όνομά της είναι Μαριόν, όπως και της μαμάς της.

> Διάβασε ακόμη: Ένα Όσκαρ στο Don't Look Up. Χθες αν γίνεται.

9. Μάρτιν Ίντεν του Πιέτρο Μαρτσέλο

Οι ιδέες του Τζακ Λόντον αποκτούν παλμό και ορμή μέσα από τις αναχρονιστικά αντισυμβατικές εικόνες ενός βραβευμένου στο Φεστιβάλ Βενετίας κοινωνικού δράματος. Βαθιά τραγικός ο διαχρονικός ήρωάς του και θαρραλέα η αποδόμηση του ακαδημαϊκού πρώτου υλικού.

8. Dune του Ντενί Βιλνέβ

Πρώτο μέρος της διασκευής ενός επικού, συναρπαστικού και πολυδιάστατου μπεστ σέλερ επιστημονικής φαντασίας. Αντάξιος του συγγραφέα Φρανκ Χέρμπερτ, ο Ντενί Βιλνέβ παραδίδει μαθήματα θεαματικού, ενήλικου sci-fi.

> Διάβασε ακόμη: Όλες οι ταινίες του Timothée Chalamet από τη χειρότερη στην καλύτερη

7. Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό του Ράντου Ζούντε

Χρυσή Άρκτος στο Βερολίνο για μια κατάμαυρη, σαρωτική σάτιρα των αξιών, δομών και ιδεοληψιών της ρουμανικής πολιτικοκοινωνικής πραγματικότητας. Ανατρεπτική γραφή, πικρό χιούμορ και φαρσική διάθεση αποδόμησης κάθε ιδεολογικού ή αφηγηματικού ταμπού.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr