Τριαντάφυλλος, αυτός ο προβοκάτορας

Γιατί ο 43χρονος τραγουδιστής είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες όσο και ιδιαίτερους παίκτες που έχουμε δει ποτέ στο reality επιβίωσης.

Όταν τον Ιανουάριο του 2017 το Survivor επέστρεφε στην ελληνική τηλεόραση, οι άνθρωποι της παραγωγής ήλπιζαν να παραδώσουν στο κοινό ένα προϊόν που θα γινόταν αμέσως εθιστικό. Και το πέτυχαν, όπως άλλωστε μαρτυρά το γεγονός πως το δημοφιλές reality επιβίωσης συνεχίζεται μέχρι σήμερα, σημειώνοντας αρκετά υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. 

Άθελά τους -μπορεί και όχι- οι άνθρωποι του ΣΚΑΪ πέτυχαν κάτι ακόμη: Να δημιουργήσουν ένα είδος "Champions League" που θα μπορούν να βλέπουν όλοι, εν αντιθέσει με το πραγματικό Champions League που απευθύνεται κυρίως στους ποδοσφαιρόφιλους και δη στο αντρικό ως επί το πλείστον κοινό. Η ένταση, η ταύτιση του κοινού με τους παίκτες την ώρα των αγωνισμάτων, οι σχεδόν γηπεδικοί πανηγυρισμοί μετά τις νίκες (ή ακόμη και μετά από εμφατικές αποχωρήσεις) μαρτυρούν του λόγου το ασφαλές, συνδυαστικά με την πλούσια ίντριγκα που παραδοσιακά γεννιέται (ή/και δημιουργείται από άλλους παράγοντες) σε καθεστώτα εγκλεισμού με αρκετά άλλα άγνωστα ή διαφορετικού χαρακτήρα άτομα.

Κάπου εδώ, μπαίνει στην κουβέντα ο Τριαντάφυλλος. Ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους όσο και ενδιαφέροντες παίκτες που έχουμε δει ποτέ σε ένα τέτοιο concept. 

Not great, not terrible

Ο 43χρονος τραγουδιστής είναι ασφαλώς γνωστός στο ευρύ κοινό, γι' αυτό και βρέθηκε εξαρχής στην ομάδα των Διασήμων που στη συνέχεια μετατράπηκε σε Κόκκινη Ομάδα ή Survivors όπως οι ίδιοι αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται. Από την πρώτη στιγμή στον Άγιο Δομίνικο έγινε σαφές πως θα εξελιχθεί σε ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της παραλίας, έχοντας άποψη, θέλοντας να είναι μέσα σε όλα και δημιουργώντας εντάσεις τόσο με συμπαίκτες όσο και με αντιπάλους. 

Τριαντάφυλλος, αυτός ο προβοκάτοραςSurvivor Greece

Κάποιες από τις ατάκες του, όπως το "να χαίρεσαι τα παιδάκια σου" ή το "παλιέ μου φίλε και συναγωνιστή" δημιούργησαν πανικό στο Twitter. Το ίδιο έκαναν και μερικές συμπεριφορές του (θετικές ή λιγότερο δημοφιλείς), αποδεικνύοντας πως δεν ταξίδεψε μέχρι την άλλη άκρη του Ατλαντικού απλά για να ζήσει την εμπειρία αλλά για να ξεχωρίσει. Με οποιονδήποτε τρόπο.

Κερασάκι στην τούρτα η αποκάλυψη δύο συμπαικτών του πως αποπειράθηκε -σύμφωνα πάντοτε με τους ίδιους- να τους δωροδοκήσει με €2.000 ώστε να τον κρατήσουν στο παιχνίδι - πραγματικά, δεν παίζει να έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο.

Η απάντησή του; "Τους θεωρούσα κολλητούς μου και απλά προσφέρθηκα να τους δώσω κάποια χρήματα, όταν φύγουμε από εδώ". Τόσο απλά. Γενικότερα, δείχνει ένας διαγωνιζόμενος που του αρέσει να είναι το κέντρο της προσοχής. Όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά, είναι αυτός που εφευρίσκει τα συνθήματα για τους άλλους και εκείνος που ξεκινά τις ιστορίες στην καλύβα. Και πάντα, μα πάντα, είναι ο πρώτος που θα πάει να αγκαλιάσει τον συμπαίκτη που κέρδισε, για να πανηγυρίσουν μαζί.

