Ο Παύλος Γαλακτερός βρέθηκε εκτός Survivor και το σχέδιο ήταν προδιαγεγραμμένο εδώ και αρκετές ημέρες – εκτός αν κάποιος δεν ήθελε να το δει. Κατά κανόνα οι παίκτες που μπαίνουν σε δεύτερο χρόνο σε ένα reality δεν είναι προορισμένοι να βγουν νικητές. Κακά τα ψέματα, το αρχικό καστ κάθε τέτοιου show έχει επιλεχθεί έτσι ώστε οι χαρακτήρες (τουλάχιστον η περσόνα που ο καθένας θέλει να βγάλει στο γυαλί) να έχουν προοπτικές να εξελιχθούν.

> Διάβασε ακόμη: Γιατί βλέπουν όλοι ριάλιτι;

Οι υπόλοιποι με συγκεκριμένο τρόπο, ακριβώς όπως κάθε δεύτερος ή τρίτος ήρωας σε μία τηλεοπτική σειρά ή ταινία, συστήνονται, δρουν και στο τέλος "πεθαίνουν". Αν προλάβουν, δείχνουν και ποιοι είναι, όπως ο Παύλος.

Θύμα του σεναρίου

Ο Παύλος Γαλακτερός έπεσε θύμα ενός περίπου τέτοιου σεναρίου. Μπήκε στα μισά, που σημαίνει ότι πριν μπει γνώριζε τις δυναμικές των αρχικών παικτών. Και αντί να μπει προσπαθώντας να γίνει φίλος των ισχυρών, κατάφερε για δύο -τηλεοπτικές- εβδομάδες να το παίζει μπροστάρης των αδυνάμων προσπαθώντας να βγάλει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο στη σέντρα. Μα δεν ήταν φυσικό να βγει εκτός;

Μην ξεχνάμε, πως ο Τζέιμς Καφετζής εξαρχής ήταν ένας εκ των δυνατών του παιχνιδιού – κάτι ο "πρίγκιπας”, κάτι τα κολλητιλίκια με τη Mariposa, κάτι οι πολύ καλές επιδόσεις στα αγωνίσματα. Δημοφιλής ή μη, ο Τζέιμς κατάφερε να στρέψει τα φώτα επάνω του αλλά να μη γίνει ποτέ ο κακός παρά μόνο ο έξυπνος, ο χειριστικός ή έστω ο δολοπλόκος της παραλίας. Ποτέ όμως ο κακός. Γι' αυτή τη δουλειά άλλωστε υπήρχε ο Αλέξης Παππάς.

> Διάβασε ακόμη: Τριαντάφυλλος, αυτός ο προβοκάτορας

Από την άλλη, ο Παύλος Γαλακτερός κουβαλά στην πλάτη του κάτι ιδιαίτερο πια: Έγινε όντως ένας από τους πιο καλούς και αγαπητούς παίκτες του Survivor. Ο καλός όμως σε ένα reality δεν είναι και ιδιαίτερα χρήσιμος. Με μία ματιά στα πρόσφατα shows, εύκολα κάποιος βλέπει ότι μπορεί να φτάνει μέχρι ενός σημείου - η ίντριγκα μαζί με την ικανότητα είναι αυτά που σε πάνε μακριά, ίσως και στον τελικό.

> Διάβασε ακόμη: Τι χρειάζεται για να κερδίσει κάποιος το Survivor

Ο νεαρός και αθώος -τηλεοπτικά τουλάχιστον- Παύλος φάνηκε να εμπιστεύεται τους συμπαίκτες του, οι οποίοι σε κάποιο σημείο φάνηκε να τον πείθουν πως έχει δίκιο σε όλα. Δεν σκέφτηκε βέβαια κάτι πάρα πολύ βασικό: Πως οι τηλεθεατές αφενός φανατίζονται με έντονες προσωπικότητες και, αφετέρου, ότι το κοινό βλέπει συγκεκριμένα αποσπάσματα που μπορεί να διαστρεβλώνουν τις καταστάσεις.

Η συνέχεια στο Yupiii.gr