Ο δημοφιλής Αμερικανός ηθοποιός David Schwimmer κλείνει σήμερα τα 55 του χρόνια. "Ο ποιος;" θα αναρωτηθείς και θα έχεις απόλυτο δίκαιο. Ο Ross από τα Φιλαράκια θα σου απαντήσω εγώ και κάπως έτσι θα μπει το νερό στ' αυλάκι. 

Ο καλύτερος χαρακτήρας από την μάλλον πιο αγαπητή σειρά ever δηλαδή. Τι, όχι; Σου εξηγώ και τους λόγους, διάβασε παρακάτω.

Είναι ο πιο ανιδιοτελής

Ο Ross Geller κατά τη διάρκεια των 10 ετών και των 236 επεισοδίων της σειράς προέβη σε αρκετές ανιδιοτελείς πράξεις. Μεταξύ αυτών θυσίασε την ευκαιρία να εμφανιστεί στο Discovery Channel για χάρη της Rachel, έδωσε το ποδήλατό του στην Phoebe και την έμαθε κιόλας και συνόδευσε την Carol στο γάμο της με την Susan. 

Διάβασε ακόμη: Πώς ο James Michael Tyler έγινε ο Gunther στα Φιλαράκια

Οι σκηνές του είναι οι πιο αστείες

Καταλαβαίνω ότι χαρακτήρες όπως εκείνοι του Chandler ή της Phoebe είναι αστείοι, με διαφορετικό τρόπο ο καθένας. Αλλά όταν πρόκειται για στιγμές ξεκαρδίσματος, τότε πάντοτε θα υπάρχει ο Ross εκεί τριγύρω. Ή κάτι τέλος πάντων που σχετίζεται με αυτόν.

> Διάβασε ακόμη: Τα κορυφαία guests στα "Φιλαράκια"

Είναι το 1/2 του σημαντικότερου ρομάντζου στην ιστορία της τηλεόρασης

Έλα τώρα, ξέρεις πως αυτό ισχύει στο 100%. Το Ross and Rachel ωρίμασε πραγματικά καλά, ειδικά όσο παρακολουθείς σε λούπα τα επεισόδια των Friends. Η εν λόγω σχέση ήταν εκεί από τον πιλότο του show και παρέμεινε μέχρι το τέλος του. 

Είναι geek πολύ πριν αυτό γίνει cool

Πολύ πριν το The Big Bang Theory, υπήρξε ο χαρακτήρας του Ross που έκανε μία πρώτη αρχή ώστε να γίνουν κάπως πιο αποδεκτοί στο ευρύ κοινό οι τηλεοπτικοί "σπασίκλες" ή εκείνοι που έγερναν προς αυτή την κατεύθυνση. Και πίστεψέ με, πίσω στα 90s υπήρχε μέχρι και ένα είδος mainstream ρατσισμού προς τύπους που ήταν λίγο πιο έξυπνοι και αυτό έβγαινε προς τα έξω.

> Διάβασε ακόμη: Η πικρή (για τους άλλους) εμπειρία του Jean-Claude Van Damme στα "Φιλαράκια"

Τεχνικά, είναι ο Lead Character

Όλοι εσείς οι Ross haters, ακούστε προσεκτικά, σε περίπτωση που δεν πειστήκατε ακόμη. Κάποιος τύπος ονόματι Yashu Seth ανέλυσε τη σειρά με τη βοήθεια της επιστήμης και προσδιόρισε ποιος είναι ο πρωταγωνιστής, χρησιμοποιώντας κάποιες πολύ βασικές παραμέτρους όπως ο αριθμός των γραμμών, οι αναφορές του ονόματος και ο χρόνος στο γυαλί. Μάντεψε ποιος συγκεντρώνει τα υψηλότερα ποσοστά στην πλειοψηφία των κατηγοριών.

Να τα εκατοστήσεις Ross Geller. Ε, David Schwimmer.