Τα πρώτα επεισόδια του The Mandalorian -που έγκειται στο ευρύτερο σύμπαν του Star Wars- κυκλοφόρησαν στο Disney+. Η σειρά του John Favreau, με τον Pedro Pascal στον πρωταγωνιστικό ρόλο, έχει προς τα παρόν ενθουσιάσει τους fans και τους κριτικούς. Ένα από τα πιο viral στοιχεία αυτών είναι ο Baby Yoda, όπως τουλάχιστον έσπευσε να ονομάσει τον χαρακτήρα η ιντερνετική κοινότητα, καθώς δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη περισσότερα γι' αυτόν. 

Πρόκειται για ένα μωρό μόλις 50 ετών που προφανώς ανήκει στο ίδιο μυστηριώδες είδος με τον Yoda - έναν εκ των θρυλικότερων χαρακτήρων του saga, που όμως πεθαίνει γαλήνια σε ηλικία 900 ετών στο τέλος του Return of the Jedi. Αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος ο Yoda δεν μπορεί να εμφανιστεί στο The Mandalorian, τα γεγονότα του οποίου εκτυλίσσονται μετά από εκείνα της ταινίας του 1983.

Όπως αναμενόταν, έχουν αναπτυχθεί χιλιάδες θεωρίες γύρω από το μυστήριο πλην όμως γλυκύτατο πλάσμα, την ταυτότητα του οποίου οι δημιουργοί της σειράς κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό προς τέρψιν του σασπένς και του ενδιαφέροντος. Το πρόσωπο του Baby Yoda πρωταγωνιστεί ασφαλώς σε πάρα πολλά memes ενώ η Disney είναι δεδομένο ότι θα βγάλει πολλά εκατομμύρια δολάρια από το merchandise αυτού. 

Πολύ πριν την Disney και την Lucasfilm ωστόσο, ήταν η Marvel εκείνη που είχε "λανσάρει" κατά κάποιο τρόπο την ιδέα, με έναν εκ των πιο ιδιαίτερων χαρακτήρων της. Στο art book με τίτλο Cosmic Ghost Rider: Baby Thanos Must Die -πάνω στο οποίο στηρίχθηκε το σενάριο τόσο για το κινηματογραφικό Avengers: Infinity War όσο και για το Avengers: Endgame- εμφανιζόταν μία εκδοχή του Baby Thanos καθώς επίσης και αυτές των Young Thanos και Teenager Thanos.

Στο βιβλίο εξετάζεται η ιστορία του αρχι-villain του MCU και το πώς έφτασε από ένας κοινωνιοπαθής έφηβος να εξελιχθεί σε έναν παρανοϊκό τύπο που απλά θέλει να εξαφανίσει τον μισό πληθυσμό του Σύμπαντος.

Αυτό που είναι ακόμη πιο διασκεδαστικό, είναι η ίδια η υπόθεση του Cosmic Ghost Rider: Baby Thanos Must Die. Ο Ghost Rider δεν είναι αυτή τη φορά ο Johnny Blaze (ο χαρακτήρας που είχε υποδυθεί ο Nicolas Cage στις δύο ομώνυμες ταινίες του 2007 και 2011) αλλά ο Frank Castle -ναι, ο Punisher- ο οποίος είχε σταλεί πίσω στο χρόνο για να σκοτώσει το μωρό Thanos, προτού συμβούν όλα τα δεινά που ο τελευταίος προκάλεσε. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο Thanos είναι εκείνος που ευθύνεται για τη μεταστροφή του Castle σε Ghost Rider. Αν δηλαδή ο Thanos δεν μεγαλώσει, ο Castle θα πεθάνει. Επομένως, αποφασίζει να συμβαδίσει μαζί του, προστατεύοντάς τον και δίνοντάς του σωστές συμβουλές και κατευθύνσεις για να μην γίνει "κακός". Spoiler alert, ασφαλώς και δεν λειτουργεί κάτι τέτοιο. Οι αδερφοί Russo μάλιστα είχαν υπόψιν την προοπτική να εμφανιστεί ο νεαρός Thanos στην τελευταία ταινία των Εκδικητών, αλλά η ιδέα εγκαταλείφθηκε. 

Τέλος, δεν γνωρίζουμε αν μία τηλεοπτική μεταφορά της συγκεκριμένης ιστορίας είναι στα σχέδια της Disney. Πάντως, αξίζει να αναφερθεί ότι διαθέτει την πλειοψηφία των δικαιωμάτων της Marvel, οπότε τίποτα δεν αποκλείεται. 


Διάβασε ακόμη για τις σειρές της DC που είναι η απάντηση στο MCU, το ντοκιμαντέρ που ετοιμάζουν οι αδερφοί Russo και γιατί το 2021 θα είναι μία τρελή χρονιά για τη Marvel