Προ των πυλών η μαζική παραγωγή εμβολίων στις ΗΠΑ

Ο Dr. Fauci προειδοποίησε πάντως ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καν "αρχίσει να βλέπουν το τέλος" της πανδημίας.

Γράφει: Esquire Editors 14 Ιουλίου 2020

Οι εταιρίες παραγωγής φαρμάκων που συνεργάζονται με την αμερικανική κυβέρνηση βρίσκονται σε διαδικασία έναρξης της ενεργού παραγωγής ενός εμβολίου κατά της COVID-19 πριν από το τέλος του καλοκαιριού, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση υψηλόβαθμου αξιωματούχου της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει βοηθήσει στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης αρκετών εμβολίων και θεραπειών μέσω του ειδικού προγράμματος (Operation Warp Speed program), ενώ προγραμματίζει να ανακοινώσει περισσότερες επενδύσεις σε εμβόλια κατά της COVID-19 στο μέλλον, όπως δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Εν τω μεταξύ ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, κορυφαίος αμερικανός ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες και σύμβουλος του Λευκού Οίκου στην προσπάθεια αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, τόνισε χθες κατά τη διάρκεια σεμιναρίου της σχολής ιατρικής του πανεπιστημίου Στάνφορντ μέσω βιντεοδιάσκεψης ότι η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στο ότι η χώρα ουδέποτε "έκλεισε εντελώς", σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο Φάουτσι προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καν "αρχίσει να βλέπουν το τέλος" της πανδημίας. Δήλωσε "συγκρατημένα αισιόδοξος" για τη δημιουργία τουλάχιστον ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου στα τέλη της χρονιάς ή στις αρχές του 2021 από τους επιστήμονες.

Από: thetoc.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Επικαιρότητα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η Λατινική Αμερική ξεπέρασε για πρώτη φορά σε νεκρούς τις ΗΠΑ

Ο θλιβερός απολογισμός της πανδημικής κρίσης στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Και αν νικήσουμε την Covid-19 χωρίς εμβόλιο;

Οι μικρές χώρες δείχνουν τον δρόμο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο δρόμος όμως είναι πολύ μακρύς ακόμα.