Όταν πάλι γίνεται το αντίθετο, ειδικά όταν είναι προτεινόμενος προς αποχώρηση, φορά το προσωπείο του αδικημένου, που τον πρόδωσαν οι πάντες. Έχει κι αυτό το ενδιαφέρον του. "Ο Τριαντάφυλλος διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και πηγαίνει σαν φίδι σε όλους για να σπείρει τη διχόνοια" είπε στο τελευταίο επεισόδιο ο συμπαίκτης του Γιώργος Ασημακόπουλος. Δεν ξέρουμε αν ισχύει αλλά πιστεύουμε πως όλο αυτό είναι ένα ακόμη κομμάτι της περσόνας που ο Τριαντάφυλλος έχει καλλιεργήσει στην Καραϊβική.

Έπειτα, υπάρχει το αγωνιστικό κομμάτι. Ο Τριαντάφυλλος δεν είναι καλύτερος παίκτης. Για την ακρίβεια, μαζί με τον Πάνο Καλλίδη είναι οι δύο χειρότεροι παίκτες του παιχνιδιού όσον αφορά την αναλογία νικών/ηττών.

Κι όμως βρίσκει πάντοτε τον τρόπο του να γίνεται talk of the island (και του Twitter ασφαλώς). Οι νίκες του  (όταν αυτές έρχονται) πανηγυρίζονται έξαλλα, ειδικά μετά την καθιέρωση του πανηγυρισμού του πιστολέρο που -ας το παραδεχτούμε- είναι από τους αστειότερους που έχουν λανσαριστεί στο Survivor. 

Ύστερα, ο τρόπος. Το αγωνιστικό μοτίβο του Τριαντάφυλλου είναι λίγο-πολύ γνωστό: Ξεκινά αργά, μένει πίσω, φτάνει σχεδόν πάντοτε δεύτερος στον τελικό στόχο. Αλλά είναι αρκετά εύστοχος. Και όταν είναι αρκετά εύστοχος, βγαίνουν τα πιστόλια που διάβασες παραπάνω.

Ο Τριαντάφυλλος ανήκει στην κατηγορία των love him or hate him παικτών σε realities, με τους οποίους λατρεύει να ασχολείται το κοινό. Ένας "οπαδικός" παίκτης, που φέρνει λίγη από την αύρα της ποδοσφαιρικής κερκίδας σε κάτι εντελώς διαφορετικό. Ένας τύπος που γεννά ενδιαφέρον. Αυτό συμβαίνει και τώρα. Σε κάθε περίπτωση, μην πυροβολείτε τον πιανίστα. Ή τον τραγουδιστή, για να είμαστε πιο ακριβείς.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στo Civil War του Alex Garland ξεσπά ένας επικός πόλεμος

H Kirsten Dunst και ο Nick Offerman πρωταγωνιστούν στο Civil War, τη νέα ταινία του σκηνοθέτη του Ex Machina.

Γραφει Γιαννης Σπανος

10+1 τέλειες σειρές που βασίζονται σε ταινίες

Με αφορμή το Ripley του Netfilx, ρίχνουμε μια ματιά στις σειρές που άντλησαν έμπνευση από τον κινηματογράφο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το Daddio με τους Sean Penn και Dakota Johnson

Το Daddio αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 28 Ιουνίου.

Στο viral The Sympathizer βλέπουμε την ιστορία της πτώσης της Σαϊγκόν όπως δεν τη φανταζόμασταν

Στη σειρά που τρομάξαμε να γνωρίσουμε τον Robert Downey Jr., η ιστορία του μεταπολεμικού Βιετνάμ παρουσιάζεται από μια άλλη οπτική.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η σειρά που βλέπουν όλοι στο Netflix αυτήν τη στιγμή είναι γερμανική

Πέρα από το 3 Body Problem, το Netflix συνεχίζει το σερί με τις πολύ καλές σειρές επιστημονικής φαντασίας.

Γραφει Γιαννης Σπανος