Η πικρή (για τους άλλους) εμπειρία του Jean-Claude Van Damme στα "Φιλαράκια"

Άφησε τις χειρότερες εντυπώσεις στα γυρίσματα της σειράς.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 05 Φεβρουαρίου 2021

Τι κι αν έχουν περάσει 27 χρόνια από την πρεμιέρα των Friends; H δημοφιλής σειρά είναι σα να μην έχει σταματήσει ποτέ να προβάλλεται και το παρασκήνιό της πάντα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του φανατικού της κοινού. Ενόψει της μεγάλης επιστροφής της στο HBO Max με το επετειακό επεισόδιο που ακούμε εδώ και καιρό -αλλά θα αργήσουμε ακόμη να δούμε εξαιτίας της πανδημίας- ολοένα και περισσότερα "άγνωστα" γεγονότα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ένα από αυτά αφορά τον Jean-Claude Van Damme.

Η συμμετοχή του στο επεισόδιο The One After the Super Bowl, μόνο προβλήματα δημιούργησε στην παραγωγή και τους ηθοποιούς, τη στιγμή που άλλοι άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο Brad Pitt για παράδειγμα, ο οποίος τότε διατηρούσε σχέση με την Jennifer Aniston, υποδυόμενος ένα συμμαθητή της που τη μισούσε δημιούργησε ένα υπέροχο κλίμα στο set. Ο Matthew Perry επίσης, έζησε ένα μίνι ειδύλλιο με την Julia Roberts, την οποία γνώρισε στα γυρίσματα της σειράς.

Τα παρατράγουδα

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, ο Βέλγος ηθοποιός εσκεμμένα δεν κλήθηκε δεύτερη φορά για guest, γιατί όλοι είχαν κάτι κακό να πουν για αυτόν. Ο executive producer της σειράς Kevin Brigth θυμάται ότι έφτανε τρεις ή τέσσερις ώρες αργοπορημένος στα γυρίσματα. Ο δε πρώην πρόεδρος του NBC Warren Littlefield αναρωτιόταν αν ήταν πιο δύσκολο να δουλεύει κανείς με αυτόν ή τον Marcel, το πιθηκάκι του Ross.

Κι ενώ ο σεναριογράφος Mike Sikowitz δεν έχει ξεχάσει μεταξύ άλλων ότι ο Van Damme είχε την απαίτηση να του φέρνουν στο γύρισμα συγκεκριμένα δημητριακά (τα Cocoa Puffs, αν τα ξέρεις), υπάρχουν κάποια περιστατικά που δεν ακούγονται ιδιαίτερα αστεία. 

Ο σκηνοθέτης του εν λόγω επεισοδίου, Michael Lembeck για παράδειγμα, επεσήμανε ότι ο Van Damme ήταν τρομερά υπερόπτης και συμπεριφερόταν άθλια στις πρωταγωνίστριες Jennifer Aniston and Courteney Cox. Κατά το σενάριο, Rachel και Monica προσπαθούσαν να τραβήξουν την προσοχή του, ενώ και οι δύο γυναίκες ακολουθώντας την πλοκή, έπρεπε να ανταλλάξουν φιλί στο στόμα με τον ηθοποιό.  H Jennifer Aniston που τον φίλησε πρώτη, προσέγγισε τον Lembeck ζητώντας του να μεταφέρει τα εξής λόγια στον Van Damme: "Μπορείς να μου κάνεις τη χάρη να του ζητήσεις να μη βάζει τη γλώσσα του μέσα στο στόμα μου;"

Παρότι εκείνος με τη σειρά του, του μετέφερε την παράκληση της πρωταγωνίστριας, απ' ό,τι φαίνεται ο ηθοποιός έκανε πως δεν άκουσε και έκανε ακριβώς το ίδιο στη σκηνή του φιλιού με την Courteney Cox. Ο Lembeck μάλιστα, χρειάστηκε να του επαναλάβει πιο σοβαρά την εν λόγω "παράκληση". Για την ιστορία πάντως, στο ίδιο επεισόδιο συμμετείχαν και οι Chris Isaak και Julia Roberts χωρίς να προκαλέσουν τέτοιου είδους ταραχές.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.