Το πρώτο κόμικ στην ιστορία της Marvel πουλήθηκε για 1,2 εκ. δολάρια

Το ιστορικό αντίτυπο, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Human Torch, έγινε το δεύτερο ακριβότερο του είδους του.

Πολύ πριν η Marvel εξελιχθεί σε μία από τις πιο επικερδείς και σημαντικές επιχειρήσεις της pop κουλτούρας, πάσχιζε ώστε να μπορέσει να κυκλοφορήσει το πρώτο της τεύχος. Το 1939, ο τότε όμιλος της Timely Comics ήταν εκείνος που έβγαλε στην αγορά το comic book με τίτλο Marvel Comics #1. Σε αυτό πρωταγωνιστούσαν ήρωες όπως οι Human Torch (από τους Fantastic Four), o Warren Worthington που ήταν γνωστός ως Angel και αποτέλεσε προάγγελο των X-Men, o Namor the Sub-Mariner (μία διαφορετική εκδοχή του Aquaman), o -εμπνευσμένος από την κουλτούρα των γουέστερν- Masked Raider και ο Ka-Zar the Great που θύμιζε αρκετά τον Tarzan. 

Το πρώτο κόμικ στην ιστορία της Marvel πουλήθηκε για 1,2 εκ. δολάρια

Το αρχικό τεύχος κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του συγκεκριμένου έτους, στην τιμή των 10 cents και πούλησε αμέσως και τα 80.000 αντίτυπα που είχαν τυπωθεί. Η επιτυχία φάνηκε λοιπόν από νωρίς για την εταιρεία που αργότερα μετονομάστηκε σε Atlas Comics και εν τέλει, στις αρχές της δεκαετίας του 1960 πήρε το όνομα του πρώτου κόμικ που έβγαλε ποτέ - αφού πλέον είχε περάσει στα χέρια των Stan Lee και Jack Kirby. 

Σήμερα, 8 δεκαετίες μετά, ένα αντίγραφο του original copy πουλήθηκε μέσω της εταιρείας Heritage Auctions στο Ντάλας των ΗΠΑ έναντι 1,26 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου δημοπρασιών, ο αγοραστής του επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

"Είναι ένα πραγματικά ιστορικό αντίτυπο ενός θρυλικού κόμικ, που δίχως αμφιβολία είναι προπάππους όλων των ιστοριών που κυκλοφόρησε ποτέ η Marvel. Χωρίς αυτό, μπορεί και να μην είχαν υπάρξει ποτέ όλοι οι ήρωες που είδαμε στη συνέχεια, μέχρι και στις μέρες μας" ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Heritage Auctions Ed Jaster.

ΚΟΜΙΚ ACTION COMICS 1

Για την ιστορία, αυτό δεν ήταν το πιο ακριβό κόμικ που πουλήθηκε ποτέ, καθώς ο τίτλος ανήκει στο Action Comics #1 της DC, που πίσω στο 2014 ένας συλλέκτης είχε αποκτήσει έναντι $3.200.000.


Διάβασε ακόμη γιατί ο Stan Lee δεν γούσταρε καθόλου τον Iron Man, για το επόμενο στοίχημα της Marvel που ίσως είναι οι Dark Avengers και τι ακριβώς συμβαίνει με τις σειρές της DC.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος