Προ των πυλών η μαζική παραγωγή εμβολίων στις ΗΠΑ

Ο Dr. Fauci προειδοποίησε πάντως ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καν "αρχίσει να βλέπουν το τέλος" της πανδημίας.

Γράφει: Esquire Editors 14 Ιουλίου 2020

Οι εταιρίες παραγωγής φαρμάκων που συνεργάζονται με την αμερικανική κυβέρνηση βρίσκονται σε διαδικασία έναρξης της ενεργού παραγωγής ενός εμβολίου κατά της COVID-19 πριν από το τέλος του καλοκαιριού, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση υψηλόβαθμου αξιωματούχου της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει βοηθήσει στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης αρκετών εμβολίων και θεραπειών μέσω του ειδικού προγράμματος (Operation Warp Speed program), ενώ προγραμματίζει να ανακοινώσει περισσότερες επενδύσεις σε εμβόλια κατά της COVID-19 στο μέλλον, όπως δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Εν τω μεταξύ ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, κορυφαίος αμερικανός ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες και σύμβουλος του Λευκού Οίκου στην προσπάθεια αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, τόνισε χθες κατά τη διάρκεια σεμιναρίου της σχολής ιατρικής του πανεπιστημίου Στάνφορντ μέσω βιντεοδιάσκεψης ότι η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στο ότι η χώρα ουδέποτε "έκλεισε εντελώς", σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο Φάουτσι προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καν "αρχίσει να βλέπουν το τέλος" της πανδημίας. Δήλωσε "συγκρατημένα αισιόδοξος" για τη δημιουργία τουλάχιστον ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου στα τέλη της χρονιάς ή στις αρχές του 2021 από τους επιστήμονες.

Από: thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Κομισιόν εξετάζει την απαγόρευση του TikTok Lite

Η TikTok έχει πλέον προθεσμία έως τις 23 Απριλίου για να υποβάλει την έκθεση αξιολόγησης κινδύνου στην Επιτροπή.

Ο δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος κλιμακώνεται ταχύτερα από τον πρώτο

Ποιες είναι όμως οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ του Πρώτου και του Δεύτερου Ψυχρού Πολέμου;

O Στέφανος Κασσελάκης μιλά για τη σχέση του με τη θρησκεία

″Δεν έχουν συνηθίσει από έναν πολιτικό να είναι αυθεντικός και ειλικρινής και ρομαντικός κλπ.", λέει ο κ. Κασσελάκης.

Ο 'εφιάλτης' της Tesla

Αν τα πράγματα για την Tesla είναι τόσο άσχημα, γιατί η αποτίμηση παραμένει τόσο υψηλή;

To φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος τίμησε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Γης με την δεντροφύτευση 2.000 καρποφόρων δέντρων σε βόρεια Εύβοια & Μάνη

Η Παγκόσμια Ημέρα Γης στις 22 Απριλίου αποτελεί μια ημέρα αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος, μια ευκαιρία να εμπνευστούμε, να δράσουμε και να αφήσουμε το θετικό μας αποτύπωμα στον πλανήτη.

Η ρωσική προπαγάνδα κατά της Ουκρανίας χρησιμοποιεί AI

Οι προσπάθειες ρωσικής επιρροής έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στο να στρέψουν την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ κατά της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ.