Γιατί ο Chandler ήταν ο πραγματικός πρωταγωνιστής στα Φιλαράκια

Ήρθε η ώρα να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον Chandler της καρδιάς μας.

Αυτό το κείμενο γράφτηκε πριν από 2 χρόνια. Ποιος θα το πίστευε ότι θα ήταν εκείνο με το οποίο θα λέγαμε αντίο στον Matthew Perry, και μάλιστα τόσο νωρίς. 

Ξεκίνησε σαν underdog, στην πορεία κάποιοι από εμάς τον λάτρεψαν. 29 χρόνια μετά, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι o Chandler στους Friends ήταν ο πιο ολοκληρωμένος χαρακτήρας, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους άντρες τουλάχιστον. Εκείνος που εκτέθηκε πιο πολύ και έδειξε τις περισσότερες -αν όχι όλες- τις πλευρές της προσωπικότητάς του.

Καθ 'όλη τη διάρκεια των 10 σεζόν ούτε μία φορά δεν απέφυγε να δει τα πράγματα υπό νέο πρίσμα. Έμαθε πώς να χειρίζεται κρίσιμες αποφάσεις ζωής, αφήνοντας πίσω του το επίπονο διαζύγιο των γονιών του και κάνοντας ανακωχή με τους δαίμονες που τον ακολουθούσαν εξαιτίας του. Παρακάτω, βρίσκεις 7 επιχειρήματα που ενισχύουν την πεποίθηση ότι ο Chandler ήταν εν τέλει, εκείνος που ξεχώρισε με το δικό του, αδέξιο τρόπο.

Η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει:

7. Δε θα υπήρχε Joey χωρίς τον Chandler

Το επεισόδιο The One with the Flashback της 3ης σεζόν είναι μια συλλογή γεγονότων από τα τρία χρόνια που είχαν προηγηθεί και στα οποία ο Chandler έψαχνε συγκάτοικο. Είχε ήδη περάσει από συνέντευξη τον τύπο με τα κουνάβια, εκείνον που έφτυνε και τον άλλον που του άρεσε να λέει Bing τόσο πολύ που έκανε συγκεκριμένο θόρυβο κάθε φορά που το έλεγε. Ο Joey ήταν ο τελευταίος τύπος που μίλησε ο Chandler και τον βρήκε σχετικά εντάξει σε σχέση με όσους είχαν προηγηθεί.

6. Ένας καλός φίλος

Ο Chandler ήταν μακράν ο καλύτερος κολλητός που θα μπορούσε να είχε o Joey, ήταν σχεδόν κάτι σα χορηγός του. Υπήρξε πολύ καλός φίλος και για τη Monica προτού γίνουν ζευγάρι, γενικά ήταν εκεί για όλους όταν τον χρειάζονταν.

5. Ένας αξιόπιστος σύντροφος για κάθε γυναίκα

Οι σειρές και οι ταινίες συχνά απεικονίζουν μία μη ρεαλιστική, εξιδανικευμένη εικόνα των σχέσεων. Αυτό, σε μεγάλο βαθμόεπηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι τελικά αντιλαμβάνονται την αγάπη. Η σχέση του Chandler και της Monica, ωστόσο, ήταν ρομαντική με αρκετά πραγματικό τρόπο. Εκείνος είχε να διαχειριστεί τα θέματα δέσμευσης που έτσι κι αλλιώς αντιμετώπιζε και κατέληγε ως γκαφατζής και απελπισμένος με περιπτώσεις όπως η Janice και η Monica πάντα έπεφτε σε περιπτωσάρες που χειροτέρευαν τους ψυχαναγκασμούς της. Παρόλα αυτά, ο Chandler φρόντισε να προσαρμοστεί και να βελτιωθεί σαν άνθρωπος ώστε να καταλήξει ένας αξιόπιστος σύντροφος, σαν εκείνον που αναζητούν οι περισσότερες single γυναίκες που θα ήθελαν να κάνουν σχέση.

4. Ο καλύτερος πατέρας, προτού γίνει

Η υπογονιμότητα δε βοήθησε τον Chandler και τη Monica να γίνουν γονείς αλλά και γι᾽αυτό αποφάσισαν να προχωρήσουν στην υιοθεσία των παιδιών της Erica. Όταν χρειάστηκε να ταξιδέψουν στο Οχάιο για να τους γνωρίσει και να αποφασίσει αν θα τους επιλέξει, μίλησε στην Erica με τέτοιο τρόπο για τη γυναίκα του, που συγκίνησε τους πάντες. 

3. Παρέδιδε μαθήματα σαρκασμού

Αν δεν ήταν ο Chandler, ίσως κάποιοι ακόμη να μην είχαν ακριβή εικόνα του σαρκασμού ή να μην ήταν εξοικειωμένοι μαζί του. Αν και οι υπόλοιποι της παρέας συχνά τον κορόδευαν γι᾽ αυτό, εμείς απλά τον ευχαριστούμε.

2. Επαναπροσδιόρισε την έννοια της αρρενωπότητας

Ο Chandler πέρασε πολύ χρόνο παλεύοντας με τα πρότυπα του φύλου και τα αποδεκτά πρότυπα ανδρισμού. Γελοιοποιήθηκε επειδή έκανε πεντικιούρ, δεν μπόρεσε να διατηρήσει ένα μουστάκι της προκοπής και κατέληξε με αυτό το (σχεδόν άθλιο αν μας επιτρέπετε) μουσάκι και ήταν υπερήφανος κάτοχος του soundtrack του Annie. Με ώριμη σκέψη όμως καταλαβαίνουμε ότι τελικά αισθανόταν τόσο ασφαλής όσον αφορά στην αρρενωπότητά του που μεταξύ άλλων άλλαξε πρόθυμα σταδιοδρομία κάπου στα μισά της καριέρας του και έβαλε τη σύζυγό του να αναλάβει τα έξοδά τους. Έφερε μάλιστα με χαρά το συνάδελφό του στο σπίτι, ώστε αυτός και η Monica να του πάρουν συνέντευξη ως πιθανό δότη σπέρματος. To ολοκληρωμένο αφήγημα του Chandler αποδεικνύει ότι δεν περιορίστηκε στα οπισθοδρομικά στερεότυπα του τι σήμαινε να είσαι άντρας στα '90s.

1. Ο θετικός αντίκτυπος

Η πολύπλευρη ερμηνεία του Matthew Perry ως Chandler Bing άφησε τη δική της σφραγίδα στη μετεξέλιξη της σύγχρονης κωμωδίας. Ξεκίνησε ως ένας άντρας με ένα σωρό αγκιλώσεις που ήταν μεταξύ άλλων δυστυχισμένος στη δουλειά του. Συνήθιζε να αναλύει λεπτομερώς τα ραντεβού του με τις γυναίκες και χώριζε μαζί τους για τρελούς λόγους. Εντούτοις, μέχρι να ολοκληρωθεί η σειρά, η μεταμόρφωσή του μόνο θετικό αντίκτυπο μπορούσε να έχει στο κοινό. Από την επιτυχή αντιμετώπιση του άλυτου παιδικού τραύματος έως την αλλαγή καριέρας και τη μετατροπή του σε ένα σύντροφο ζωής για τη Monica, ο Chandler Bing έδωσε στο κοινό των Friends τόση τροφή για σκέψη που φτάνει μέχρι και σήμερα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Dear God, the Parthenon is still broken, το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου

Στην εισαγωγή του Dear God, the Parthenon is still broken υπάρχει ένα ακυκλοφόρητο ποίημα της Patti Smith το οποίο έγραψε με έμπνευση την ταινία.

Ήξερες πως ο Freddie στο Ripley είναι το non-binary παιδί του Sting;

Tο Eliot Sumner είναι o σικάτος φίλος του Dickie και ένας πολύ καλός λόγος επίσης να δεις τη σειρά στο Netflix.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Το 'Landmarks II - Το Σινεμά στο Κέντρο' συνεχίζεται στα ιστορικά σινεμά της Αθήνας

4 ιστορικά σινεμά στο κέντρο της Αθήνας, 4 θεματικές προβολές, 13 ταινίες για την Αθήνα.

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.