Είναι γνωστό ότι, αρχικά, ο Chris Evans -που γεννήθηκε μία ημέρα σαν σήμερα, το 1981- δεν ήθελε να υποδυθεί τον Captain America. Η πρώτη πρόταση της Marvel τον έκανε να αρνηθεί αρκετές φορές, καθώς υπήρχε η μακροχρόνια δέσμευση για 7 ταινίες. Ο 32χρονος τότε ηθοποιός δεν επιθυμούσε να μπλεχτεί σε κάτι τέτοιο. Τελικά, αποφάσισε να το κάνει, παραδεχόμενος αργότερα πως οι αρχικοί του ενδοιασμοί σχετίζονταν με το κατά πόσο θα μπορούσε να πάει καλά ένα τέτοιο project.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνά κάποιος ότι μέχρι τους Avengers, μόνο ο Iron Man έμοιαζε να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων αλλά και των προσδοκιών που είχε δημιουργήσει το Marvel Cinematic Universe.

Υπήρχε επιπλέον και η πρότερη τραυματική εμπειρία του Johnny Storm στο Fantastic Four του 2005, οπότε έμοιαζαν μάλλον εύλογοι οι ενδοιασμοί του. Έπειτα από 8 χρόνια όμως, δύσκολα μπορεί κάποιος να σκεφτεί κάποιον άλλο στο ρόλο του Captain America. 

Πόσο μάλλον κάποιον εκ των John Krasinski, Jensen Ackles, Sam Worthington, Channing Tatum, Sebastian Stan, Wilson Bethel ή ακόμη και τον Will Smith, που κατά καιρούς είχαν βολιδοσκοπηθεί για το ρόλο, μετά τις (αρχικές) αλλεπάλληλες αρνήσεις του βασικού υποψηφίου.

Η περίπτωση του Chris Evans μοιάζει αρκετά με εκείνη του Robert Downey Jr.: Και οι δύο τους είναι ότι πιο αντιπροσωπευτικό θα μπορούσε να υπάρξει για τους Captain America και Iron Man αντίστοιχα. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που αφενός ταυτίστηκαν και θα ταυτίζονται για πάντα με τα υπερ-ηρωικά alter ego τους και, αφετέρου, συνέβαλαν με τον τρόπο τους στο να γίνει το MCU αυτό που είναι σήμερα.

Μερικά επιχειρήματα

Πέρα από όλα τα άλλα όμως, υπάρχουν κάποιες στιγμές που θα τον συνδέουν λίγο περισσότερο, για πάντοτε, με τον χαρακτήρα του Steve Rogers. Όπως οι παρακάτω (περιέχονται spoilers για όσους δεν έχουν δει το Avengers: Endgame).

Όταν αποδεικνύει ότι ένας αδύναμος άντρας μπορεί να γίνει ο απόλυτος στρατιώτης, πίσω στις σκοτεινές ημέρες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Όταν ανακαλύπτει τις νέες ικανότητές του. 

Όταν πιάνει την ασπίδα από βιμπράνιο σαν φρίσμπι.

Όταν χρησιμοποιεί την ασπίδα σαν όπλο.

Όταν αντιμετωπίζει τον Thanos και τις τρώει. 

Όταν αντιμετωπίζει τον Thanos και του τις ρίχνει.

Όταν ανακαλύπτει ότι ο Winter Soldier είναι ο Bucky Barnes, ο καλύτερός του φίλος.

Όταν ερωτεύεται την Peggy Carter και μετά είναι αναγκασμένος να την αποχαιρετήσει. 

Όταν υποδύεται τον πράκτορα της Hydra στο Avengers: Endgame.

Όταν χορεύει με την Peggy Carter στο Avengers: Endgame.

Όταν αλλάζει τη μοίρα του για να περάσει τη ζωή του με την Peggy Carter στο Avengers: Endgame.

Όταν ξεκινά (και συνεχίζεται) η σχέση αγάπης-μίσους με τον Tony Stark.

Όταν στη μάχη της Νέας Υόρκης, στο πρώτο Avengers, αναλαμβάνει το ρόλο του ηγέτη της ομάδας. 

Όταν φλερτάρει με την πράκτορα Sharon Carter, ανιψιά της Peggy.

Όταν παλεύει με τον Iron Man στο Captain America: Civil War.

Όταν μετά τη μονομαχία τους, στέλνει μήνυμα συμφιλίωσης στον Tony Stark, εξηγώντας ότι θα βρίσκεται στη διάθεσή του, όποτε χρειαστεί. 

Όταν αρνείται να καταστρέψει την infinity stone του Vision.

Όταν ρίχνεται πρώτος στη μάχη της Wakanda στο Avengers: Infinity War, με αυτό το μαλλί και το μούσι. 

Αδύνατο να φανταστείς κάποιον άλλο στο ρόλο.